Anders Zijn - Money Mindset 2
Robert Jansen Ondernemer
Robert Jansen
12/12/2019


Is het heel erg om anders te zijn? Dat is waar ik het in dit artikel over ga hebben.

En dan vooral of 'anders zijn' of 'raar gevonden worden' met betrekking tot online geld verdienen.

In mijn ogen is het JUIST goed om anders te zijn en dingen te doen die anderen niet gauw doen.

Dit resulteert er echter al snel in dat mensen je raar vinden. Je doet dingen die buiten het normale vallen. En daardoor krijg je te maken met opmerkingen van anderen. 

In deze blog laat ik je zien:  

 • Dat het O.K. is om anders te zijn
 • Dat het juist in je voordeel kan werken om niet normaal te zijn
 • Hoe je omgaat met (vervelende) opmerkingen van anderen
 • Waarom je andermans opmerkingen wilt VEREREN
 • Waarom 'raar' of 'nerd' zijn jou veel geld kan opleveren

Bekijk de video voor meer informatie.

1.0 Anders zijn

Tell me about it. Ik was altijd een rare. Het buitenbeentje van de klas.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik altijd al wat buiten de boot viel in sociale gelegenheden. Van vroeger uit al had ik een hekel aan feestjes.

Daar waren veel onbekenden en wist ik me nooit goed een houding te geven. Ik had geen idee waar ik het over moest hebben met mensen.

Liever ging ik thuis gamen in plaats van praten met mensen. Was veel veiliger en makkelijker voor mij.

Later op de middelbare school werd het een hel voor me.

Anders zijn

Ik vroeg me af waarom iedereen zo ongevoelig met elkaar om ging. Ik kende dat helemaal niet en stond keer op keer te kijken als klasgenoten nare opmerkingen naar elkaar maakten.

 • 'Heb je geen gevoel' spookte er dan vaak door mijn hoofd.

Aangezien ik zelf niet assertief was en minder van me afbeet, werd ik een makkelijk slachtoffer. Ik werd veel gepest en had een helse schooltijd. In die periode werd ik geforceerd om beter te kunnen communiceren en assertief te zijn.

Dat was een lange weg en heeft heel wat jaren gekost, tot ik eindelijk een beetje fatsoenlijk contact kreeg met mensen. Maar nog steeds, ben ik de aparte. Zelfs in mijn vriendengroep. Alleen zij waarderen het ook echt.


1.1 De nadelen van 'niet normaal zijn'

Veelal worden mensen, die als 'apart' of 'raar' bestempeld worden, gepest, in elkaar geslagen en buitengesloten. 

En doordat je in andermans ogen raar bent en niet in de massa past, kun je onzeker worden. Bang. Angstig. Je gaat twijfelen aan jezelf. Of je de goede dingen doet en of je de dingen goed doet.

Teneergeslagen voelen

Hierdoor kun je je terneergeslagen voelen omdat je het gevoel hebt dat niemand je begrijpt.

Om dit even te betrekken op het hebben van een online business. Raar zijn kan dan de nodige opmerkingen opwekken bij anderen.

En raar ben je al vrij snel.

Je hoeft maar iets te doen wat net buiten het gebruikelijke valt en je wordt al met opgetrokken wenkbrauwen aangekeken.

Alleen al het opstarten ván een online business kan als vreemd worden gezien:

 • Waarom begin je een online business; dat gaat toch nooit werken?
 • Je kunt toch ook een normale baan zoeken?
 • Je hebt dit nog nooit gedaan, dus waarom zou je het doen?

Kortom, je krijgt opmerkingen. Van "vrienden", familie, je partner, je baas en noem het allemaal maar op. Het zou mooi zijn als iedereen volledig achter je staat en jou hierin steunt. En ik ken mensen bij wie dat ook het geval is (dit is juist prachtig voor hen).

Maar voor de meesten loopt het anders.

Ze worden raar aangekeken. Er wordt aan hen getwijfeld. En daardoor ga je al snel aan jezelf twijfelen. Helemaal als je er een wat langere tijd over doet om wat je doet tot een succes te maken. Zelftwijfel speelt dan al snel op.


2.0 Wees JUIST anders dan de massa

Ook al is het moeilijk; het is de kunst om deze opmerkingen en om jouw apartheid te vereren. Want er zitten ontzettend veel voordelen aan 'raar gevonden worden'. 

Stel nu eens dat je normaal zou zijn. Je past dan heel goed in de massa. En als je hetzelfde doet als de massa, dan zal je dezelfde resultaten behalen als de massa. Je bent gemiddeld.

Je hebt een gemiddeld inkomen. Je woont in een normaal huis. Je rijdt in een normale auto. Draait normale werktijden. Etc.

Alles is normaal en gemiddeld. En voor veel mensen is dat prima. Het is volgens de normen van de massa. En daar is helemaal niets mis mee... 

Anders dan de massa

...als je daarvoor kiest.

Persoonlijk wil ik juist niet normaal zijn. Ik vind het leuk om een ander inkomen te hebben, een andere auto te rijden, mijn eigen werktijden te bepalen, op vakantie te gaan wanneer ik wil. Enzovoorts. Anders dan anders.

Ik vereer mijn apartheid en ik raad jou aan dat ook te doen. Want door het als KRACHT te benutten in plaats van als ZWAKTE te zien, ga je VEEL betere resultaten behalen.

 • Benut jouw apartheid als een kracht, in plaats van het te zien als zwakte.

2.1 Een online business is 'raar'

Toen ik net begon met het opbouwen van een passief inkomen online middels affiliate marketing, vonden de meeste mensen mij raar.

Online onderneming

Ik kan me nog opmerkingen herinneren van mensen die letterlijk zeiden (en dat waren dan zogenaamd vrienden van me):

"Waarom begin je een blog, zoek gewoon een normale baan!" en: "Met een eigen website kun je misschien wel 100 euro per maand verdienen, maar veel meer dan dat ook niet."

Grappig, als ik erop terugkijk. Als ik naar hen had geluisterd, dan had ik nu waarschijnlijk een normale baan gehad. 

Was ik nog steeds iedere dag naar mijn werk gegaan. In de file. Met een gemiddeld salaris, normale collega's, etc.

Maar ik heb doelen en dromen die anders zijn dan normaal. Hier ben ik trots op. En ik ben maar al te blij dat ik al die tijd heb doorgezet. 

Hierdoor heb ik vrijheid voor mezelf gecreëerd. Hoef ik NIET meer in een normale baan te zitten. Kan ik mijn eigen dagen bepalen. En doe ik iedere dag wat ik heerlijk vind om te doen.

Allemaal door "raar" te zijn. Zonder deze apartheid had ik dit allemaal niet kunnen bewerkstelligen.


2.2 Verdien meer geld door vreemd te zijn

Als jij ook doelen en dromen hebt die buiten het normale vallen; dan ben je anders en mag je daar TROTS OP ZIJN.

Wees anders. Wees raar. Geloof in jezelf (hoe moeilijk dat ook is en hoe moeilijk anderen het je ook kunnen maken). 

Denk groot. Heb doelen en dromen die anderen gek vinden. Want alleen dán ga je dingen bewerkstelligen waarvan mensen later zeggen: "Wauw, dat wil ik ook wel." En vervolgens vragen ze aan je hoe je dat hebt gedaan.

 • Door dingen te doen die anderen niet snappen, ga je resultaten krijgen die anderen nooit zullen begrijpen.

2.3 Mensen begrijpen niet wat je precies doet

Regelmatig als ik nieuwe mensen ontmoet die niet in 'het wereldje' zitten, vragen ze wat ik doe voor de kost. Ik leg ze uit dat ik diverse projecten heb op het internet en daarmee mijn geld verdien.

Dat mijn hoofdinkomen voortkomt uit bloggen, vloggen en podcasts maken.

Vervolgens kan ik ze uitleggen wat ik doe, maar vrijwel niemand begrijpt het volledig. Zelfs mijn vriendin vindt het tot op de dag van vandaag vaag.

En that's okay. Je hoeft andere mensen niet te overtuigen van wat je doet en waar je voor staat.

Dat is de neiging die je misschien hebt (zelf heb ik dat ook gehad), maar totaal onnodig. 

Niet normaal zijn

Het beste wat je kunt doen is mensen de resultaten laten zien in plaats van te vertellen wat je doet. Sommige mensen gaan dan zelfs vragen of je nog een baan voor ze hebt 😉


3.0 Anders zijn (voorbeeld)

Om verder te borduren op anders zijn met betrekking tot je online business, ga ik je laten zien hoe ik veel geld heb verdiend door dingen te doen die anderen niet wilden doen. Door dingen te doen die anderen 'raar' vonden.

Toen ik bij een zorgverzekeraar in Arnhem werkte, kreeg ik namelijk de mogelijkheid om intern buiten werktijden om aan mijn eigen business te werken.

Dit resulteerde erin dat ik:

 • Op vrije dagen toch naar het werk ging om aan mijn eigen bedrijf te werken. Zoals ik ook uitleg in de succesbooster van de cheatsheet
 • Regelmatig extra vroeg opstond om aan het werk te gaan aan mijn onderneming. Lezen, bloggen, video's opnemen etc. 
 • Hierdoor mijn bedrijf een flinke boost heb gegeven en prachtige resultaten behaalde.

Een uitstekend voorbeeld hiervan zijn de video's die ik in die periode heb opgenomen. Er waren een aantal cursussen waar ik recensies over had geschreven. En om deze recensies te onderbouwen heb ik video's opgenomen waarin ik mensen "meeneem" in de cursus. 

Dit heb ik bijvoorbeeld gedaan met de cursussen van AttractionGym, zoals de review van ConversatieKoning. Dit soort videoreviews doen het goed op YouTube. En daar verdien ik geld aan.

Hieronder zie je dat ik een ruimte heb gebruikt op mijn werk waar een televisiescherm tot mijn beschikking stond. Daar kon ik de video's opnemen en mensen meenemen in de cursus.

Anders zijn voorbeeld
 • De mensen die dit gek vonden zitten nog steeds in dezelfde baan als toen. Terwijl ik nu de vrijheid heb door 'gek' te zijn. Ik deed de dingen die anderen niet wilden doen.

3.1 Conclusie

Je mag anders zijn. Wees maar die rare. Doe maar dingen die anderen gek vinden.

Het belangrijkste is: Vertrouw op jezelf en GELOOF in jezelf.

Vereer het als mensen zeggen dat je gek bent of raar doet. Want dat betekent dat je anders denkt en daarmee andere resultaten gaat behalen dan hen. Voor extravagante resultaten is het belangrijk om anders (en groot) te denken.

YES, YOU CAN!

Jouw Mindset is NIET TE STOPPEN


It's all a mindset zeggen ze weleens. En daar geloof ik HEILIG in. Sterker nog. Ik ben het levende bewijs dat het zo is. Met behulp van mijn mindset heb ik mezelf 'vrijgespeeld'. Heb ik een vrij leven gecreëerd. 


Geluk, succes en VRIJHEID. Wil jij ook een mindset die NIET te stoppen is? Bekijk onderstaand gratis webinar voor een unstoppable mindset! Of ga aan de slag met deze volledige mindset audio training.

Unstoppable Mindset audio

Over de auteur

Robert Jansen

Vrijheid. Een passief inkomen online. De mindset van een winnaar. Dat is waar ik voor sta en waar ik mijn studenten mee help. https://ikbenrobertjansen.nl

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>