Beste crypto exchanges
Robert Jansen Ondernemer
Robert Jansen
03/02/2021
 in Crypto 


Er zijn tientallen verschillende crypto exchanges, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hoe kies jij de crypto broker die bij jou past? Op welke exchanges kun jij het makkelijkst geld verdienen met crypto?

In dit artikel geef ik jou een overzicht van de 5 beste crypto exchanges. Zo weet jij aan het eind van dit artikel:

  • Welke crypto exchange het meest geschikt is voor jouw manier van handelen?
  • Welke beurzen en brokers het veiligst zijn
  • Waar je risicovolle trades met opties en hefbomen kunt uitvoeren

Van beginner tot Crypto Master

Mijn zakenpartner Corné Marchand heeft een zeer toegankelijke crypto cursus opgezet genaamd Cryptonite. Een hele straight-forward training voor zowel de korte termijn als lange termijn investeringen. Gebruik de kortingscode VIP50 voor €50 kassakorting!

1.0 Crypto kopen

Cryptocurrencies gaan sky-high op het moment. Volgens de kenners kunnen de koersen nog veel verder stijgen in de toekomst. Het beste moment om crypto te kopen was in 2013, maar het één na beste moment is dus nu. 

Net zoals bij aandelen, koop je crypto ook op een beurs. Waar je aandelen KLM alleen maar op de beurs in Amsterdam kunt kopen, is Bitcoin te koop bij tientallen verschillende beurzen. Deze beurzen noemen we ook wel brokers of exchanges.

Juist omdat er zoveel aanbod is, is het belangrijk dat je een exchange kiest die bij jou past. In dit artikel zet ik de beste exchanges voor verschillende soorten handelaars op een rijtje.

1.1 Waar op letten bij het kiezen van een exchange

Er zijn een paar zaken waar je op moet letten als je een beurs kiest. Ik heb het harde werk voor je gedaan en dat lees je in het vervolg van dit artikel. Ik wil je wel even vertellen waar ik op heb gelet. 

  • Gebruiksgemak. Hoe makkelijk is het om crypto te kopen?
  • Veiligheid. Soms zijn er hacks of gaan er beurzen failliet. Jij wilt uiteraard dat je digitale muntjes veilig zijn.
  • Handelsmogelijkheden. Welke mogelijkheden heb je om te handelen? Is de broker geschikt om geld te verdienen met cryptocurrency?
  • Kosten. Hoeveel betaal je voor een trade?

2.0 De beste crypto exchanges

De afgelopen weken heb ik tientallen exchanges beoordeeld. Ik geef je nu een handig overzicht van de exchanges die voor mij als beste uit de bus kwamen. 

2.1 Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange die meer mogelijkheden biedt dan bijvoorbeeld Blox. Ook bij Bitvavo handel je eenvoudig in cryptocurrency. De webinterface is duidelijk en clean. De app is nog een beetje work in progress, maar krijgt steeds beter vorm. 

Bitvavo heeft iets meer dan 50 verschillende coins in de aanbieding. Er zijn een paar extraatjes die het een hele geschikte exchange maken voor mensen die geregeld handelen. 

Via het scherm geavanceerd krijg je toegang tot een volwaardige exchange waarin je limietorders en stop-losses kunt plaatsen. Je kunt hier ook handelen tegen de Bitcoin en dus niet alleen tegen Euro's.

betrouwbare crypto broker

Een andere handige extra is 'staking', oftewel rente over je cryptomunten. Je krijgt niet alleen voor coins die sowieso al 'stakebaar' zijn, zoals Neo en Tezos (XTZ), maar je krijgt ook rente over de Bitcoins die je op Bitvavo aanhoudt.

De kosten bij Bitvavo zijn lager dan bij Blox. De klantenservice is in het Nederlands te bereiken en ook Bitvavo is geregisteerd bij De Nederlandsche Bank. Dit maakt Bitvavo een uitstekende crypto broker voor iemand die af en toe eens handelt. Check ook mijn Bitvavo review hier.


2.2 Binance

Binance is een van de grootste exchanges per wereld en dagelijks verwisselen er voor $50 miljard aan coins van eigenaar. 

Binance heeft bijna alles dat je maar kunt bedenken. Het heeft een gigantisch aanbod aan munten en je kunt er ook geld 'staken', oftewel vastzetten tegen rente. Als je met een hefboom wilt traden of short wilt gaan, dan kan het ook. 

Dat is tegelijkertijd een van de grootste nadelen aan Binance. Het is een beetje een onoverzichtelijk geheel. Het is moeilijk om er je weg te vinden. Zeker als je een beginner bent, is het allemaal een beetje overweldigend. De mobiele app werkt prima, maar is ook wat vol en rommelig. 

Als je regelmatig handelt kun je je echter geen betere exchange wensen dan Binance. Een groot aanbod, genoeg handelsvolume en lage kosten. Je kunt je handelskosten nog verder drukken door deze af te rekenen in de Binance coin (BNB). 


2.3 Blox

Blox is een makkelijke optie als je eenmalig crypto wilt kopen en er verder niet meer naar om wilt kijken. Blox werkt met een app en deze is heel simpel in gebruik.

makkelijk crypto kopen

Nadat je je geregistreerd hebt, voeg je geld toe (dit kan al vanaf €1), klik je op koop of verkoop en klaar is kees.

Gebruikersvriendelijker dan dit kan haast niet.

Bij Blox kun je kiezen uit dertig, voornamelijk grotere munten. De klantenservice bij Blox is erg snel en vriendelijk.

Blox is aangemeld bij De Nederlandsche Bank en voldoet aan de eisen die gesteld worden aan de aanbieders van cryptomunten.

De kosten bij Blox zijn iets te hoog voor als je regelmatig wilt traden. Als je eenmalig wat crypto wilt kopen en vast wilt houden, dan is Blox een ideale app. Het is verreweg de makkelijkste manier om crypto te kopen.

Nadeel is alleen dat ze regelmatig "wegens drukte" geen nieuwe mensen toelaten. Hierdoor maakt het het redelijk beperkt in gebruik.


2.4 Coinbase

Coinbase is een van de grootste internationale cryptobeurzen. Waar sommige beurzen nog wel eens de grens op zoeken met de regels, is Coinbase erg netjes. Tegoeden zijn verzekerd tegen diefstal en Coinbase doet er van alles aan om zich aan de regels te houden. Het is gewoon een super betrouwbaar bedrijf. Het lijkt er op dat Coinbase binnenkort naar de beurs gaat. 

Coinbase heeft twee gedeelten. Het gewone Coinbase biedt je de kans op crypto te kopen. Coinbase Pro is een echte exchange waar je helemaal los kunt met allerlei soorten orders. Het belangrijkste voordeel aan Coinbase Pro vind ik dat het heel overzichtelijk is. 

Een leuke bonus bij Coinbase is het Earn programma. Met dit programma voer je quizjes uit met als beloning crypto. De antwoorden op de vragen zijn vaak goed te googlen en zo verdien je binnen een paar minuten wat extra coins. 

Als je op zoek bent naar een goede, betrouwbare exchange waar je je cryptomunten lang kunt laten staan, dan is Coinbase ongetwijfeld een van de beste opties. Het is een solide miljardenbedrijf dat de veiligheid van je coins hoog in het vaandel heeft staan. 


2.5 BitMEX

BitMEX is de go-to exchange van mensen die graag handelen met leverage, oftewel een hefboom. Op BitMEX kun je hefbomen zetten van maar liefst 100x. Ideaal als je ook veel geld wilt verdienen bij kleine koersstijgingen.

Bij BitMEX kun je ook heel makkelijk speculeren op een daling van Bitcoin of andere crypto. Soms is het gewoon heel duidelijk dat een munt snel gaat dalen en dan kun je heel veel geld pakken. 

Er zijn verschillende redenen dat BitMEX zo populair is. Als eerste is er heel veel handelsvolume. BitMEX hanteert ook lage rentes. Voor het gebruiken van een hefboom moet je immers lenen. Door deze lage rentes kun je het langer uitzingen als de verwachte koersstijging of daling uitblijft.

Tot slot zijn de handelskosten erg laag en in sommige gevallen krijg je zelfs geld toe als je handelt.

Leverage crypto

Het handelen met een hefboom is wel riskant. Als de onderliggende coin te veel stijgt of daalt (afhankelijk van waar je op gokt), wordt je gedwongen om te verkopen. Je weet wel van tevoren wat het maximale verlies is dat je kunt maken. Het is dus niet zo dat je gedwongen kunt worden om bij te storten.   

De interface van BitMEX ziet er een beetje verouderd uit, maar is heel overzichtelijk. Je kunt dus heel makkelijk handelen en de kans op fouten is klein. 


3.0 Niet getrouwd met je exchange

Blijf af en toe om je heen kijken. De exchange die je als eerste uitgezocht hebt, was toen misschien goed, maar later kan een andere exchange beter zijn. Wie weet wil je wel ineens gaan handelen met leverage. Wellicht komt er een speler die ineens een veel betere app heeft.

Je hoeft je niet vast te houden aan één exchange. Je kunt meerdere exchanges aanhouden of gewoon wisselen. Je crypto is heel makkelijk te verplaatsen en binnen een dag ben je overgestapt. 


3.1 Welke exchange gebruik ik?

Zelf ben ik niet de meest fanatieke handelaar in cryptocurrencies. Ik heb wel een periode gehandeld met hefbomen op Bitmex. Grote winsten en soms nog grotere verliezen. Uiteindelijk ben ik daarmee gestopt, omdat ik er te onrustig van werd.

Het enige dat ik af en toe eens doe is wat crypto kopen of verkopen bij grote prijsschommelingen. Dit doe ik bij Bitvavo. Deze exchange is makkelijk in het gebruik en veilig. Als ik geld wil storten of opnemen staat het dezelfde dag nog op mijn rekening. Bitvavo is en blijft mijn favoriet, met de lage handelskosten.

Over de auteur

Robert Jansen

Vrijheid. Een passief inkomen online. De mindset van een winnaar. Dat is waar ik voor sta en waar ik mijn studenten mee help. https://ikbenrobertjansen.nl

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>