Bol Masterclass Jia Ruan Review Betrouwbaar

BOL Masterclass van Jia Ruan Oprechte Review & Mijn Ervaringen

Steeds meer mensen beginnen met de immens populaire cursus van Jia Ruan; de BOL Masterclass. Zo ben ik er zelf ruim een half jaar terug ook mee gestart. 

In deze oprechte review van de BOL Masterclass deel ik met jou hoe ik deze cursus en de resultaten heb ervaren. Ook licht ik in een korte video mijn huidige stand van zaken toe.

Deze recensie staat bol van de informatie. Ik haal alles uit de doeken om jou een zo'n compleet mogelijk beeld te geven van de gehele cursus. 

De mogelijkheden, de opties. Wat je wel kunt verwachten en wat je er vooral NIET van moet verwachten. 


Vertrouwelijke aanbieding

Als bezoeker van Online Rijkdom Specialist heb je recht op leuke extra's. 


Wanneer je besluit om met de BOL Masterclass aan de slag te gaan krijg je daarom toegangskorting via onderstaande link.


Of bezoek de website voor meer informatie.

Online Rijkdom Specialist


1.0 Mijn oprechte review van de BOL Masterclass

Word jij ook zo gek van al die reclame van de BOL Masterclass? Als je ooit eens ergens hebt aangegeven dat je wel interesse hebt in 'online geld verdienen' dan spelen Jia Ruan en zijn Unstoppable teamleden daar slim op in.


Te pas en te onpas krijg je weer een ad te zien van Jia en tegenwoordig ook Mitchell Weijerman. 


Het is grappig om te zien dat er voorheen veel haat heerste omtrent deze advertentiecampagnes. Maar nu zie ik steeds meer dat mensen de waarde inzien van wat Jia allemaal te vertellen heeft. Hij heeft namelijk écht iets te vertellen. 

In onderstaande video bespreek ik mijn ervaringen met de BOL Masterclass. Scroll verder voor de volledige blog.


1.1 Wat is de BOL Masterclass?

Al eerder heb je kunnen lezen hoe je in 5 stappen begint met e-commerce. De BOL Masterclass heeft dit '5-stappen-principe' als fundament, maar gaat nog veel verder dan dat. In 10 weken tijd leer jij hoe je je eigen e-commerce business opzet.

 • Van eerste sale naar (meer dan) een volledig inkomen. Dat is de insteek van de cursus.

Goedkoop inkopen en Nederlands verkopen

Je gaat leren hoe je op een slimme manier (goedkoop) producten opkoopt uit het buitenland; om die te verkopen voor een "Nederlandse" prijs op Bol.com.


Dit lijkt misschien op dropshipping, maar is iets anders. Als je gaat dropshippen moet je namelijk zelf een webshop opbouwen. Dat betekent dat je een EIGEN webshop hebt en daar jouw producten op weergeeft. 


Dat heeft zo zijn voordelen, maar ook nadelen. Bij de methode van Jia regel je alles via Bol.com. Dit digitale platform heeft al een autoriteit opgebouwd. Dat scheelt je veel werk.


Wanneer je eenmaal de eerste stappen hebt gezet, ga je doorpakken. Automatiseren, opschalen en optimaliseren. Het belangrijkste is om (als je dat niet al gedaan hebt) om gewoon te beginnen. 


Je kent ongetwijfeld de uitspraak "al doende leert men". Zo is het met dit ook. Als je van plan bent om online ondernemer te worden, maar je twijfelt nog of weet niet of dit wel het juiste is. Dan heb ik eigenlijk maar één advies voor je: "begin gewoon."


Je merkt snel genoeg of het écht iets voor je is. Als je het een tijdje doet krijg je er vanzelf handigheid in. Vind je het uiteindelijk toch niets? Dan maak je gebruik van de garantieregeling.


1.2 Wat je van de cursus kunt verwachten

Als je mij persoonlijk of via het internet kent dan weet je dat ik een aantal zaken belangrijk vindt:

 • Eerlijkheid
 • Openheid
 • Authenticiteit

Oftewel; ik haat liegen, mensen met een verborgen agenda en mensen die fake zijn. Houd ik niet van. Dat betekent dat ik zelf open kaart speel. Te allen tijde. Als ik een cursus niets vindt, dan ben ik daar eerlijk over. Vind ik een cursus/boek/persoon top, dan mag de wereld dat uit mijn mond horen.

En ik kan je vertellen, de cursus van Jia Ruan is op-en-top. Het zit werkelijk geniaal in elkaar. Niet alleen de praktische kanten van bedrijfsvoering (die uitgebreid aan bod komen), maar ook het stukje mindset, geluk en succesvol zijn op alle vlakken van je leven.

LET OP

In de eerste vier weken van de BOL Masterclass ga je GEEN geld verdienen. Het is eerst een kwestie van opbouwen en een sterke fundering neerzetten. Verwacht dus niet dat je binnen een maand al geld hebt. Jia Ruan geeft dit ook nadrukkelijk aan; het gaat niet gebeuren. Pas vanaf week 4, als je alle stappen hebt doorlopen, ga je je eerste sales maken. En damn die voelen goed!


1.3 Verloop van de volledige training

Natuurlijk kan ik je een compleet overzicht geven van wat je precies van de training kunt verwachten. Maar er zijn genoeg anderen die dit al UITGEBREID hebben beschreven. 


1.4 Wie is de cursusleider?

Veel mensen hebben het idee dat Jia Ruan niet te vertrouwen, een scam en zelfs een oplichter is! Wie hij precies is en of deze geruchte kloppen, heb ik in een ander artikel beschreven. Bekijk het artikel en de video over Jia Ruan hier.


2.0 BOL Masterclass kopen

Wanneer je tot kopen overgaat en toegang hebt tot de BOL.com Masterclass hebt, kun je inloggen. Bij de login krijg je toegang tot alle content van de cursus. Je kunt dan direct beginnen met week 1.

Houd er wel rekening mee dat je voor sommige tools die je gaat gebruiken nog wat extra geld moet investeren. Daarnaast dien je in producten te investeren. Naast de prijs voor de cursus moet je dus rekenen op nog een extra 100 euro. Dat is gemiddeld, je kunt het ook voor minder of juist voor meer doen.


2.1 Garantieregeling van cursus

De garantieregeling (niet goed geld terug) van de BOL Masterclass vind ik wat tegenvallen. Ze doen het minimale. Namelijk het wettelijk verplichte "binnen 14 dagen niet goed geld terug."

Zelf vind ik het redelijker (en geloofwaardiger) als bedrijven een niet-goed-geld-terug termijn aanhouden van minimaal 30 dagen. Het liefst 60 of zelfs 90. Dan kunnen mensen het écht goed uitproberen.

Aan de andere kant snap ik het wel. Er zijn genoeg mensen die door de cursus heen walsen, er flink geld aan verdienen en vervolgens het geld terugvragen. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.


3.0 Mijn BOL Masterclass ervaringen en eindoordeel

De methode van Ruan is zeer professioneel. Ik ben er heel tevreden en blij mee, omdat het ook mij leuke inkomsten heeft gegeven. In bovenstaande video vertel ik je daar meer over.

Niet alleen de inhoud krijgt een hoog cijfer. De manier van lesgeven is erg motiverend. Jia is in staat om goed in te spreken. Je merkt duidelijk dat hij trainingen heeft gevolgd in stemgebruik, intonatie en presentatie. 

Daarnaast is de cursus zeer toegankelijk. Zelfs als leek (zoals ik voorheen was) kun je vrij eenvoudig leren om een prachtig maandelijks inkomen binnen te krijgen met je online e-commerce business. Het is allemaal niet zo moeilijk, als je maar weet hoe het werkt. 

 • Er gaat wel behoorlijk veel tijd in zitten

En dit kun je natuurlijk allemaal zelf uit gaan zoeken op het internet. Maar je kunt ook de eenmalige investering doen in Jia. Hij leert je ALLE kneepjes van het vak. En nog veel meer. De fouten die hij heeft gemaakt hoef jij dus niet nog eens te maken. Dat scheelt heel veel tijd. Als ik dit zelf allemaal had uit moeten zoeken was ik minimaal 2 - 3 jaar bezig geweest om er iets fatsoenlijks uit te halen. 

Nu had ik na 2 maanden al de inkomsten van een goedbetaalde bijbaan.


3.1 Pluspunten

 • Concreet en helder. De modules en lessen zijn erg duidelijk ingedeeld en goed weergegeven. Ik vond het niet ingewikkeld, omdat alles in een rustig tempo wordt uitgelegd. Bij de theorie krijg je veel praktijkgerichte informatie en opdrachten. Alles bij elkaar maakt dit een zeer aangename training.
 • Bijna 100% succesgarantie. Als je iedere stap netjes opvolgt, kan het eigenlijk niet anders dan dat je succes behaald. Lukt dat om wat voor manier dan ook niet, dan ben ik ervan overtuigd dat je ergens zelf een steekje hebt laten vallen.
 • Community. Voor de BOL Masterclass is dit de Facebook groep 'The Tribe'. Hier kun je alles kwijt. Heel handig als je even niet meer lekker gaat, of juist als je je successen wilt delen. Door elkaar te helpen motiveer je elkaar ontzettend. Zeer leuke club!
 • Allesomvattend om heel veel geld te verdienen. Met allesomvattend bedoel ik dat je eigenlijk alle ins en outs krijgt die je maar nodig hebt op dit gebied. Schaf deze cursus aan en je kunt heel lang vooruit met deze vorm van e-commerce.
 • Levenslange toegang & updates. Na de 10 weken is het natuurlijk niet beëindigd. Je krijgt voor de rest van je leven toegang tot de cursus. Bij vernieuwingen en updates hoef je niets extra's te betalen. Krijg je er gewoon gratis bij. 
 • Diverse bonussen voor een kickstart. Denk aan de omzet/winst/BTW berekentool. Maar ook de KvK checklist. Allerlei handige extra's zodat je zonder zorgen kunt beginnen. Want ja, je moet je inschrijven bij de Kamer van Koophandel!

3.2 Minpunten

 • Tijdsinvestering. Om écht succesvol te kunnen verkopen met bol.com moet je heel veel tijd investeren. Niet iedereen is hiertoe bereid. Denk dus niet dat je met een paar uur per week klaar bent. Vooral in de opstartfase moet je echt wel een aantal uur PER DAG hieraan besteden om de vruchten te plukken. 
 • Overdreven beweringen. Ondanks alle positieve ervaringen die ik heb met de cursus, zit er ook wel een scam-factor aan. Want ja, ik verdien er tussen de 1K en 3K per maand mee; toch zijn veel uitspraken sterk overdreven. Zo zou iemand binnen 2 maanden al op 10K per maand zitten. Dat is echt heel zeldzaam. Daar gaat veel tijd overheen. Laat je niet verleiden door al die mooie uitspraken, want voor de meeste mensen kost het wel een jaar of twee voordat je op dat niveau zit.
 • Garantieregeling. Is minimaal.

3.3 Een compleet overzicht van de cursus


Speciaal voor jou, nog één keer het overzicht met de drie mogelijkheden.


Introductie en kennismaking


Een 90 minuten durende kennismaking tot e-commerce. Hoe bouw je je eigen succesvolle webshop op? Jia Ruan laat het zien in deze gratis training.


BOL Masterclass

Goedkoop BOL Masterclass kopen

Kun je niet wachten of heb je besloten om met de BOL Masterclass aan de slag te gaan? Voordat je kunt inloggen moet je natuurlijk wel eerst wat betalen 😉


Het is ook even de vraag je of op het moment van lezen nog gebruik kunt maken van de aanbieding.


Jia Ruan product ideeen

Inspiratie en ideeën opdoen


Voordat je de investering doet kun je zelf al veel ideeën opdoen. Het zijn er 800. Zo zie je de mogelijkheden van e-commerce en hoe eenvoudig en toegankelijk het eigenlijk is. Exclusieve leveranciers en 800 niches ideeën.Vertrouwelijke aanbieding

Hopelijk heb je veel waarde gehaald uit mijn review en ervaringen van de BOL.com Masterclass. Het mooie is dat je als bezoeker van Online Rijkdom Specialist recht hebt op leuke extra's. 


Wanneer je besluit om met de cursus aan de slag te gaan krijg je daarom toegangskorting via onderstaande link.


Of bezoek de website voor meer informatie.

Online Rijkdom Specialist

Slotwoord

Hieronder zie je het eindcijfer van de cursus. Je kunt zien dat ik ontzettend tevreden ben. Het heeft me veel leuke successen en mooie, winstgevende resultaten opgeleverd. Alleen nu ben ik benieuwd. Wat heeft het JOU opgeleverd? Wat zijn jouw ervaringen met de BOL.Masterclass? Laat het mij en anderen weten in een reactie hieronder!

Eindoordeel BOL Masterclass

8.3

Inhoud

9.0/10

Effectiviteit

9.5/10

Presentatie

9.5/10

Betrouwbaarheid

7.5/10

Garantieregeling

6.0/10
Robert Jansen

Het is geweldig om te kunnen "leven" van het internet. Hoe ik dit binnen 2,5 jaar heb gerealiseerd, deel ik graag (gratis) met jou. Als een simpele dude uit de Achterhoek het kan, waarom zou jij het dan niet kunnen!?

 • Avatar Anne schreef:

  Ik vind het apart jia ruan beweerd toch echt dat je binnen no time financieel onafhankelijk bent. Ongeacht van je huidige normale baan maar die ervaring heb jij dus niet?

  Als je moest kiezen tussen de bol masterclass of de ads agency wat zou jij dan kiezen?

  • Avatar Robert Jansen schreef:

   Hoi Anne,

   Er zijn wel succesverhalen van mensen die financieel “onafhankelijk” zijn door te verkopen via BOL.
   In ieder geval Tribers die echt binnen relatief korte tijd veel geld hebben verdiend.

   Dat klinkt natuurlijk geweldig, alleen is het even de vraag of dit (langere) tijd aanhoudt.

   In die zin; als ik moest kiezen tussen de Agency Masterclass of de BOL Masterclass zou ik geen van beide kiezen.
   Begrijp me niet verkeerd. Beide cursussen zijn ontzettend goed, leerzaam en je leert er fantastisch geld te verdienen.

   Toch hebben beide verdienmodellen niet mijn voorkeur. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar affiliate marketing en zelf producten uitbrengen.

   Vooral die laatste is overduidelijk de ‘succesfactor’ geweest voor zowel Jia Ruan als Mitchell Weijerman.
   Op het moment dat zij hun eigen (informatie)producten gingen lanceren stroomde het geld pas écht binnen 🙂

 • >