Bol Masterclass Review / Winston Zwemmer ervaringen
Robert Jansen Ondernemer
Robert Jansen
07/08/2019
 in Reviews 


Steeds meer mensen beginnen met de immens populaire cursus van Winston Zwemmer; de BOL Masterclass. Zo ben ik er zelf ruim een half jaar terug ook mee gestart. 

In deze uitgebreide recensie van Unstoppable's verkopen op bol cursus deel ik met jou hoe ik deze training heb ervaren. Ook licht ik in een korte video mijn huidige stand van zaken toe.

Deze recensie staat bol van de informatie. Ik haal alles uit de doeken om jou een zo'n compleet mogelijk beeld te geven van de gehele cursus. 

De mogelijkheden, de opties. Wat je wel kunt verwachten en wat je er vooral NIET van moet verwachten. 

Mijn review van de BOL Masterclass 4.0

Word jij ook zo gek van al die reclame van Winston Zwemmer en zijn BOL Masterclass? Als je ooit eens ergens hebt aangegeven dat je wel interesse hebt in 'online geld verdienen' dan spelen Zwemmer en zijn Unstoppable teamleden daar slim op in.


Te pas en te onpas krijg je weer een ad te zien van Winston Zwemmer, Virgil Brewster en tegenwoordig zijn zogenaamde andere goeroes niet meer van je scherm weg te slaan.


Het is grappig om te zien dat er voorheen veel haat heerste omtrent deze advertentiecampagnes. Maar nu zie ik steeds meer dat mensen de waarde inzien van wat Winston allemaal te vertellen heeft. Hij heeft namelijk écht iets te vertellen. 


Wat is de BOL Masterclass?

Al eerder heb je kunnen lezen hoe je in 5 stappen begint met e-commerce. De BOL Masterclass heeft dit '5-stappen-principe' als fundament, maar gaat nog veel, VEEL verder dan dat. In 10 weken tijd leer jij hoe je je eigen e-commerce business opzet.

 • Van eerste sale naar (meer dan) een volledig inkomen. Dat is de insteek van de cursus.

Goedkoop inkopen en Nederlands verkopen

Je gaat leren hoe je op een slimme manier (goedkoop) producten opkoopt uit het buitenland; om die te verkopen voor een "Nederlandse" prijs op Bol.com.


Dit lijkt misschien op dropshipping, maar is iets anders. Als je gaat dropshippen moet je namelijk zelf een webshop opbouwen. Dat betekent dat je een EIGEN webshop hebt en daar jouw producten op weergeeft. 


Dat heeft zo zijn voordelen, maar ook nadelen. Bij de methode van Zwemmer regel je alles via Bol.com. Dit digitale platform heeft al een autoriteit opgebouwd. Dat scheelt je veel werk.


Wanneer je eenmaal de eerste stappen hebt gezet, ga je doorpakken. Automatiseren, opschalen en optimaliseren. Het belangrijkste is om (als je dat niet al gedaan hebt) om gewoon te beginnen. 


Je kent ongetwijfeld de uitspraak "al doende leert men". Zo is het met dit ook. Als je van plan bent om online ondernemer te worden, maar je twijfelt nog of weet niet of dit wel het juiste is. Dan heb ik eigenlijk maar één advies voor je: "begin gewoon."


Je merkt snel genoeg of het écht iets voor je is. Als je het een tijdje doet krijg je er vanzelf handigheid in. Vind je het uiteindelijk toch niets? Dan maak je gebruik van de garantieregeling.


Wat je van de cursus kunt verwachten

Als je mij persoonlijk of via het internet kent dan weet je dat ik een aantal zaken belangrijk vindt:

 • Eerlijkheid
 • Openheid
 • Authenticiteit

Oftewel; ik haat liegen, mensen met een verborgen agenda en mensen die fake zijn. Houd ik niet van. Dat betekent dat ik zelf open kaart speel. Te allen tijde. Als ik een cursus niets vindt, dan ben ik daar eerlijk over. Vind ik een cursus/boek/persoon top, dan mag de wereld dat uit mijn mond horen.

En ik kan je vertellen, de cursus van Winston Zwemmer is prima. Het zit echt goed in elkaar. Niet alleen de praktische kanten van bedrijfsvoering (die uitgebreid aan bod komen), maar ook het stukje mindset om hier succesvol in te zijn komen aan bod.

LET OP

In de eerste vier weken van de BOL Masterclass ga je GEEN geld verdienen. Het is eerst een kwestie van opbouwen en een sterke fundering neerzetten. Verwacht dus niet dat je binnen een maand al geld hebt. Winston geeft dit ook nadrukkelijk aan; het gaat niet gebeuren. Pas vanaf week 4, als je alle stappen hebt doorlopen, ga je je eerste sales maken. En damn die zijn lekker!


Verloop van de volledige training

Natuurlijk kan ik je een compleet overzicht geven van wat je precies van de training kunt verwachten. Maar er zijn genoeg anderen die dit al UITGEBREID hebben beschreven. 


Aanvullende info over het aanschaffen

Voordat we verdergaan op mijn ervaringen en de voor- en nadelen van de cursus, wil ik nog even wat praktische zaken belichten. Denk aan de daadwerkelijke kosten van de cursus, garantieregeling, wat je moet doen als je je geld terug wilt etc.

Wat is de prijs van de BOL Masterclass?

Je kunt kiezen uit een eenmalige betaling van €997,- of betaal in 5 termijnen van €250,- per maand. In dat geval dien je 250 euro direct te betalen en worden de overige termijnen in de volgende vier maanden geïncasseerd.

Als je het geld in één keer kunt betalen wil ik je aanraden om dat te doen, aangezien je dan 'slechts' 4 termijnen betaald (4 x 250 = 1000 euro). Alleen dan in één keer. Wat je zelf wilt.

Indien je toch kiest voor de termijnbetaling en je hebt bij de volgende incasso niet genoeg geld op je rekening, krijg je eerst een melding vanuit PayPro. Zij zijn de betaalprovider. Er wordt dan gevraagd om het handmatig over te maken. Doe je dat niet binnen de aangegeven termijn, dan kan het zo zijn dat Team Unstoppable jou de toegang ontzegd.


Overige kosten

Naast het cursusbedrag dat je betaald dien je rekening te houden met 100 - 300 euro extra investeringskosten. Deze heb je nodig om goed van start te kunnen gaan. Zo dien je een aantal aanvullende boeken te kopen en ga je aan de slag met adverteren (optioneel). 

Je kunt het in die zin zelf zo gek maken als je wil. Daarbij geldt dat hoe meer jij bereid bent te investeren, hoe meer je eruit gaat halen. Houd er dus rekening mee dat het niet alleen bij de cursuskosten blijft, maar dat er meer om de hoek komt kijken.

Hoeveel dat is ligt eigenlijk in jouw eigen hand.


Garantie, refunds en andere vragen

De garantieregeling (niet goed geld terug) van de BOL Masterclass vind ik wat tegenvallen. Ze doen het minimale. Namelijk het wettelijk verplichte "binnen 14 dagen niet goed geld terug."

Zelf vind ik het redelijker (en geloofwaardiger) als bedrijven een niet-goed-geld-terug termijn aanhouden van minimaal 30 dagen. Het liefst 60 of zelfs 90. Dan kunnen mensen het écht goed uitproberen.

Aan de andere kant snap ik het wel. Er zijn genoeg mensen die door de cursus heen walsen, er flink geld aan verdienen en vervolgens het geld terugvragen. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Indien jij je geld terug wilt, of als je andere vragen hebt, neem dan direct contact op met Team Unstoppable. Zij antwoorden doorgaans binnen 1 á 2 werkdagen in mijn ervaring.


Waar moet je inloggen?

Dat is simpel! Ga naar de inlogpagina van de BOL Masterclass. Voer vervolgens je gebruikersnaam en wachtwoord in om naar de content te gaan. Knallen maar!

Dit is de link naar de inlogpagina van de BOL Masterclass (Jia Ruan)

Mijn BOL Masterclass ervaringen en eindoordeel

De methode van Winston is zeer professioneel. Ik ben er heel tevreden en blij mee, omdat het ook mij leuke inkomsten heeft gegeven. In bovenstaande video vertel ik je daar meer over.

Niet alleen de inhoud krijgt een hoog cijfer. De manier van lesgeven is erg motiverend. Winston is in staat om goed in te spreken. Je merkt duidelijk dat hij trainingen heeft gevolgd in stemgebruik, intonatie en presentatie. 

Daarnaast is de cursus zeer toegankelijk. Zelfs als leek (zoals ik voorheen was) kun je vrij eenvoudig leren om een prachtig maandelijks inkomen binnen te krijgen met je online e-commerce business. Het is allemaal niet zo moeilijk, als je maar weet hoe het werkt. 

 • Er gaat wel behoorlijk veel tijd in zitten

En dit kun je natuurlijk allemaal zelf uit gaan zoeken op het internet. Maar je kunt ook de eenmalige investering doen in Zwemmer. Hij leert je ALLE kneepjes van het vak. En nog veel meer. De fouten die hij heeft gemaakt hoef jij dus niet nog eens te maken. Dat scheelt heel veel tijd. Als ik dit zelf allemaal had uit moeten zoeken was ik minimaal 2 - 3 jaar bezig geweest om er iets fatsoenlijks uit te halen. 

Nu had ik na 2 maanden al de inkomsten van een goedbetaalde bijbaan.


Pluspunten

 • Concreet en helder. De modules en lessen zijn erg duidelijk ingedeeld en goed weergegeven. Ik vond het niet ingewikkeld, omdat alles in een rustig tempo wordt uitgelegd. Bij de theorie krijg je veel praktijkgerichte informatie en opdrachten. Alles bij elkaar maakt dit een zeer aangename training.
 • Bijna 100% succesgarantie. Als je iedere stap netjes opvolgt, kan het eigenlijk niet anders dan dat je succes behaald. Lukt dat om wat voor manier dan ook niet, dan ben ik ervan overtuigd dat je ergens zelf een steekje hebt laten vallen.
 • Community. Voor de BOL Masterclass is dit de Facebook groep 'The Tribe'. Hier kun je alles kwijt. Heel handig als je even niet meer lekker gaat, of juist als je je successen wilt delen. Door elkaar te helpen motiveer je elkaar ontzettend. Zeer leuke club!
 • Allesomvattend om heel veel geld te verdienen. Met allesomvattend bedoel ik dat je eigenlijk alle ins en outs krijgt die je maar nodig hebt op dit gebied. Schaf deze cursus aan en je kunt heel lang vooruit met deze vorm van e-commerce.
 • Levenslange toegang & updates. Na de 10 weken is het natuurlijk niet beëindigd. Je krijgt voor de rest van je leven toegang tot de cursus. Bij vernieuwingen en updates hoef je niets extra's te betalen. Krijg je er gewoon gratis bij. 
 • Diverse bonussen voor een kickstart. Denk aan de omzet/winst/BTW berekentool. Maar ook de KvK checklist. Allerlei handige extra's zodat je zonder zorgen kunt beginnen. Want ja, je moet je inschrijven bij de Kamer van Koophandel!

Minpunten

 • Tijdsinvestering. Om écht succesvol te kunnen verkopen met bol.com moet je heel veel tijd investeren. Niet iedereen is hiertoe bereid. Denk dus niet dat je met een paar uur per week klaar bent. Vooral in de opstartfase moet je echt wel een aantal uur PER DAG hieraan besteden om de vruchten te plukken. 
 • Overdreven beweringen. Ondanks alle positieve ervaringen die ik heb met de cursus, zit er ook wel een scam-factor aan. Want ja, ik verdien er tussen de 1K en 3K per maand mee; toch zijn veel uitspraken sterk overdreven. Zo zou iemand binnen 2 maanden al op 10K per maand zitten. Dat is echt heel zeldzaam. Daar gaat veel tijd overheen. Laat je niet verleiden door al die mooie uitspraken, want voor de meeste mensen kost het wel een jaar of twee voordat je op dat niveau zit.
 • Garantieregeling. Is minimaal.

Bol Masterclass kopen of laten varen?

De keuze is aan jou. Het is een goede, complete cursus en wordt professioneel opgeleid tot succesvolle bol verkoper. Uiteindelijk ligt de bal natuurlijk volledig bij jou. 

De BMC zit bomvol kennis en bevat alle ingrediënten om een succesvolle bol business te bouwen; jij moet echter het werk gaan doen. Als je er niks mee doet, heb je niets aan de cursus en is het dus weggegooid geld.

Eindoordeel BOL Masterclass

8.3

Inhoud

9.0/10

Effectiviteit

9.5/10

Presentatie

9.5/10

Betrouwbaarheid

7.5/10

Garantieregeling

6.0/10

Over de auteur

Robert Jansen

Vrijheid. Een passief inkomen online. De mindset van een winnaar. Dat is waar ik voor sta en waar ik mijn studenten mee help. https://ikbenrobertjansen.nl

 • Ik vind het apart jia ruan beweerd toch echt dat je binnen no time financieel onafhankelijk bent. Ongeacht van je huidige normale baan maar die ervaring heb jij dus niet?

  Als je moest kiezen tussen de bol masterclass of de ads agency wat zou jij dan kiezen?

  • Hoi Anne,

   Er zijn wel succesverhalen van mensen die financieel “onafhankelijk” zijn door te verkopen via BOL.
   In ieder geval Tribers die echt binnen relatief korte tijd veel geld hebben verdiend.

   Dat klinkt natuurlijk geweldig, alleen is het even de vraag of dit (langere) tijd aanhoudt.

   In die zin; als ik moest kiezen tussen de Agency Masterclass of de BOL Masterclass zou ik geen van beide kiezen.
   Begrijp me niet verkeerd. Beide cursussen zijn ontzettend goed, leerzaam en je leert er fantastisch geld te verdienen.

   Toch hebben beide verdienmodellen niet mijn voorkeur. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar affiliate marketing en zelf producten uitbrengen.

   Vooral die laatste is overduidelijk de ‘succesfactor’ geweest voor zowel Jia Ruan als Mitchell Weijerman.
   Op het moment dat zij hun eigen (informatie)producten gingen lanceren stroomde het geld pas écht binnen 🙂

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >