BOL Masterclass Review Ervaringen Kopen Kosten

Unstoppable’s BOL Masterclass Review, Ervaringen + Wiki

Steeds meer mensen beginnen met de immens populaire cursus van Jia Ruan; de BOL Masterclass. Zo ben ik er zelf ruim een half jaar terug ook mee gestart. 

In deze oprechte review van de BOL Masterclass deel ik met jou hoe ik deze cursus en de resultaten heb ervaren. Ook licht ik in een korte video mijn huidige stand van zaken toe.

Deze recensie staat bol van de informatie. Ik haal alles uit de doeken om jou een zo'n compleet mogelijk beeld te geven van de gehele cursus. 

De mogelijkheden, de opties. Wat je wel kunt verwachten en wat je er vooral NIET van moet verwachten. 

BOL Masterclass actietarief

Als bezoeker van Online Rijkdom Specialist krijg je leuke extra's.


Zo kun je nu starten met de BOL Masterclass tegen ons tijdelijke actietarief. Deze actie geldt op dit moment nog, maar gaat er snel uit.


Bezoek de website voor meer informatie of ga direct naar de lopende actie. 

Online Rijkdom Specialist

Robert Jansen
Online Rijkdom Specialist

Bekijk de video voor meer informatie.


1.0 Mijn oprechte review van de BOL Masterclass 3.0

Word jij ook zo gek van al die reclame van Jia Ruan en zijn BOL Masterclass? Als je ooit eens ergens hebt aangegeven dat je wel interesse hebt in 'online geld verdienen' dan spelen Jia Ruan en zijn Unstoppable teamleden daar slim op in.


Te pas en te onpas krijg je weer een ad te zien van Jia en tegenwoordig ook Mitchell Weijerman. 


Het is grappig om te zien dat er voorheen veel haat heerste omtrent deze advertentiecampagnes. Maar nu zie ik steeds meer dat mensen de waarde inzien van wat Jia allemaal te vertellen heeft. Hij heeft namelijk écht iets te vertellen. 


1.1 Wat is de BOL Masterclass?

Al eerder heb je kunnen lezen hoe je in 5 stappen begint met e-commerce. De BOL Masterclass heeft dit '5-stappen-principe' als fundament, maar gaat nog veel, VEEL verder dan dat. In 10 weken tijd leer jij hoe je je eigen e-commerce business opzet.

 • Van eerste sale naar (meer dan) een volledig inkomen. Dat is de insteek van de cursus.

Goedkoop inkopen en Nederlands verkopen

Je gaat leren hoe je op een slimme manier (goedkoop) producten opkoopt uit het buitenland; om die te verkopen voor een "Nederlandse" prijs op Bol.com.


Dit lijkt misschien op dropshipping, maar is iets anders. Als je gaat dropshippen moet je namelijk zelf een webshop opbouwen. Dat betekent dat je een EIGEN webshop hebt en daar jouw producten op weergeeft. 


Dat heeft zo zijn voordelen, maar ook nadelen. Bij de methode van Jia regel je alles via Bol.com. Dit digitale platform heeft al een autoriteit opgebouwd. Dat scheelt je veel werk.


Wanneer je eenmaal de eerste stappen hebt gezet, ga je doorpakken. Automatiseren, opschalen en optimaliseren. Het belangrijkste is om (als je dat niet al gedaan hebt) om gewoon te beginnen. 


Je kent ongetwijfeld de uitspraak "al doende leert men". Zo is het met dit ook. Als je van plan bent om online ondernemer te worden, maar je twijfelt nog of weet niet of dit wel het juiste is. Dan heb ik eigenlijk maar één advies voor je: "begin gewoon."


Je merkt snel genoeg of het écht iets voor je is. Als je het een tijdje doet krijg je er vanzelf handigheid in. Vind je het uiteindelijk toch niets? Dan maak je gebruik van de garantieregeling.


1.2 Wat je van de cursus kunt verwachten

Als je mij persoonlijk of via het internet kent dan weet je dat ik een aantal zaken belangrijk vindt:

 • Eerlijkheid
 • Openheid
 • Authenticiteit

Oftewel; ik haat liegen, mensen met een verborgen agenda en mensen die fake zijn. Houd ik niet van. Dat betekent dat ik zelf open kaart speel. Te allen tijde. Als ik een cursus niets vindt, dan ben ik daar eerlijk over. Vind ik een cursus/boek/persoon top, dan mag de wereld dat uit mijn mond horen.

En ik kan je vertellen, de cursus van Jia Ruan is op-en-top. Het zit werkelijk geniaal in elkaar. Niet alleen de praktische kanten van bedrijfsvoering (die uitgebreid aan bod komen), maar ook het stukje mindset, geluk en succesvol zijn op alle vlakken van je leven.

LET OP

In de eerste vier weken van de BOL Masterclass ga je GEEN geld verdienen. Het is eerst een kwestie van opbouwen en een sterke fundering neerzetten. Verwacht dus niet dat je binnen een maand al geld hebt. Jia Ruan geeft dit ook nadrukkelijk aan; het gaat niet gebeuren. Pas vanaf week 4, als je alle stappen hebt doorlopen, ga je je eerste sales maken. En damn die voelen goed!


1.3 Verloop van de volledige training

Natuurlijk kan ik je een compleet overzicht geven van wat je precies van de training kunt verwachten. Maar er zijn genoeg anderen die dit al UITGEBREID hebben beschreven. 


2.0 Meer informatie over Jia Ruan?

Jia Ruan is de oprichter van de BOL Masterclass. Hij heeft ook recentelijk de Unstoppable Mindset cursus opgezet. Voor meer informatie over deze instructeur, bekijk dan de persoonlijke blog.


3.0 Gratis lessen uit de Masterclass

Aardig als ik ben (en voor jou om een idee van de cursus te krijgen) heb ik met toestemming van Unstoppable een viertal lessen op mijn YouTube kanaal gegooid. Kijk, geniet en vooral: DOE ER JE VOORDEEL MEE. 

3.1 De Weg Naar Succes door Jia Ruan

Dit is de allereerste module van de BOL Masterclass. En ik kan je nu al zeggen... ga er even rustig voor zitten. Het duurt namelijk langer dan een uur. Maar zoals je uit de video al merkt, bevat deze allereerste video al een TON aan waardevolle informatie. 


3.2 De 100K Mindset Gratis Les

Volgens Jia is mindset KEY om succesvol te worden. En daar sta ik 200% achter. Met een verkeerde instelling kom je er niet. Neem de 100K mindset aan (waar een onuitputtelijk doorzettingsvermogen onderdeel van is) en je wordt bijna gegarandeerd een succes.


3.3 E-Commerce 101

De basis van e-commerce. Met deze derde gratis les van de cursus leer je de fundering voor jouw e-commerce business te leggen. Geniaal. Prachtig. Super waardevol.


3.4 Bouw je webshop

Naast deze 3 lessen die regelrecht uit de BOL Masterclass komen (lessen die ik overigens zeer motiverend vind) kun je ook Jia's eigenhandige webinar volgen van ongeveer anderhalf uur. Wanneer je hierna nóg meer content wilt van de bol verkopen cursus, dan dien je het geld neer te leggen.


4.0 Aanvullende info over het aanschaffen

Voordat we verdergaan op mijn ervaringen en de voor- en nadelen van de cursus, wil ik nog even wat praktische zaken belichten. Denk aan de daadwerkelijke kosten van de cursus, garantieregeling, wat je moet doen als je je geld terug wilt etc.

4.1 Wat is de prijs van de BOL Masterclass?

Je kunt kiezen uit een eenmalige betaling van €997,- of betaal in 5 termijnen van €250,- per maand. In dat geval dien je 250 euro direct te betalen en worden de overige termijnen in de volgende vier maanden geïncasseerd.

Als je het geld in één keer kunt betalen wil ik je aanraden om dat te doen, aangezien je dan 'slechts' 4 termijnen betaald (4 x 250 = 1000 euro). Alleen dan in één keer. Wat je zelf wilt.

Indien je toch kiest voor de termijnbetaling en je hebt bij de volgende incasso niet genoeg geld op je rekening, krijg je eerst een melding vanuit PayPro. Zij zijn de betaalprovider. Er wordt dan gevraagd om het handmatig over te maken. Doe je dat niet binnen de aangegeven termijn, dan kan het zo zijn dat Team Unstoppable jou de toegang ontzegd.


4.2 Overige kosten

Naast het cursusbedrag dat je betaald dien je rekening te houden met 100 - 300 euro extra investeringskosten. Deze heb je nodig om goed van start te kunnen gaan. Zo dien je een aantal aanvullende boeken te kopen en ga je aan de slag met adverteren (optioneel). 

Je kunt het in die zin zelf zo gek maken als je wil. Daarbij geldt dat hoe meer jij bereid bent te investeren, hoe meer je eruit gaat halen. Houd er dus rekening mee dat het niet alleen bij de cursuskosten blijft, maar dat er meer om de hoek komt kijken.

Hoeveel dat is ligt eigenlijk in jouw eigen hand.


4.3 Garantie, refunds en andere vragen

De garantieregeling (niet goed geld terug) van de BOL Masterclass vind ik wat tegenvallen. Ze doen het minimale. Namelijk het wettelijk verplichte "binnen 14 dagen niet goed geld terug."

Zelf vind ik het redelijker (en geloofwaardiger) als bedrijven een niet-goed-geld-terug termijn aanhouden van minimaal 30 dagen. Het liefst 60 of zelfs 90. Dan kunnen mensen het écht goed uitproberen.

Aan de andere kant snap ik het wel. Er zijn genoeg mensen die door de cursus heen walsen, er flink geld aan verdienen en vervolgens het geld terugvragen. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Indien jij je geld terug wilt, of als je andere vragen hebt, neem dan direct contact op met Team Unstoppable. Zij antwoorden doorgaans binnen 1 á 2 werkdagen in mijn ervaring.


4.4 Waar moet je inloggen?

Dat is simpel! Ga naar de inlogpagina van de BOL Masterclass. Voer vervolgens je gebruikersnaam en wachtwoord in om naar de content te gaan. Knallen maar!

Dit is de link naar de inlogpagina van de BOL Masterclass (Jia Ruan)

5.0 Mijn BOL Masterclass ervaringen en eindoordeel

De methode van Ruan is zeer professioneel. Ik ben er heel tevreden en blij mee, omdat het ook mij leuke inkomsten heeft gegeven. In bovenstaande video vertel ik je daar meer over.

Niet alleen de inhoud krijgt een hoog cijfer. De manier van lesgeven is erg motiverend. Jia is in staat om goed in te spreken. Je merkt duidelijk dat hij trainingen heeft gevolgd in stemgebruik, intonatie en presentatie. 

Daarnaast is de cursus zeer toegankelijk. Zelfs als leek (zoals ik voorheen was) kun je vrij eenvoudig leren om een prachtig maandelijks inkomen binnen te krijgen met je online e-commerce business. Het is allemaal niet zo moeilijk, als je maar weet hoe het werkt. 

 • Er gaat wel behoorlijk veel tijd in zitten

En dit kun je natuurlijk allemaal zelf uit gaan zoeken op het internet. Maar je kunt ook de eenmalige investering doen in Jia. Hij leert je ALLE kneepjes van het vak. En nog veel meer. De fouten die hij heeft gemaakt hoef jij dus niet nog eens te maken. Dat scheelt heel veel tijd. Als ik dit zelf allemaal had uit moeten zoeken was ik minimaal 2 - 3 jaar bezig geweest om er iets fatsoenlijks uit te halen. 

Nu had ik na 2 maanden al de inkomsten van een goedbetaalde bijbaan.


5.1 Pluspunten

 • Concreet en helder. De modules en lessen zijn erg duidelijk ingedeeld en goed weergegeven. Ik vond het niet ingewikkeld, omdat alles in een rustig tempo wordt uitgelegd. Bij de theorie krijg je veel praktijkgerichte informatie en opdrachten. Alles bij elkaar maakt dit een zeer aangename training.
 • Bijna 100% succesgarantie. Als je iedere stap netjes opvolgt, kan het eigenlijk niet anders dan dat je succes behaald. Lukt dat om wat voor manier dan ook niet, dan ben ik ervan overtuigd dat je ergens zelf een steekje hebt laten vallen.
 • Community. Voor de BOL Masterclass is dit de Facebook groep 'The Tribe'. Hier kun je alles kwijt. Heel handig als je even niet meer lekker gaat, of juist als je je successen wilt delen. Door elkaar te helpen motiveer je elkaar ontzettend. Zeer leuke club!
 • Allesomvattend om heel veel geld te verdienen. Met allesomvattend bedoel ik dat je eigenlijk alle ins en outs krijgt die je maar nodig hebt op dit gebied. Schaf deze cursus aan en je kunt heel lang vooruit met deze vorm van e-commerce.
 • Levenslange toegang & updates. Na de 10 weken is het natuurlijk niet beëindigd. Je krijgt voor de rest van je leven toegang tot de cursus. Bij vernieuwingen en updates hoef je niets extra's te betalen. Krijg je er gewoon gratis bij. 
 • Diverse bonussen voor een kickstart. Denk aan de omzet/winst/BTW berekentool. Maar ook de KvK checklist. Allerlei handige extra's zodat je zonder zorgen kunt beginnen. Want ja, je moet je inschrijven bij de Kamer van Koophandel!

5.2 Minpunten

 • Tijdsinvestering. Om écht succesvol te kunnen verkopen met bol.com moet je heel veel tijd investeren. Niet iedereen is hiertoe bereid. Denk dus niet dat je met een paar uur per week klaar bent. Vooral in de opstartfase moet je echt wel een aantal uur PER DAG hieraan besteden om de vruchten te plukken. 
 • Overdreven beweringen. Ondanks alle positieve ervaringen die ik heb met de cursus, zit er ook wel een scam-factor aan. Want ja, ik verdien er tussen de 1K en 3K per maand mee; toch zijn veel uitspraken sterk overdreven. Zo zou iemand binnen 2 maanden al op 10K per maand zitten. Dat is echt heel zeldzaam. Daar gaat veel tijd overheen. Laat je niet verleiden door al die mooie uitspraken, want voor de meeste mensen kost het wel een jaar of twee voordat je op dat niveau zit.
 • Garantieregeling. Is minimaal.

6.0 Een compleet overzicht van de cursus


Speciaal voor jou, nog één keer het overzicht met de drie mogelijkheden.


Introductie en kennismaking


Een 90 minuten durende kennismaking tot e-commerce. Hoe bouw je je eigen succesvolle webshop op? Jia Ruan laat het zien in deze gratis training.


BOL Masterclass

Goedkoop BOL Masterclass kopen

Kun je niet wachten of heb je besloten om met de BOL Masterclass aan de slag te gaan? Voordat je kunt inloggen moet je natuurlijk wel eerst wat betalen 😉


Het is ook even de vraag je of op het moment van lezen nog gebruik kunt maken van de aanbieding.


Jia Ruan product ideeen

Inspiratie en ideeën opdoen


Voordat je de investering doet kun je zelf al veel ideeën opdoen. Het zijn er 800. Zo zie je de mogelijkheden van e-commerce en hoe eenvoudig en toegankelijk het eigenlijk is. Exclusieve leveranciers en 800 niches ideeën.


Slotwoord

Hieronder zie je het eindcijfer van de cursus. Je kunt zien dat ik ontzettend tevreden ben. Het heeft me veel leuke successen en mooie, winstgevende resultaten opgeleverd. Alleen nu ben ik benieuwd. Wat heeft het JOU opgeleverd? Wat zijn jouw ervaringen met de BOL.Masterclass? Laat het mij en anderen weten in een reactie hieronder!

6.1 BOL.com Masterclass kopen met korting

Als bezoeker van Online Rijkdom Specialist krijg je leuke extra's.


Zo kun je nu starten met de ​BOL Masterclass tegen ons tijdelijke actietarief. Deze actie geldt op dit moment nog, maar gaat er snel uit.


Bezoek de website voor meer informatie (en alle gratis tools om te beginnen) of ga direct naar de lopende actie. 

Online Rijkdom Specialist

Robert Jansen
Online Rijkdom Specialist

Eindoordeel BOL Masterclass

8.3

Inhoud

9.0/10

Effectiviteit

9.5/10

Presentatie

9.5/10

Betrouwbaarheid

7.5/10

Garantieregeling

6.0/10
Robert Jansen

Het is geweldig om te kunnen "leven" van het internet. Hoe ik dit binnen 2,5 jaar heb gerealiseerd, deel ik graag (gratis) met jou. Als een simpele dude uit de Achterhoek het kan, waarom zou jij het dan niet kunnen!?

 • Avatar Anne schreef:

  Ik vind het apart jia ruan beweerd toch echt dat je binnen no time financieel onafhankelijk bent. Ongeacht van je huidige normale baan maar die ervaring heb jij dus niet?

  Als je moest kiezen tussen de bol masterclass of de ads agency wat zou jij dan kiezen?

  • Avatar Robert Jansen schreef:

   Hoi Anne,

   Er zijn wel succesverhalen van mensen die financieel “onafhankelijk” zijn door te verkopen via BOL.
   In ieder geval Tribers die echt binnen relatief korte tijd veel geld hebben verdiend.

   Dat klinkt natuurlijk geweldig, alleen is het even de vraag of dit (langere) tijd aanhoudt.

   In die zin; als ik moest kiezen tussen de Agency Masterclass of de BOL Masterclass zou ik geen van beide kiezen.
   Begrijp me niet verkeerd. Beide cursussen zijn ontzettend goed, leerzaam en je leert er fantastisch geld te verdienen.

   Toch hebben beide verdienmodellen niet mijn voorkeur. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar affiliate marketing en zelf producten uitbrengen.

   Vooral die laatste is overduidelijk de ‘succesfactor’ geweest voor zowel Jia Ruan als Mitchell Weijerman.
   Op het moment dat zij hun eigen (informatie)producten gingen lanceren stroomde het geld pas écht binnen 🙂

 • >