cash cow academy review ervaringen
Robert Jansen Ondernemer
Robert Jansen
10/03/2021
 in Reviews 


De Cash Cow Academy van Jelline Brands zou een praktijkgerichte cursus zijn om je eigen winstgevende YouTube "Cash Cow" op te zetten en te runnen.

In deze review van de Cash Cow Academy deel ik mijn complete ervaringen. Het is een levende recensie die ik blijf updaten om te laten zien wat mijn resultaten zijn.

Dit is wat je gaat ontdekken in dit artikel:

  • Wat je van de Cash Cow Academy kunt verwachten; hoe ziet de training eruit en welke onderdelen komen allemaal aan bod?
  • Wie de oprichtster Jelline Brands is en waarom zij de cursus leidt
  • Mijn acties naar aanleiding van de training; mijn Cash Cow Proces en de resultaten. Inclusief tijdlijn (Q2 van 2021)
  • Hoe ik de cursus + sfeer ervaar; is dit (g)een goed model is om online geld te verdienen?
  • Mijn eerste Cash Cow in een video reeks; Ik laat mijn proces zien en welke stappen ik onderneem om een winstgevende Cash Cow op te zetten! (Q2 van 2021)

Jelline Brands heeft een informatiepagina online gezet waarop je allerlei aanvullende info kunt vinden over de Academy. 

Mijn uitgebreide Cash Cow Academy review

Toevallig kreeg ik ergens te horen van de Cash Cow Academy. Jelline Brands is geen onbekende in het online marketing wereldje. En het leek een mooie, voor mij nog totaal onbekende, kans om mijn maandelijkse inkomsten nóg verder op te schroeven.

Zelf sta ik altijd open voor nieuwe manieren van online geld verdienen. Ik ben niet vies van nog meer rijkdom vergaren. Niet voor niets ben ik de Online Rijkdom Specialist ;). Ik maak het tot een missie om allerlei verschillende verdienmodellen onder de loep te nemen en uit te proberen. 

Meerdere stromen van inkomsten creëren

Vind ik mooi om te doen; vooral omdat ik weet dat het belangrijk is om meerdere inkomstenbronnen te creëren voor nog meer rijkdom.

Voordat ik uitspraken doe over iets werkt en of het bij me past, wil ik het eerst ten volle ervaren. Zo ook de Cash Cow Academy. Voordat ik  hieraan begon had ik echt werkelijk nog geen idee wat het precies was, hoe het werkte en waarom een "geld koe" daadwerkelijk euro's zou gaan opleveren.

Ik stond er dus volledig blanco maar open-minded in. Daarbij had ik een leeg to-do list, dus dit leek mij een perfecte oppertunity om weer door te pakken. Met iets totaal anders. Daarnaast vind ik ook wel dat mijn al bestaande YouTube kanaal een boost kan gebruiken. Het leek me dus een win-win-win.


Wat is een Cash Cow precies?

Een Cash Cow of in het Nederlands een Geld Koe betekent in deze termen niets anders dan een winstgevend YouTube kanaal. Zodra je 1000+ abonnees op YouTube hebt en 4000+ uren views, mag je deelnemen aan het YouTube Partner Programma (YPP).

Hier kun je geld mee verdienen, doordat je het dan toestaat dat er advertenties worden weergeven tijdens of rondom je video's. De inkomsten die je hieruit genereert kunnen hoog oplopen. Ik ken bekende YouTube'ers die hier een volledig inkomen mee verdienen, terwijl ze zelf hoogstens een dag per week spenderen aan het maken en plaatsen van een nieuwe video.

Cash Cow Academy review

Moet ik zelf video's maken? 

Het prettige aan jouw eigen Cash Cow (dus jouw Winstgevende YouTube-kanaal) is dat je niet perse zelf video's hoeft op te nemen. Je hoeft dus niet met je kop voor de camera om dingen in te spreken.

Sterker nog, je hoeft zelfs helemaal NIETS te doen aan montage en editen als je dat niet ziet zitten. Jelline laat in de Academy meerdere mogelijkheden zien. Voor de mensen met minder geld, maar meer tijd: die kunnen prima zelf video's in elkaar knutselen, monteren en editen. Maar ook voor de mensen die minder tijd om handen hebben en juist wat meer investeringsgeld.

Het overgrote deel van je YouTube-kanaal kun je namelijk uitbesteden. Ideaal!


Inhoud van de Cash Cow Academy

Graag neem ik je mee in alle onderdelen van de cursus. Niet alleen de hoofdcursus, maar ook alle bonussen die je erbij krijgt, want dat zijn er nogal wat. Wat mij positief verraste is dat er 2 actieve WhatsApp groepen zijn:

  1. De Academy leden-app: om vragen te stellen, knelpunten en successen te delen.
  2. De YouTube-boost app: als je een video hebt die een boost nodig heeft, deel je die in deze app.

De sfeer is uitstekend. Een hele fijne, relaxte sfeer. Wel met allemaal gemotiveerde ondernemers die het maximaal haalbare willen realiseren. Sommigen wonen in Nederland. Anderen wonen in bali. Voor zover ik kan zien allemaal mensen die laptop-lifestyle (willen) leven.

#1: Introductie

Uiteraard eerst een uitleg over de inhoud van de cursus en waar je precies mee aan de slag gaat. Je leert kennismaken met het zakenmodel en waarom dit (in de ogen van Jelline Brands) zo'n mooie manier is om online geld te verdienen.

Cash Cow Academy review

#2: Winstgevende nichemarkten

In deze module, bestaande uit 5 video's met aanvullende informatie, ga je onderzoek doen naar een sterke niche waarin je te werk gaat. Een niche is een bepaald onderwerp van de markt, zoals fitness, online geld verdienen of gezondheid.

Het is belangrijk om een niche te kiezen waarvan bewezen is dat daar veel geld in omgaat. Veel mensen zullen nu wellicht denken dat, als er binnen een niche al veel concurrentie is, de markt al "verzadigd" is. En dat jij dus met jouw cash cow niet veel meer kan toevoegen.

Niets is minder waar. Jelline drukt je ook op het hart dat je vanuit overvloed moet denken. Er is genoeg voor iedereen en er wordt dagelijks LETTERLIJK meer dan een miljard uur aan video's bekeken.

Denk in overvloed

Hoe kun je dan nog zeggen dat jouw video's er niet toe doen. In mijn optiek biedt dit JUIST gigantische kansen. Als jij weet hoe je een video viraal moet laten gaan, dan kun je daar ontzettend veel geld uithalen.

Immers, jij hebt de views en bedrijven staan te springen om hun advertenties tijdens en rondom jouw (goedbekeken) video's te showen. En willen jou daar maar al te graag geld voor geven.

Dat leer je allemaal in deze module. Je kiest een sterke, potentiële nichemarkt uit en gaat onderzoek doen naar jouw precieze doelgroep. Op wie ga jij je focussen en met welke vraagstukken ga je aan de slag?


#3: YouTube Kanaal maken

Zelf wist ik al wel hoe je een YouTube-kanaal moet oprichten. Voor degenen die dat nog niet precies weten laat Jelline het je stap-voor-stap zien. Het is binnen een half uurtje voor elkaar, als je ook het logo en de banner zelf maakt. Jelline leert haar studenten dit makkelijk te doen met Canva.

Zelf gebruik ik van die geniale website de Pro versie, aangezien je daarbij voor iets meer dan 10 euro per maand een nog veel unieker en uitgebreider parket aan afbeeldingen, sjablonen, elementen enz. krijgt.

In deze module dus hoe je de eerste stappen zet voor jouw Cash Cow. Ook zie je hoe je een standaard tekst integreert die automatisch wordt ingevoegd wanneer je een video upload. Ook moet je bepaalde instellingen goed zetten en een goede "over" pagina maken.

Dit is allemaal vlot gebeurd als je de stappen doorloopt uit deze module. Mijn advies is om hier niet te moeilijk over te doen en niet teveel naar de details te kijken. Het belangrijkste is om nu te beginnen en zo snel mogelijk aan de slag te gaan met het uploaden van video's.

Zo ziet het begin van mijn allereerste Cash Cow er uit:

Cash Cow voorbeeld

#4: Basisprincipes voor het maken van content 

Nu de fundering van je online geldmachine staat, is het tijd om door te pakken. Nu gaan we de volgende stappen zetten naar de eerste dollars met YouTube. Dit zal inderdaad in $ vorm worden weergegeven en uitbetaald.

Uiteraard krijg je het wel gewoon in euro's op je Nederlandse bankrekening. Maar aangezien YouTube internationaal gevestigd is, worden de kosten en verdiensten berekend als dollars. 

In module 4 komen de volgende topics aan bod:

  • Basisbenodigden voor het maken van video's voor YouTube (zonder dat je met je kop voor de camera moet - of überhaupt iets hoeft in te spreken)
  • Een contentplan maken. Dit is een uitgeschreven plan voor onderwerpen van je toekomstige video's. Het is zinvol om daadwerkelijk zo'n plan te maken zodat je een tijdje vooruit kunt. En als je je kanaal (grotendeels) uitbesteedt dan hoef je alleen nog maar het onderwerp door te geven waarna alles in werking wordt gezet.
  • Video's zelf maken, bewerken de thumbnail maken.

Alles zelf doen of uitbesteden?

Module 4 en Module 5 is vooral van belang voor de mensen die (in eerste instantie) de taken zelf willen doen. Jelline raadt dit aan zodra je een budget van minder dan €2000 te besteden hebt. Eerst wat vermogen bouwen door taken zelf te doen, waarna je later -zodra je omzet maakt- steeds meer uit handen kunt geven.


Ik begin echter direct met uitbesteden. Daarom zijn deze 2 onderdelen minder voor mij van toepassing. Het is namelijk mijn doel om dit zakenmodel zo snel mogelijk zo passief mogelijk te maken. 


Wel zal ik de 2 modules kort belichten, zodat je een idee hebt van wat je te wachten staat.


#5: YouTube video's optimaliseren en publiceren

In deze module worden belangrijke zoekmachine optimalisatie facetten behandeld. Door deze optimalisaties toe te passen in je uploads naar YouTube, vergroot je de kans dat je video's daadwerkelijk goed scoren in de zoekresultaten.

Belangrijk onderdeel hiervan is uiteraard Zoekwoorden. In elke nieuwe video je die publiceert dienen relevante zoekwoorden (keywords) op de juiste plekken te worden weergegeven. Als je dat niet doet, zal je YT je video niet goed kunnen scannen.

Handig is de kant-en-klare template die je kunt kopiëren en plakken naar jouw kanaal. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is per video een aantal zaken in te vullen en klaar. Hiermee maakt Jelline het je zo makkelijk mogelijk.

Een geheime techniek voor snelle ranking

Daarnaast zijn er nog vele andere factoren waardoor je jouw ranking in de zoekresultaten kunt beïnvloeden. Een aantal daarvan heb je niet zoveel invloed op. Anderen juist weer wel. 

Deze onderdeel bevat vele technieken en zelfs een geheime tactiek waardoor je ervoor gaat zorgen dat je je video's hoog laat ranken in YouTube. Hierdoor krijg je sneller en meer kijkers, waardoor je sneller kunt participeren aan YPP en echt geld gaat verdienen met je kanaal!


#6: Youtube automatisatie

Je kunt ervoor kiezen om alles zelf te doen, of om alles uit te besteden. Uiteraard kan een combinatie hiervan ook. Dat je een deel zelf doet en een deel laat doen. Wat jij wil.

Ik kies ervoor om van het begin af aan zo min mogelijk zelf te doen. De onderliggende reden hiervan is simpel; ik wil dat het een passief inkomensmodel wordt voor mij. Hoe eerder ik hiermee begin hoe beter.

Meestal kost het in het begin wel meer tijd om de juiste mensen bij elkaar te brengen (een team samenstellen), maar daar heb je later alleen maar meer aan.

Als je eenmaal de juiste mensen hebt die precies weten wat ze wanneer en hoe moeten doen, dan ben jij als leid(st)er enkel verantwoordelijk voor het grotere geheel. En dat is een succesvolle cash cow op te zetten. De mensen die je hebt samengesteld zijn uitvoerend en worden betaald voor hun verrichte werkzaamheden.


Passief maken van je cash cow channel(s)

Als je ervoor kiest om alles zelf te doen, dan moet je er rekening mee houden dat je veel tijd kwijt bent, überhaupt voordat je een video kunt plaatsen. Door 5 handen aan het werk te zetten in plaats van 1 die alles moet doen, bespaar je jezelf een hoop tijd.

Je kunt daardoor (veel sneller) een passief inkomen opbouwen en sneller groeien. Vandaar dat hier mijn keuze naar uitgaat.

In deze module laat Jelline je zien wat er allemaal moet gebeuren om een sterk team samen te stellen waarmee je je channels passief kunt maken. 

Je kunt ervoor kiezen om zelf verschillende mensen bij elkaar te brengen. Zodra de ene persoon zijn taak heeft vervuld, kan de volgende aan het werk worden gezet. Wat makkelijker is (maar vaak wel wat duurder) is als je een compleet team inschakelt die op voorhand al is samengesteld.

Dit team heeft 1 contactpersoon met wie jij alle afspraken maakt en alles bespreekt. Dat is veel makkelijker, omdat je alleen aan de contactpersoon de opdracht doorgeeft en diegene zet het in gang. Dat is een stuk makkelijker, maar je moet wel rekening houden met dat je er meer voor betaalt.


Hoe meer geld je kunt investeren hoe meer je eraan kunt verdienen

De vraag is dus vooral; hoeveel ben je bereid om te investeren qua geld? Of besteed je liever je tijd? Als je liever tijd BESPAAR maar met geld nog meer geld maakt, dan er 5 onderwerpen die Jelline bespreekt:

  • Taken. Welke taken zijn er allemaal voordat je video live kan staan? Iedere (micro)taak wordt in een handig overzicht weergegeven en op welke plek van het proces.
  • Kosten. Er worden gemiddelde kosten weergegeven; als je een video volledig uitbesteedt moet je denken aan gemiddeld €20 - €50 per video.
  • Sturing. Per rol die jouw teamleden vervullen zijn video's opgenomen, zodat je precies ziet wie wat moet doen en wat jij moet doen om diegene naar het gewenste eindresultaat te sturen. Dit geeft een lekker gevoel, je bent niet meer uitvoerend, maar delegerend.
  • Samenstellen. De rollen en taken helder krijgen is fijn, maar waar en hoe vind je vervolgens de juiste personen? Ook dat bespreekt Jelline uitvoerig.
  • Automatiseren. Zo min mogelijk doen en zo passief mogelijk maken. Jelline leert je te systematiseren en automatiseren. Hierdoor maak je geld met je geld. Je zet dus in feite je geld aan het werk.

Tip: Je krijgt veel informatie in deze cursus; het is vooral de kunst om het DIRECT in de praktijk toe te passen. Als Jelline je laat zien hoe je een oproep plaatst op Fiverr of Upwork, doe dat dan ook direct. Als je telkens maar verder gaat in het volgen van de video's, terwijl je er niets mee doet loop je het risico dat je verdrinkt in theorie, maar niks voor elkaar krijgt. Uiteindelijk telt ACTIE ONDERNEMEN; dat zorgt voor het resultaat.

Cash Cow Youtube

#7: Geld verdienen met Youtube

In deze module worden specifiek zaken belicht die van toepassing zijn NADAT je bent toegelaten tot het Youtube Partner Programma. Aangezien ik net pas begonnen ben met mijn cash cow en deze cursus, is dat nog niet voor mij het geval. Ik zit nog in de opstartfase.

Zodra ik toe ben gelaten zal ik deze module doorlopen en mijn bevindingen hier neerzetten!


#8: De vijf belangrijkste factoren van succesvolle YouTube-kanalen

Er zijn 5 factoren die absoluut doorslaggevend zijn in hoe succesvol EN winstgevend jouw YouTube kanaal wordt. Per video in deze module (5 dus) bespreekt Jelline iedere factor apart.

Ook geeft ze praktische handvatten mee in hoe je deze factoren naar jouw hand kunt zetten. Belangrijke factor, die in feite voor ieder verdienmodel opgaat is de 80/20 regel.

Uiteraard kan ik niet vertellen wat de factoren exact zijn, anders verklap ik de gehele module al 😉


#9: De magische formule voor een virale YouTube-video

In deze module bespreekt Jelline 4 strategieën waardoor je nóg beter gevonden wordt in de zoekmachine genaamd YouTube. Belangrijke aspecten die aan bod komen zijn de interactie met je bezoekers, hoe je ervoor zorgt dat je onderwerpen + videotitels verzint die de potentie hebben viraal te gaan en waardoor je meer abonnees krijgt.

Deze module is een bron van nieuwe informatie, maar bevat ook wat herhaling uit vorige onderdelen. Vaak worden de dingen dan wel net wat anders verwoordt, waardoor het extra wordt onderbouwd.


#10: De geheimen om snel te groeien

De ideale combinatie tussen populaire, blijvende en actuele content produceren. Je kunt je zogezegd focussen op content die op dit moment hot zijn (trends), zoals de nieuwste iPhone of een nieuwe auto die onlangs uit is gebracht. Daarmee kun je snel meer kijkers krijgen.

Wel is het zo dat trends (snel) weer kunnen overwaaien. Hierdoor zal jouw content misschien even populair zijn, maar snel aan animo verliezen. Het is daarom ook belangrijk om je te focussen op zogeheten evergreen content. Dit is content die ALTIJD in trek is.

Denk aan zelfvertrouwen kweken, meer geld verdienen of je productiviteit verhogen. Deze onderwerpen kunnen altijd worden gezocht en hangen niet af van trends.

Tussen de trends en evergreen content wil je de juiste combinatie vinden, waar hier meer over wordt verteld. Ook leer je de Brands' techniek om mensen massaal op je kanaal te laten abonneren samen met een aantal andere strategieën voor meer views & interactie op je Cash Cow YouTube Channel.

Cash Cow Academy module 10

#11: Gegevens analyseren

Meten is weten. In deze module wordt ingegaan op hoe je de cijfers analyseert. Denk aan de CTR (hoe vaak mensen daadwerkelijk naar jouw video klikken bij een vertoning) en de kijkersloyaliteit (hoe lang mensen daadwerkelijk je video's BLIJVEN bekijken).

Er zitten een paar haken en ogen aan het analyseren van de statistieken; die komen in deze video's aan bod. Zo ben je er zeker van dat je op de juiste manier je gegevens analyseert en daar de juiste actiepunten uit opstelt.


#12: Opschalen

En als je eenmaal (je eerste) geld verdient met jouw YouTube-kanaal... dan wil je natuurlijk ZO SNEL MOGELIJK opschalen. Hoe doe je dat nu? Wat zijn slimme acties om te zetten om in zo min mogelijk tijd zo veel mogelijk hoger in de ladder te komen? Dat leer je in deze module, module 12.


#13: De grootste problemen voor Cash Cow Channels opgelost

Wanneer je zelf video's gaat maken of LAAT maken, dan moet je altijd opletten dat er niet (teveel) gebruik wordt gemaakt van al bestaande content. Er zijn bepaalde regels over en uitzonderingen op auteursrechtelijk beschermd materiaal. 

Er zijn ook Creative Commons; dit zijn speciale regels over al bestaande content. Die moet je te allen tijde naleven, anders kun je het risico lopen dat je video niet wordt geaccepteerd om inkomsten te genereren. Wanneer je het video maken uitbesteedt, wil je dit helemaal duidelijk kortsluiten met jouw freelancers.  

Een ander dingetje is dat er aspecten in jouw video's aanwezig kunnen zijn waardoor advertenties minder worden weergegeven. Dit kan te maken hebben met dat je haatdragende content toont of andere niet geaccepteerde beelden. Voorkom dit daarom zoveel mogelijk, anders beperk je je inkomsten.

In het laatste onderdeel van deze module krijg je een complete lijst van alle woorden die de communityrichtlijnen schenden. Al deze woorden wil je dus koste wat kost vermijden!


#14: Langetermijnvisie

De regel van 33. Hoe lang duurt het gemiddeld voordat je succes behaald? Dat is de vraag die Jelline gaat beantwoorden in deze module en waarom je kijk naar de LANGE TERMIJN zo belangrijk is. YouTube wil eerst bewijs zien dat je legit bent.

De regel van consistentie. Consistent en volgens een patroon video's plaatsen zal YouTube gaan waarderen.

De regel van herhaling. De cursus eenmalig helemaal volgen is prima. Maar, zoals in de Cash Cow Academy ook wordt benadrukt "Herhaling is de beste leermeester". Dus twee keer of zelfs nog vaker de cursus volgen zal je nog veel verder brengen.

Lange Termijn denken

Ervaringen & persoonlijke resultaten met de Cash Cow Academy

Laatste update: 10-03-2021

Awesome, ik heb nu in ieder geval de hoofdcursus doorlopen en de eerste stappen gezet. Ook heb ik nu de eerste plannen besproken met mijn contactpersoon. Als het goed is zullen de eerste video's snel op mijn channel worden geplaatst de komende tijd. Ik ben zelf ook heel benieuwd wat dit gaat brengen. En ik houd jou uiteraard op de hoogte!

Mijn eerste indruk en motivatie is in ieder geval GEWELDIG. De cursus is onwijs duidelijk en compleet. Vele vragen die tijdens het volgen van de Academy bij me opkwamen werden automatisch beantwoord gedurende het vervolg van de cursus.

Dus compleet, duidelijk en motiverend. Voordat ik begon had ik echt totaal geen idee wat het was, hoe ik moest beginnen en wat ik moest doen. De eerste stappen zijn nu gezet en ik heb er het volste vertrouwen in dat dit gaat lukken.

Video's van mijn Cash Cow Channel proces

Als je mijn Cash Cow Journey, inclusief een soort van tutorial wilt volgen, raad ik je aan naar deze playlist te gaan op YouTube. Hier zet ik telkens een nieuwe video neer, zodra ik weer iets verder in het proces ben.

Voor het gemak kun je ze hier ook gewoon kijken. Zodra er een nieuwe video wordt gepubliceerd, zet ik hem er direct bij!


Cash Cow Journey Part 1: Starten met Geld Verdienen op YouTube


Cash Cow Journey Part 2: Bulk Order Geplaatst + Website Gefixt

Op het moment van opnemen van deze video zijn er 11 abonnees op mijn Cash Cow.


Cash Cow Journey Part 3: Doorpakken met Content

Op het moment van opnemen van deze video zijn er 33 abonnees op mijn Cash Cow.


Cash Cow Academy Journey Part 4: Mooie Progressie met mijn Cash Cow

Op het moment van opnemen van deze video zijn er 141 abonnees op mijn Cash Cow.


Cash Cow Academy Journey Part 5: Gaat lekker

Op het moment van opnemen van deze video zijn er 433 abonnees op mijn Cash Cow.


Hoe lang heeft het geduurd voordat ik geld verdiende? 

Deze vraag kan ik nog niet beantwoorden, aangezien ik er nog geen geld mee verdien 🙂


Hoeveel geld kan je hiermee verdienen?

Ook dat kan ik nog niet direct beantwoorden. Mijn verwachting is meer dan 10K per maand. Dat is in ieder geval mijn (eerste) doel. Of dit mogelijk is en wat ervoor nodig is om dat te bereiken, daarover houd ik je op de hoogte in dit artikel en de bijbehorende video's 🙂


Conclusie van deze Cash Cow Academy review

De eerste conclusie die ik je nu kan geven is dat de cursus in ieder geval veel vertrouwen en motivatie geeft. Ook de community (whatsapp groep waar je voor wordt uitgenodigd) is van hoog niveau en je merkt echt een fijne sfeer om SAMEN naar succes te gaan.

Zodra ik meer kan vertellen (ik verwacht in Q2 van 2021) zal ik uiteraard dit stuk ook blijven aanvullen.

Maak gebruik van de kassakorting

Via mij krijg je 200 euro korting, regelrecht toegevoegd aan je checkout. Die €200 kun je mooi investeren in kwaliteitsvideo's of ga er lekker van uiteten 😉

Cash Cow Academy kortingscode

Klik op de afbeelding of gebruik de groene knop onderaan de blog om direct geld te verdienen met jouw cash cow channels!

Jelline Brands heeft een informatiepagina online gezet waarop ze laat zien hoe je jouw winstgevende YouTube channels gaat opzetten.

Cash Cow Academy

8.9

Inhoud

9.5/10

Effectiviteit

8.5/10

Presentatie

9.5/10

Betrouwbaarheid

9.0/10

Garantieregeling

8.0/10

Over de auteur

Robert Jansen

Vrijheid. Een passief inkomen online. De mindset van een winnaar. Dat is waar ik voor sta en waar ik mijn studenten mee help. https://ikbenrobertjansen.nl

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>