Thuis geld verdienen tijdens coronavirus
Robert Jansen Ondernemer
Robert Jansen
18/03/2020


Wil jij tijdens Corona geld verdienen? Grijp je kans!

Het is geen nieuws dat veel mensen thuiszitten dankzij de Coronavirus crisis. Zowel mensen die een vaste baan hebben zijn op non-actief gezet als ZZP'ers die geen opdrachten meer binnenkrijgen. 

Uitzendkrachten vissen helemaal langs het net, omdat ze makkelijk te ontslaan zijn. En dat is dan ook de bittere realiteit.

Wat nu? Betekent deze moeilijke tijd ook een crisis in JOUW (financiële) leven? Of ben je slim en maak je gebruik van de zeeën van tijd die je nu ineens hebt? 

 • In deze blog geef ik je 3 tips hoe jij GEBRUIK maakt van het Coronavirus. Verdien geld vanuit huis in deze moeilijke kansrijke periode.

Want ja, je kunt het in jouw voordeel laten werken. Immers: je hebt veel tijd over!

Ga je bij de pakken neerzitten? Of is dit JOUW moment om je droom werkelijkheid te maken?

Om je lang uitgestelde doelen nu EINDELIJK eens te gaan uitvoeren... Zoals een eigen bedrijf te beginnen of op een andere manier geld te verdienen als online freelancer? Grijp je kans!

Onderstaande blog is een aangepaste transcriptie van bovenstaande video.

1.0 Thuis geld verdienen tijdens de Coronacrisis

In deze blog heb ik het erover hoe je tijdens een crisis zoals deze er toch voor zorgt dat je genoeg geld hebt. Ondanks alle tegenslagen. En dat je voor jezelf een businessmodel creëert, Ik laat je zien hoe je je eigen kracht inzet om voldoende geld binnen te halen. 

Ook al kun je misschien niet meer werken.

Ik kan een heel betoog houden over het coronavirus en hoe erg het wordt opgeblazen. Maar dat is nu niet van belang. De realiteit is dat er mensen worden ontslagen. Er is veel minder werk en de ‘tenten’ sluiten gewoon en dat is de realiteit en daar moeten we rekening mee houden.

Daar moeten we op in zien te spelen. Je kunt in zo’n situatie twee dingen doen: je kunt bij de pakken neer gaan zitten en balen, en denken ‘fuck’ ik heb niet genoeg geld. Of je kunt zeggen:

"Ik moet nu veel thuiszitten, misschien kan ik daar gebruik van maken."

1.1. Maak je dromen EINDELIJK waar

Ik ken genoeg mensen die in loondienst werken en van de baas te horen hebben gekregen dat ze de komende tijd thuis moeten werken. Voor sommigen betekent dat dat ze nog voor even werk hebben, maar dat het snel ophoudt.

Ze kunnen niet oneindig thuis blijven werken. En dat zorgt er vaak voor -afhankelijk van het contract dat je hebt- dat je wel gewoon doorbetaald krijgt. Er zijn helaas ook genoeg mensen die niets krijgen en die dan maar moeten zien rond te komen.

Dit geldt natuurlijk helemaal voor ZZP'ers en ondernemers. Voor hen is het nog maar de vraag wat er gaat gebeuren. Kijk naar horecaondernemers bijvoorbeeld. De tent gaat sluiten, en dan? Er is geen vangnet. Ze zitten met de gebakken peren. Ze mogen niet open en daardoor lopen ze veel omzet mis.

Om KLM even als voorbeeld te geven; waar veel ontslagen hebben plaatsgevonden. Het is natuurlijk heel rot dat dit gebeurd. Maar aan de andere kant, je kunt hier ook heel mooi gebruik van maken.

En het eerste wat ik je wil aanraden om te doen, raak niet in paniek. Ontdek de mogelijkheden die ik je ga bieden in deze blog. Het gaat erom dat jij lekker vanuit huis geld gaat verdienen. Dit is MISSCHIEN zelfs wel een mooi begin voor jou om los te komen van je baan in loondienst.

Of dat je iets voor jezelf gaat beginnen. Misschien is het wel iets waar je een hele tijd op hebt zit te wachten. En is dit het moment waar je gebruik van moet maken. Misschien is het wel een soort van teken uit het universum waar je gebruik van moet maken.

Misschien is dit wel het moment voor jou om te doen wat je altijd al had willen doen. Ik ga je daarbij helpen.


2.0 De 3 tips om geld te verdienen vanuit huis tijdens deze Corona crisis

In mijn ogen zijn er drie zeer toegankelijke manieren om vanuit huis geld te verdienen.  Of je nu jong, oud, dik, dun, bruin, paars of geel bent... Het maakt niet uit. Het gaat erom dat je je eigen kracht benut en doet waar je je goed bij voelt. Om tijdens deze coronacrisis goed geld te verdienen vanuit huis. Zodat je niet in de financiële problemen komt als ZZP'er, MKB'er of als medewerker in een bedrijf.

De keuze is aan jou. Wat ga jij doen?

 • Ga je in deze tijd 'lekker relaxen'. Je hebt nu immers vrij, daar moet je van genieten! Zegt de massa...
 • OF... pak je in deze extra tijd de kans om aan de slag te gaan zodat je ALTIJD vrij bent?
Thuis geld verdienen

2.1 Vanuit huis geld verdienen met jouw expertise

Laten we beginnen bij de eerste. Dit is in mijn ogen het meest voor de hand liggende businessmodel wat er is. Het is heel divers en je kunt er gebruik maken van je eigen krachten. Het is simpelweg jezelf aanbieden als freelancer.

Dan hoef je niet eens ingeschreven te staan bij de KVK. Dat is wel gemakkelijk, maar niet eens noodzakelijk. Je biedt jezelf aan als freelancer in een gebied naar keuze. Dat kan dus van alles zijn. Ga eens bij jezelf na: waar ben je goed in?

Ben je bijvoorbeeld goed in tekenen? Kun je goed schrijven, vertalen, video’s ontwerpen of bewerken, foto’s bewerken… noem maar op. Wat kun jij goed of wat lijkt je leuk om kennis & ervaring in op te doen?

Er zijn zoveel werkzaamheden die je op afstand kunt doen. Ik heb een tijd terug heb ik voor een opdrachtgever gewerkt, dat is een bedrijf waar het inmiddels extreem goed mee gaat.

Het begon met twee personen die vanuit het niets iets gigantisch hebben opgezet. Ze begonnen klein en gingen taken uitbesteden. Ze zochten dus mensen voor allerlei werkzaamheden.

Denk aan het vertalen van teksten van Nederlands naar Engels en Nederlands naar Arabisch. Ze zochten voor mensen het schrijven van diverse e-mails, zoals verkoopmails. En voor het ontwerpen en schrijven van verkooppagina’s. Ze zochten mensen die bloggen, whiteboard video’s maken, voice-overs. Noem het allemaal maar op.

Dit zijn tal van werkzaamheden die jij ook kunt doen. Vanuit huis. Ze hebben deze mensen gevonden via een platform, waar jij je ook kunt aanmelden als freelancer. 

Ik heb trouwens een tweetal video's opgenomen over hoe jij je daar kan aanmelden als Freelancer. Zie hieronder:2.1.1 Waarom is dit zo prettig?

In mijn ogen kent het werken op afstand meerdere voordelen. Als eerste natuurlijk de vrijheid die je als freelancer hebt. Jij bepaalt wat je doet, wanneer je dat doet. Jij bepaalt jouw eigen tijden en werkzaamheden.

Ten tweede doe je (als het goed is) wat JIJ leuk vindt. Of in ieder geval waar je goed in bent. Ik ga mezelf niet aanmelden als logo-designer als ik het maar niets vindt. 

Het derde voordeel van deze manier is dat je het huis niet uit hoeft. Mooi werken vanuit huis. Dat is precies wat in deze Coronacrisis van belang is. Want je moet veelal thuis blijven, maar ja. Er moet wel geld binnenkomen. 

Het vierde voordeel is dat jij als 'seller' geen klanten hoeft te zoeken. De klant komt naar jou. Het enige wat jij hoeft te doen is te zorgen dat de basis staat (en dat leg ik uit in bovenstaande video's) en vervolgens is het afwachten. Klanten zoeken jou, in plaats van andersom.

Voor mij is dit platform ideaal om mensen te vinden. Zorg voor een goede beschrijving van wie jij bent en wat je doet. Maak het aantrekkelijk voor anderen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij andere mensen. Hoe doen zij het? En maak het dan nog beter voor jezelf. Dat is het. ​

Je eerste klant binnenhalen is het moeilijkst. Heb je die, dan verloopt de rest van een leien dakje.

Je kunt natuurlijk bij de pakken blijven neer zitten en niks doen maar je kunt ook actie ondernemen en gaan zeggen: weet je als iedereen, de massa, niks doet, ben ik degene die juist iets doet. Dat is ook wat ik doe. Als de massa ja zegt, zeg ik nee. En daarom hoef ik nu niet meer in loondienst te werken, heb ik een prachtig leven, in vrijheid, leef ik van het internet, maak ik deze video’s om andere mensen te helpen. En dat vind ik gewoon superleuk om te doen. Alleen maar omdat ik NIET mee ben gegaan met de massa.


2.2 Grijp je kans nu de markt gekelderd is

In mijn ogen is dit hét moment om te beleggen. ​

Kijk, normaal gesproken massa stapt altijd in als de kapper het erover heeft. Of als de bakker zegt: "Ja je moet nu HIERIN investeren!" Dat zijn de momenten dat mensen denken: ‘O ja, die heeft het gezegd dus dan is dit wel een goed moment. Dan zal ik maar instappen’.

In mijn ogen is dat juist het moment om het juist niet te doen. Als de massa zegt: ‘ik ga het doen’, moet jij zeggen: ‘ik ga het niet doen’. En andersom geldt net zo.

Want iedereen houdt nu de hand op de knip. De meesten zijn bang en zeggen dat er een crisis aankomt, dus dan zou investeren geen goed idee zijn. Zoveel mogelijk geld sparen en hamsteren is de conclusie.

En dat is juist het moment om in te stappen.

Laat ik als voorbeeld Shell nemen. Als je daar nu (op het moment van schrijven) aandelen in koopt, koop je die in principe met 50% korting. Ze zijn namelijk voor de helft van de prijs te koop in vergelijking met januari.

Even een disclaimer: dit is geen beleggingsadvies.

Maar in mijn ogen is deze crisis een goed moment om in te stappen. Alles is gekelderd en natuurlijk kan het nog verder omlaag gaan. Die kans is zeker aanwezig. Maar het gaat ook weer wel omhoog. En daar kun jij van profiteren.

Beleggen nu de markt gekelderd is

2.2.1 "Maar ik heb TOTAAL geen verstand van beleggen"

Had ik eerst ook niet. Totdat ik op een zeer duidelijke video stuitte. Voor mij super handig en dat was voor mij eigenlijk waarmee ik de drempel kon overwinnen. 

Het meest veilige blijft denk ik altijd om te beleggen is een indexfonds. Dan investeer je in verschillende bedrijven tegelijk (automatisch) waar je normaal gezien altijd wel rendement uit haalt.

Maar je kunt ook statistisch leren beleggen, bijvoorbeeld met opties. Wat voor mij heel waardevol is geweest, is dit gratis webinar á 90 minuten van dhr van Wijk. Daarin bespreekt hij meerdere mogelijkheden en beleggingsstrategieën.

De meeste mensen houden de hand op de knip en willen heel rustig aan doen, lekker sparen, en hamsteren ook, wc-papier halen (geen idee waarom iedereen ineens wc-papier gaat halen, alsof dat de eerste levensbehoefte is).

2.2.2 Neem jij het heft in eigen hand?

In mijn ogen gaat het niet om of het regent, het gaat erom of jij kunt dansen in de regen. Of blijf je alleen maar binnen zitten en loop je te balen? Dat is het verschil.

De massa blijft binnen tijdens die regen (in dit gevel dus het coronavirus), doet niks en loopt bijna te huilen: "Mijn god, wat ernstig allemaal." Maar je kunt ook uitzonderlijk zijn. Daar heb ik ook al een video over opgenomen. Hoe je anders kunt zijn dan de massa. 

Uitzonderlijk zijn voor uitzonderlijk resultaat. 

Zo is het precies met dit. Je kunt binnenblijven, balen, huilen om het Coronavirus. Maar je kan ook zeggen: "Ik ga het heft in eigen handen nemen. Ik ga actie ondernemen. Ik ga dansen in de regen!" Daar waar iedereen binnen blijft met een dikke trui, trek ik hem uit en ga ik er wat moois van maken. En hier een slaatje uit slaan!"


2.3 Bouw iets op voor lange termijn

De laatste mogelijkheid die ik voor je heb is je eigen webshop bouwen of verkopen via platforms als Amazon of Bol.com. Ook hier zijn heel veel mogelijkheden voor.

Een simpele methode om dit zelf op te zetten is te zien in deze video over dropshipping. Eigenlijk leer je daar in een uur tijd hoe eenvoudig het eigenlijk is om zelf te beginnen met verkopen online.

Weet je wat het is. Mensen moet toch gewoon hun spullen kopen. Nu is het natuurlijk een mooi moment om wc-papier te verkopen. Geintje 😉

Dat is natuurlijk maar een trend en dat vervaagt wel weer. Volgens mij is het niet handig om daarin te investeren. Maar er zijn wel tijdloze producten die mensen altijd nodig hebben. Dus waarom zou je dat niet verkopen? Waarom zou je niet je eigen webshop bouwen. 

Er liggen zoveel mogelijkheden voor het rapen. Wat doe jij? Ga je lopen balen, binnen blijven zitten en niks doen (misschien netflixen), of zie je dat als een prachtige kans om vanuit huis geld te verdienen.

Misschien is dit wel jouw moment om (en ik weet zeker dat er weinig mensen gaan zijn die actie gaan ondernemen). Als je deze blog al volledig hebt gelezen... petje af. Het lijkt erop dat je wel serieus bent. ​

Wat ga jij doen? Grijp jij deze kans als één van de weinigen (en ben je uitzonderlijk)? Of ga je mee met de massa en zeg je liever "nee ik laat het aan me voorbijgaan en we zien wel of er nog een ander moment komt." De keuze ligt bij jou.

Corona geld verdienen

3.0 Conclusie en samenvatting

Er zijn in mijn ogen drie ideale mogelijkheden om, wanneer iedereen in 'crisis' is je kans te grijpen en er voor jezelf een bloei van te maken. Dat klinkt misschien egoïstisch, maar het tegendeel is waar.

Wanneer jij namelijk opbloeit ga je dit (als je een goed mens bent) doorgeven aan anderen. Red eerst jezelf en dan anderen. Dat gaat niet alleen op voor in het vliegtuig, maar ook in situaties zoals deze.

Dit zijn drie goede opties in deze pittige periode:

 1. 1
  Ga als freelancer te werk en verdien geld vanaf je laptop. 
 2. 2
  Leer statistisch te beleggen, dit is HET moment.
 3. 3
  Begin een webshop of verdien geld via een erkend platform.

3.1 Er zijn wel 101 manieren om geld te verdienen tijdens Corona

Eerlijk is eerlijk. Deze drie manieren om tijdens Corona geld te verdienen vanuit huis is slechts een fractie greep uit alle mogelijkheden. Als je meer wilt weten over de opties raad ik je online geld verdienen encyclopedie aan, 

Oneindig veel inspiratie om thuis lekker aan de slag te gaan!

Over de auteur

Robert Jansen

Vrijheid. Een passief inkomen online. De mindset van een winnaar. Dat is waar ik voor sta en waar ik mijn studenten mee help. https://ikbenrobertjansen.nl

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >