Alles over crypto review
Robert Jansen Ondernemer
Robert Jansen
27/04/2021
 in Reviews 


De Crypto Masterclass van AllesOverCrypto (Derek Westra & Patrick Suiker) is in 2019 uitgebracht.

Voor mensen die weinig tot geen weet hebben van cryptocurrency, zou dit een perfecte eerste stap kunnen zijn om kennis te maken met de wereld van crypto. En er het eerste geld (en nog veel meer) mee te verdienen. 

Derek Westra en Patrick Suiker hebben hun uiterste best gedaan om een zo duidelijk mogelijke cursus op te zetten voor crypto-leken. Of, als je wel enigszins bekend bent met cryptomunten, hoe je het voor jezelf rendabel en winstgevend maakt.

 • In deze Cryptocurrency Masterclass review vertel ik je al mijn ervaringen met de training van Alles Over Crypto. De vraag is vooral of het je geld waard is, of dat vooral Patrick en Derek degenen zijn die met de winst weglopen.

Wat is de Crypto Masterclass?

Je hoeft geen geleerde te zijn om te weten dat cryptocurrency HOT is. Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in de digitale munten. Niet alleen dat, het wordt aangeraden om in te stappen nu je er nog veel mee kunt verdienen.

Wie weet staat de crypto koers op den duur wel zo hoog, dat het niet meer aantrekkelijk is voor 'normale' mensen om in te kopen. Alleen hoe moet je in hemelsnaam instappen als je er totaal geen kaas van hebt gegeten?

Voor DIE mensen, de crypto-leken (zoals ik voorheen was), is deze Crypto Masterclass op touw gezet. Een allesomvattende cursus om snel, veilig en winstgevend met cryptomunten te beginnen.

Je kunt nu instappen in de cursus voor een zeer schappelijke prijs. Om je een duidelijk beeld te geven van wat de cursus precies inhoudt heb ik mezelf ondergedompeld in de materie. In deze review lees je mijn ervaringen!


Hebben cryptocurrencies nog wel toekomst?

Het is best grappig, want ik kan me de tijd nog goed herinneren dat 1 bitcoin slechts €7 per stuk kostte. Toen ik daar destijds (jaren terug) van hoorde, had ik nou niet zoiets van YES! daar moet ik instappen.

Er zijn best veel verhalen van mensen die op tijd ingestapt zijn, bij ofwel bitcoin, maar ook altcoins die vanuit het niets naar mooie hoogtes zijn gestegen. Als je op tijd had geïnvesteerd, dan was je nu wellicht ook cryptorijk geweest, zoals de knul uit deze video:

Is het dan helemaal te laat? HELL NO! In mijn opinie absoluut niet. Sterker nog, crypto staat nog steeds in de startblokken. BTC gaat naar mijn verwachting echt wel naar de 100K en daarna naar de 1000K; oftewel 1 miljoen in waarde.

Dus waarom zou je nu niet instappen? Je kunt natuurlijk voor Bitcoin kiezen, maar ook voor kleinere coins. Vele digitale munten hebben enorme potentie. Uiteraard is het niet handig om lukraak maar wat munten te kopen en dan maar te hopen dat ze in waarde zullen stijgen.

Doe daarom altijd eerst goed research en zie welke coins de potentie hebben om huge te worden. De Masterclass van Alles Over Crypto helpt jou daar natuurlijk bij. Ze laten alle ins en outs zien om goed beslagen ten ijs te komen. Laten we eens zien wat de cursus allemaal omvat.


Opbouw van de cursusomgeving

Na betaling op de AllesOverCrypto-kortingspagina krijg je een mailtje toegestuurd met als titel: 

crypto masterclass navigatiemenu
 • "Gefeliciteerd! Je bent succesvol ingeschreven voor de Crypto Masterclass."

Vervolgens maak je je registratie in orde en kun je de cursusomgeving in. 

Zodra je inlogt zie je aan de rechts het navigatiemenu met op het plaatje alleen de modules van deel 1. Deel twee bestaat uit nog eens 5 modules. 

Hieronder zie je stap voor stap, per onderdeel uitgelegd wat er allemaal behandeld gaat worden.


Beginnen met crypto

Voordat je met het echte werk aan de slag gaat, krijg je eerst een korte introductie. Daarna begin je aan deel 1, waarin je de basis leert over crypto. Dit is een beetje bedrieglijk, want je gaat eigenlijk al best ver de diepte in.

Module 1: Het geld van de toekomst - Inleiding

In module 1 leer je alles over de basis van geld en cryptocurrency. 

 1. 1
  De ontwikkeling van geld
 2. 2
  Bitcoin
 3. 3
  Blockchain
 4. 4
  Smart Contracts
 5. 5
  Soorten cryptocurrency's
 6. 6
  Adoptiemodellen

Deze inleiding en introductie heb ik als zeer uitdagend ervaren. Aangezien ik voorheen nog TOTAAL geen bekende was met crypto valuta, was het allemaal nieuwe informatie. Er komt hier veel op je af.

Het is wel een goede zaak dat al deze zaken aan bod komen, omdat je daar later in de cursus veel profijt van hebt. Neem er dus je tijd voor en probeer niet alles door te haasten. Door ook dit gedeelte met de volle aandacht te behandelen en in je op te nemen, weet je later beter hoe je te werk moet gaan.

Toch voelde het soms echt alsof ik even door de zure appel heen moest. Het is veel informatie met moeilijk vakjargon. Achteraf ben ik blij dat mij deze kennis beschikbaar is gesteld. Ik ben op een totaal andere manier naar geld gaan kijken en hoe daar op dit moment gebruik (en misbruik) van gemaakt wordt. Onder andere door banken en overheden.

 • Het is niet gezond dat er zoveel geld bijgeprint wordt. Gelukkig is crypto een goed alternatief

Aanvullende informatie

Naast de informatie krijg je altijd de mogelijkheid om je knelpunten bespreekbaar te maken in de community genaamd 'The zone'. Ga vooral het gesprek aan als je ergens niet uit komt!


In 'The zone' wordt ook veel investeringsadvies gedeeld. Maar hierbij geldt altijd: do your own research.


Het is ook prettig dat aan het eind van ieder subonderdeel een quiz wordt gedaan. Je kennis wordt dan op de proef gesteld. Zo kun je nagaan of je alles goed hebt begrepen.


Derek en Patrick staat open voor feedback. Je kunt hen daarom altijd een mailtje sturen als je op- of aanmerkingen hebt over de cursus of een onderdeel. Tussentijds krijg je regelmatig de vraag of je nog zaken hebt die voor verbetering vatbaar zijn. 

alles over crypto ervaringen

Module 2: Crypto Kopen

Na een lastig en theoretisch begin zijn we nu aangekomen bij HET ECHTE WERK. Ik sprong een gat in de lucht omdat ik nu echt iets kon gaan doen. Het voelde eerst even als 'going back to school', terwijl ik altijd een hekel had aan de schoolbanken. 

Gelukkig valt het uiteindelijk erg mee. En leren hoe je belachelijk veel geld verdient met crypto coins is vele malen interessanter dan die lessen levensbeschouwing en geschiedenis van vroeger.

In module 1 ga je lekker aan de slag en zet je de eerste beginselen voor crypto trading.

Om te beginnen worden er een tweetal tools aangereikt die (volgens de docenten) absolute must-haves zijn:

crypto masterclass module

Je krijgt een stap-voor-stap uitleg over het aanmeldproces en hoe je je eerste crypto munten inkoopt op Bitvavo en Binance. Daarna zijn er nog optionele websites waar je je kunt aanmelden om andere crypto's te gaan handelen.

Deze 4 optionele websites worden in de eerste module behandeld:

Dompel je lekker onder in de materie en ga aan de slag met de tools, Zelf ben ik begonnen met de twee musthaves en ben ik later pas aan de slag gegaan met de optionele 4 tools. Het fijne is dat je bij onduidelijkheden tussendoor weer even terug kunt gaan naar module 0; waar alle theorie in opgesomd staat.

 • Ook deze module wordt afgerond met een kennistest en de optie om je mening te delen.

Module 3: Maak een killer start

De meeste mensen die met cryptocurrency beginnen, betalen een hoop leergeld. Dat je fouten maakt, is haast onvermijdelijk. 

Soms zijn die voorbeelden best zuur. Een vriend van mij had 5k geïnvesteerd in een munt die de nieuwe Ethereum zou gaan worden. Degene die de munt uitgegeven had, zit nu op de Bahama's en de vriend van mij heeft ooit nog een keer 50 euro teruggekregen voor zijn munten. Een andere jongen die ik ken, heeft een tikfout gemaakt bij het overtypen van een wallet-adres. Dag 0.5 Bitcoin. 

Dit deel van de cursus moet je absoluut niet missen. Hier leer je hoe je dit soort fouten voorkomt, maar ook hoe je herkent wat goede, stabiele projecten zijn. 


Module 4: Je onbreekbare kluis

Als je geld op je bankrekening hebt staan, dan is de desbetreffende bank verantwoordelijk voor het beveiligen en afschermen van je geld. 

crypto beveiligen

Aangezien het handelen in cryptocurrency los van de banken staat, is het van belang dat je ZELF jouw munten gaat beveiligen tegen bedreigingen. 

 • Dit klinkt misschien moeilijk, maar valt reuze mee.

In de tweede module leer je daarom hoe je de volledige verantwoordelijkheid neemt over het beveiligen van je crypto's.

Je krijgt onder andere les in:

 • Software Wallet
 • Hardware Wallet
 • Paper Wallet
 • Tweestapsverificatie (2FA) 

Dit zijn diverse manieren om je crypto te beveiligen. In de bijbehorende video's krijg je een duidelijke uitleg over hoe je je crypto beveiligd en wat de bijkomende voor- en nadelen zijn per manier van beveiligen. 

LET OP

Om de eindtest van deze module te behalen dien je een 100% goed score te krijgen. Oftewel; je MOET alle vragen goed beantwoorden. Neem alle informatie dus zorgvuldig in je op, want dit is een pittige test 😉

Crypto beveiligen kennistest

Module 5: Winsten uitbetalen 

Crypto munten zijn op zichzelf losstaand van de banken. Uiteindelijk is het hele crypto trading gebeuren pure handel. 

Het zijn losstaande coins waar je (op dit moment) nog niet mee kunt betalen in de supermarkt of andere winkels.

 • Misschien is dat toekomstmuziek.

Daarom is het wel zo fijn om digitale munten om te rekenen en uit te laten betalen naar echt geld.

Crypto Munten Winst

Hoe je je cryptogeld laat uitbetalen naar keiharde euro's leer je in deze derde module. 

Je leert hoe je je winst laat uitbetalen via:

 • Bitvavo
 • Bitonic
 • Kraken

De kennistest die bij deze module hoort was alweer een stuk makkelijker. Plus je hoeft "slechts" 70% goed te hebben om door te kunnen naar de volgende module!

Masterclass Patrick Suiker Derek Westra quiz

Module 6. Initial Coin Offerings (ICO's) 

Initial Coin Offerings betekent ook wel 'het aanbieden van een nieuwe munt'. Vergelijkbaar met een crowdfunding voor een nieuw cryptobedrijf. Bij de opstart heeft een bedrijf startkapitaal nodig om het nieuwe idee van de grond te krijgen.

CryptoMasterclass ICO

In de vierde module leer je hier ALLES over en wat dit te maken heeft met crypto. Je krijgt les in hoe je meedoet aan een ICO. 

 • ICO: Initial Coin Offering 
 • STO: Security Token Offering

Ik ga verder niet in op het technische aspect van ICO en STO; dit komt allemaal uitvoerig aan bod in deze module. 


Module 7: Een passief crypto inkomen

Ja, je leest het goed. Je kunt je crypto inzetten om een passief inkomen te genereren met crypto. Er zijn maar liefst vijf verschillende manieren. Je kunt kiezen wat bij je past.

Het draaien van een masternode of het minen van crypto is wat technischer. Airdrops, staking en liquidity farming zijn voor iedereen bereikbaar.

Ook hierbij geldt dat het belangrijk is om te weten wat je doet. Als je het slim aanpakt, kun je vele procenten per jaar pakken, bovenop de eventuele waardestijging van je crypto. 

Mijn favoriet is staking, omdat dit zo lekker passief is. 


Module 8: Crypto trends de baas

Decentralized Finance, afgekort als DeFi, is de nieuwe trend binnen de crypto. Afgelopen jaar kwam DeFi plotseling op en de reden is duidelijk. Je kunt zonder tussenkomst van een centrale partij als een exchange handelen of geld (uit)lenen. 

In deze module krijg je een introductie is twee van de belangrijkste diensten van DeFi. Metamask en Uniswap. Via deze laatste kun je passief inkomen verdienen of munten kopen die nog nergens anders verkrijgbaar zijn.

Ik moet zeggen, het meedoen in een liquidity pool kan erg lucratief zijn. 

wat is DeFi

Geld verdienen met crypto trading

Je hebt nu al een hele mooie basis om geld te verdienen met crypto. Maar als je gaat handelen, dan speel je pas echt om de knikkers. In dit gedeelte leer je alles dat je nodig hebt om een echte cryptotrader te worden. 

Module 1: The Winning Mindset

Handelen in cryptovaluta is minder makkelijk dan het in eerste instantie lijkt. In je hoofd zit namelijk een stemmetje dat je probeert af te leiden van het resultaat. Dit stemmetje wil dat jij verkoopt als de candle even rood uitslaat, want 'straks daalt hij nog verder'. Sta je op winst, dan zegt het stemmetje 'snel verkopen, want 0.5% winst is ook winst'. 

In deze mindsetvideo's leer je om dit stemmetje het zwijgen op te leggen. Deze video heb je echt nodig, want anders herken je niet dat je fouten maakt. 


Module 2: Vrijheid dankzij Crypto trading

leren handelen met crypto

De titel van deze module is een beetje misleidend, want eigenlijk is dit een basiscursus trading. Je leert in liefst 11 video's word je op weg geholpen in de basis van het handelen. 

Essentieel is ook het Million Dollar Template waarin je je trades bijhoudt. 

Mijn belangrijkste les uit dit gedeelte van de cursus: je mogelijke verlies beperken is misschien nog wel belangrijker dan winst maximaliseren. 


Module 3: De beste tools & indicators

In deze cursus leer je 7 verschillende indicatoren die je kunnen helpen om de prijs van een cryptomunt te voorspellen. 

Het blijft een beetje lastig, de koers voorspellen door in het verleden te kijken, maar als je de juiste tools goed inzet en combineert, is er meer mogelijk dan je zelf denkt. 

Mijn favoriet: de Moving Average. Een hele simpele, maar zeer krachtige indicator, zeker als je op de hogere timeframes zit. 

In alle video's in deze cursus krijg je een uitgebreide uitleg aan de hand van echte koersen. Je leert hoe je alles goed instelt op Tradingview, een website waarmee je technische analyse kunt doen. 


Module 4: Word crypto trading master

In deze module leer je een aantal geavanceerde tradingstrategieën. Je kunt short gaan, met een hefboom gaan traden en zelfs je trades gaan hedgen om je verlies te beperken. 

In deze module kun je gerust wat cherry picken, want je hoeft niet alles te gebruiken. Het is wel heel leuk om alle video's eens uitgebreid te bekijken. 

Een tip: volg de video over arbitrage trading. Dit is een hele leuke manier om geld mee te verdienen en soms liggen de mogelijkheden om dit toe te passen voor het oprapen. 

Aan het eind van deze module was ik best een beetje trots op wat ik bereikt had. De materie in dit deel van de cursus is echt van een hoog niveau. Door de hele cursus te volgen kan ik nu zelf complexe strategieën bedenken en ook uitvoeren. Met succes. 


Module 5: Extra lessen

Ik ben er altijd fan van als lesstof op meerdere manieren wordt aangeboden. Van dit gedeelte werd ik dus heel blij, want je krijgt tekst met de inhoud van een aantal van de eerdere video's. 

Ik vond het enorm nuttig om dit nog een keer door te lezen

Krijg je een certificaat?

Yes! Wanneer je het eindexamen met succes heb afgerond (60 vragen waarvan je er 48 goed moet hebben) krijg je een certificaat van AllesOverCrypto: De Crypto Masterclass.


Bonussen en eindexamen

Na alle reguliere modules krijg je ook een bonussectie. Met name de bonus 'Bitcoin en Cryptocurrency begrippenlijst' is super handig, omdat je hier nog veel termen en vakjargon in terug kunt vinden. Als er tussendoor dus dingen zijn waarvan je de betekenis niet weet; snel even opzoeken je kunt weer verder 🙂

Bitcoin cursus

Dit zijn de 12 (!) bonussen:

 • De VIP Groep: Toegang tot 'The Zone'
 • E-boek 1: Crypto Portfolio 2021
 • E-boek 2: De Bitcoinbijbel
 • E-boek 3: De juiste cryptocurrency's kopen en verkopen op de juiste momenten
 • E-boek 4: Bitcoin & Belasting
 • E-boek 5: 12 Waardevolle cryptotips voor beginners
 • E-boek 6: Cryptocurrency begrippenlijst
 • E-boek 7: Investment pooling
 • E-boek 8: Scam checklist
 • E-boek 9: Altcoin magazine
 • E-boek 10: Leven zonder zorgen dankzij Bitcoin
 • Trading sheets waarin je je trades bijhoudt. 

Waardevolle bonus: Crypto Portfolio 2021

Het Crypto Portfolio is een zeer waardevolle bonus. In dit e-boek vind je 10 cryptomunten waarmee je mogelijk flinke klappers kunt maken. Derek en Patrick hebben deze munten uitgebreid onderzocht en laten daarbij niets aan het toeval over.


Het Crypto Portfolio 2021 is ook los te bestellen voor €97. Als je de cursus bestelt, heb je deze bonus gratis te pakken. 

Gegevens van het bedrijf 'AllesOverCrypto'

De docenten Patrick en Derek zijn uitermate betrouwbaar in mijn ogen. Je merkt aan ALLES dat het ware autoriteiten zijn in het digitale geld en handelen. Als je je afvraagt of ze misschien oplichters zijn; allesbehalve.

Het zijn experts die graag hun expertise met andere mensen willen delen. In dit artikel ga ik verder in op de betrouwbaarheid van Derek Westra en Patrick Suiker.


Alles Over Crypto login

Om in te loggen in de Crypto Masterclass ga je naar de inlogpagina.


Garantieregeling van online cursus

Er geldt een 14 dagen niet goed, geld terug garantie.


Cryptocurrency Masterclass review conclusie + eindoordeel

Zoals je merkt ben ik zeer tevreden met deze training. De resultaten spreken dan ook voor zich. Voor het eerst (na al die jaren) weet ik hoe ik moet handelen in crypto's. Al met al is het de investering dan ook dik waard. Die heb ik er namelijk al dubbel en dwars uit (en zit inmiddels ver daarboven). Dankjewel Patrick en Derek!

Het mooie is dat de cursus ook steeds wordt bijgewerkt. De cryptowereld verandert razendsnel en Patrick en Derek volgen alles op de voet. De cursus wordt ook nog af en toe uitgebreid met gewoon nieuwe content. De laatste video's over trading zijn nageltje nieuw.

Kortom, met deze cursus leer je alles dat je nodig hebt om geld te verdienen met crypto. Er ligt veel nadruk op handelen, maar dat is logisch. Dit is de moeilijkste, maar tegelijkertijd ook de meest lucratieve manier. 

Pluspunten

 • Alles wordt aandachtig en helder uitgelegd.
 • De video's zijn met een prettige stem ingesproken.
 • Uitgebreide bonussen die werkelijk iets toevoegen
 • De algehele cursus zit top in elkaar. Voor iedere beginner is dit bijna een musthave als je wilt starten met handelen in crypto's. 
 • Al met al een super cursus. Helemaal voor de prijs die je ervoor betaalt.
 • Je krijgt kennis over heel verschillende verdienmodellen
 • Overzicht van de cursus is erg duidelijk; je kunt makkelijk nog eens terugbladeren en de voortgang is duidelijk meetbaar.

Minpunten

 • Lange en lastige introductie met veel moeilijke termen. Dit is echt even doorbijten.
 • Voor de experts Patrick Suiker en Derek Westra is alles glashelder; en soms praten ze alsof dit voor de cursist ook zo is. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van vakjargon zou het mooi zijn als er nog een (korte) uitleg bij wordt gegeven. 

Eindoordeel Crypto Masterclass

9

Inhoud

9.0/10

Effectiviteit

8.0/10

Presentatie

8.0/10

Betrouwbaarheid

10.0/10

Garantieregeling

10.0/10

Over de auteur

Robert Jansen

Vrijheid. Een passief inkomen online. De mindset van een winnaar. Dat is waar ik voor sta en waar ik mijn studenten mee help. https://ikbenrobertjansen.nl

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>