Dropship Academy Review / Ervaringen Dropshipping Masterclass
Robert Jansen Ondernemer
Robert Jansen
29/07/2019
 in Reviews 


De Dropship Academy van Joshua Kaats, wie kent het niet.

Struin op het internet wat rond over 'online geld verdienen' of 'dropshipping Nederland' en je komt al gauw bij de 24 jarige gast terecht.

Maar is de online cursus wel écht zo goed? In deze review van de Dropship Academy ontdek je mijn ervaringen met de training van Joshua Kaats. 

 • Helpt het je ECHT om online bakken met geld te verdienen, of het is vooral JOSHUA die hier geld aan verdient? 

Mijn uitgebreide Dropship Academy review

1Wat leer je in de DSA van Joshua Kaats?

Wat is dropshipping überhaupt? In dit artikel lees je de dropshipping betekenis.

Om te beginnen wil ik je meer vertellen over de cursus zelf. Je bent namelijk aan het twijfelen of dropshipping écht iets voor je is. Of misschien heb je je er al wel eens in verdiept en wil je meer.

De vraag is natuurlijk vooral of deze training zijn geld waard is. 

Zelf ga ik al heel wat jaren mee in het geld verdienen op internet 'wereldje'. Een zeer belangrijk aspect van het online geld verdienen is mindset. Het viel me al eerder op dat daar in de Bol Masterclass van Jia Ruan ontzettend veel aandacht aan wordt besteedt.

En het mooie? In de Dropship Academy wordt er ook veel aandacht besteedt aan mindset. Joshua Kaats is zich er maar al te bewust van dat je zonder de juiste mindset niet tot nauwelijks een noemenswaardig succes wordt. Daarom blijft dit onderwerp door de training heen terugkomen. 


Dit kun je van de cursus verwachten

Heel simpel gezegd is de Dropship Academy een online videocursus waarin je stap voor stap uitgelegd krijgt hoe ook jij succesvol dropshipper kunt worden. Dit wordt allemaal gedaan aan de hand van duidelijke instructievideo's.

Doorgaans is Joshua degene die de video's inspreekt en je wegwijs helpt door het hele gebeuren heen. 

Dit zijn belangrijke onderdelen die tijdens de cursus aan bod komen:

 • Het begin van succesvol dropshippen. Aan alles zit een begin. Zo ook bij dropshippen. Je leert de eerste praktische stappen te zetten om zelf succesvol dropshipper worden. Dit zijn de eerste (spannende) acties waar je meteen mee aan de slag gaat. Denk aan je inschrijving bij de Kamer van Koophandel en niche- en productonderzoek.
 • Kennismaken met alle tools. Er zijn een aantal programma's waar je mee gaat werken. Denk aan Shopify en Facebook ads. Facebook is namelijk het platform waarmee je voornamelijk bekendheid gaat krijgen. 
 • Belangrijke adviezen en insiders van Joshua. Dhr. Kaats is niet zomaar succesvol dropshipper geworden. Hij heeft hier jaren over gedaan. In die periode heeft hij veel gezien en verschillende obstakels moeten overwinnen. Tijdens zijn beginjaren heeft hij dan ook veel fouten gemaakt. Hij geeft ons vele tips & tricks die voorkomen dat wij diezelfde fouten maken. Bereid je voor op veel wijsheid en belangrijke kennis.
 • Shopify, Aliexpress en PexdaDrie belangrijke websites waar je tijdens de cursus mee aan de slag gaat.
 • Opschalen en automatisering. Het is leuk om acties uit te voeren en daar geld mee te verdienen. Nóg leuker is het om processen te automatiseren. Op die manier laat je het internet VOOR je werken, in plaats van dat jij voor het internet werkt. Dit doe je met de super handige tool Oberlo. Hier leer je alles over in de Dropship Academy.

Verdiepingsslag

Dit is het in een notendop. Je leert je eigen converterende website op te zetten waarop je producten verkoopt. Het mooie is dat je zelf zo min mogelijk van doen wilt hebben met in- en verkoop, retourmeldingen etc. 

En dat is het voordeel van dropshippen. Je LAAT zoveel mogelijk uitvoeren door andere organisaties. Op een gegeven moment hoef je alleen nog maar overzicht te houden en te kijken of alles goed doorloopt. 

Aanvullende informatie

Aan het begin van de training ligt de nadruk op mindset en daarna het opzetten van je eigen webshop. Als beginnende dropshipper zijn dit fundamentele stappen.


Wanneer je eigen webshop echter eenmaal staat, kun je opschalen en automatiseren. Joshua zal je tevens door dat proces leiden. Hij laat je alle kneepjes van het vak zien. 


Zo merk je -om een voorbeeld te noemen- dat productomschrijvingen ERG belangrijk zijn. Want, als je tegen iedereen praat, praat je tegen NIEMAND. Je gaat daarom heel specifiek op zoek naar je doelgroep, waar je je op gaat richten.


Daarom is het cruciaal om je website en -shop aan te laten sluiten aan je doelgroep.


Meer informatie over Joshua Kaats?

Daar heb ik een andere blog aan gewijd. Ook heb ik zijn nieuwste cursus; de High Ticket Academy helemaal gevolgd en op basis daarvan een aantal high ticket webshops opgezet. Lees mijn ervaringen met de High Ticket Dropship Academy hier.

Neem een kijkje in de Dropship Academy

Bekijk de video voor meer informatie.


Wanneer je bent aangemeld en ingelogd krijg je toegang tot alle content en bonussen. Bovenin navigeer je naar 'Ga naar de content' en zodoende kom je in onderstaand scherm terecht.

Hieronder zie je een overzicht van wat je te wachten staat. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Dropship Academy login

Dit lijkt misschien niet veel, maar vergis je niet. Om te beginnen ga je namelijk naar het onderdeel 'Dropship Academy 2.0'. Vervolgens kom je terecht bij de introductie. Joshua Kaats geeft hier een eerste uitleg over de training.

Dropship Academy Introductie

Aan de rechterkant binnen de Academy heb je te allen tijde toegang tot het navigatiemenu. Hier kun je makkelijk navigeren door alle onderdelen. Mocht je nog iets terug willen kijken, dan is dat geen enkel probleem.

Zoals je op de screenshot kunt zien bestaat de hoofdtraining uit 10 onderdelen. En dat is nog los van alle bonussen, te zien in het eerste overzicht.

Dropship Academy navigatie menu
 • Introductie
 • Mindset & Big picture
 • #1 Product & Niche onderzoek
 • #2 Online Marketing 101
 • #3 Onweerstaanbaar Aanbod
 • #4 Winstgevende webshop
 • #5 Systemen & Automatisering
 • #6 Facebook Geldmachine
 • #7 Facebook Ads Advanced
 • Coaching Opnames

Introductie

Zie dit gedeelte als de 'huishoudelijke mededelingen'. Joshua helpt je op weg en legt je het één en ander in meerdere video's uit. Ook krijg je een PDF toegereikt waarin een aantal belangrijke zaken worden besproken zoals je inschrijving bij de Kamer van Koophandel, groepscoaching, strategiesessies en lidmaatschap. 


Mindset en Big Picture

De module mindset en 'kijken naar het grote plaatje' beslaat 8 onderdelen. Hierin leert Joshua je onder andere het belang van doelen stellen, een andere manier van kijken naar "falen" en hoe je je mindset sterk maakt. Inclusief opdrachten en verdiepend materiaal.

Super interessant en leerzaam.

Dropship Academy Mindset

Hoofdcontent #1: Product -en Niche Research

Voordat we gaan verkopen is het belangrijk goed onderzoek te doen. Kaats reikt je diverse tools aan om grondig marktonderzoek te doen en je focus te leggen op één bepaalde doelgroep. Onder andere concurrentie, Google Trends en Spy Tools worden besproken.


Hoofdcontent #2: Online Marketing 101

Joshua zegt "bouw je webshop niet als grafisch designer, maar als een marketeer". In deze module komen allerlei belangrijke facetten aan bod over hoe je een meester marketeer wordt. Je leert hoe je consumentengedrag beïnvloed en hoe je bezoekers kunt omtoveren tot betalende klanten. 

 • Deze module bestaat uit 6 onderdelen.

Hoofdcontent #3: Onweerstaanbaar Aanbod

In dit derde onderdeel ga je werken aan de winstgevende e-commerce funnel. Naming, pricing en copywriting. In totaal krijg je 4 onderdelen waarin je je producten aantrekkelijk maakt voor de bezoeker.

Dropship pricing

Hoofdcontent #4: Winstgevende Webshop

Nu wordt het écht leuk. Want in deze module leer je aan de hand van 18 verschillende onderdelen hoe je een prachtige en converterende webshop opbouwt. Als je daar nog totaal geen ervaring mee hebt, geen enkel probleem. Wat je stapje voor stapje moet doen, wordt allemaal belicht in module 4.


Hoofdcontent #5: Systemen en Automatisering

Hoe automatiseer je nu je online business?

Dat ontdek je in module 5 aan de hand van 10 onderdelen. Deze module bevat wederom zowel video's als tekst. Het mooie is nu dat je systemen aanlegt zodat je webshop een geautomatiseerde geldmachine wordt. 

 • De resultaten die je hieruit krijgt zijn geweldig om te zien!
Dropship bedrijfsmanager

Hoofdcontent #6: Facebook Geldmachine

In de zesde module ga je aan de slag het met effectief adverteren op zowel Facebook als Instagram. Je dient dus wat geld te investeren in deze social media kanalen, maar het idee is om daar (veel) meer geld uit te halen. 

Wanneer je je e-commerce funnel of ook wel 'het pad van de bezoeker' op de juiste manier hebt ingesteld, dan is het alleen maar een kwestie van warme bezoekers naar je shop aantrekken. En de rest verloopt allemaal automatisch. 

 • Deze module bestaat uit maar liefst 21 onderdelen.

Hoofdcontent #7: Facebook Ads Advanced

Dit is Facebook adverteren voor gevorderden. Wanneer je module 6 met succes hebt doorlopen en de acties hebt uitgevoerd, ga je door naar deze geavanceerde module. Je krijgt te maken met onder andere:

 • Manual Bidding
 • CBO Campagnes
 • €10K per dag schalen
 • Product testing
 • Geavanceerde retargetting
 • Video ads
 • En nog veel meer...

Als je geen idee hebt wat al die termen betekenen, maak je geen zorgen. Dit wordt allemaal uitvoerig uitgelegd en getoond in de bijbehorende onderdelen. Je krijgt in totaal 5 onderdelen voor je kiezen.


Overige onderdelen

Naast het hoofdonderdeel (de content zelf) krijg je ook een aantal bonussen mee. Deze zijn trouwens zeer omvangrijk, dus vergis je niet in wat voor rijke cursus je eigenlijk in handen hebt!

Coaching opnames

Hier staan de opnames van groepscoachingssessies. 

Dropship Academy groepscoaching

Bonussen

Eigenlijk bevat de Dropship Academy teveel om ALLEMAAL uitvoerig te behandelen. Daarom heb ik het zo beknopt weergegeven. Hieronder zie je tevens in een notendop welke bonussen je allemaal gaat krijgen.

Heb je eenmaal de hoofdtraining doorlopen en alle nodig acties uitgevoerd? Dan kun je jouw business naar het volgende niveau tillen met de overige onderdelen:

 • Groepscoaching. Naast de groepscoachingsopnames in het reguliere gedeelte, is er een aparte bonus opgezet in het algehele overzicht. Hier worden de meest recente opnames op geplaatst, die je op eigen houtje kunt terugkijken.
 • Google Mastery. Zowel Google Ads als SEO worden uitvoerig besproken; hoe zet je beide succesvol in voor het beste resultaat. Daarnaast krijg je het onderdeel 'Meester in Google Analytics'.
 • Chatbot Domination. Hoe geef je een groot deel van je "klantenservice" uit handen aan chatbots.
 • E-mail Marketing. Zet strategisch e-mails in om meer klanten te realiseren. 
 • Finances. Lessen in boekhouden en je administratie op orde krijgen (voor de Belastingdienst).

Wanneer je graag persoonlijke 1-op-1 coaching wenst, dan kun je daar een afspraak voor maken bij Maik Biemans.


Inlogscherm

Ga naar deze loginpagina en vul je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen.

Inlogscherm van de Dropship Academy

Garantieregeling van cursus

De garantieregeling (niet goed geld terug) zit heel simpel in elkaar. Als je ALLE stappen volgt dan krijg je de 100% succesgarantie van Joshua dat je binnen 30 dagen de eerste sales maakt. Doe je dat niet; dan krijg je het volledig betaalde bedrag teruggestort. 

Je kunt hem dan een berichtje sturen en krijg je binnen 5 dagen al het geld teruggeboekt.


Is er een kortingscode beschikbaar?

Jazeker. Via deze link ga je direct naar het betaalscherm en krijg je 100 euro korting op de DSA.

Staat er een vacature open?

Kaats en zijn Team zijn vaak op zoek naar nieuwe teamleden die hun nek uitsteken voor hen. Wanneer je dit interessanter lijkt dan een passief inkomen opbouwen met Dropshipping, bekijk dan alle vacatures op de vacaturepagina.


Dropship Academy conclusie + eindoordeel

Al met al ben ik zeer te spreken over de bootcamp van Joshua. Zoals ik al eerder noemde legt hij alles goed uit. Hij heeft een prettige stem en is goed in het lesgeven. De video's duren niet te lang, waardoor je er met je aandacht goed bij kan blijven.

Pluspunten

 • Duidelijk en gestructureerd. Of je nu al bekend bent met het dropship-principe of nog totaal niet; de cursus is voor iedereen geschikt. Zelfs als je TOTAAL geen idee hebt.
 • Volledige gids. Deze cursus is allesomvattend. Alles wat je nodig hebt om een succesvolle online business op te bouwen met dropshipping Nederland wordt belicht.
 • Community. Wanneer je je aanmeld krijg je toegang tot de community. Hier kun je al je vragen, opmerkingen, knelpunten en successen delen.
 • Bijna 100% succes garantie. Het hangt er natuurlijk helemaal van af of je de stappen juist uitvoert of niet. Maar als je alles tot op de latter volgt kan het bijna niet anders dan dat je succes krijgt.
 • Levenslange toegang & updates. Onlangs heeft Joshua een aantal flinke updates doorgevoerd. Als je al DA-lid was, dan maak je daar mooi gebruik van. Zo zie je dat ze BLIJVEN optimaliseren en vernieuwen. Zo blijven we als lid altijd up-to-date van de nieuwste ontwikkelingen.
 • Slimme shortcuts + onbetaalbare bonussen. Tijdens de cursus krijg je veel waardevolle informatie en allerlei extra's. Je leert bijvoorbeeld welke producten je WEL en vooral NIET moet verkopen. Daarnaast komen er allerlei bonussen aan bod zoals het inzetten van chatbots, e-mail marketing en templates.
 • Beheers Google. Je wilt als verkoper hoog in Google komen. Dat is cruciaal voor jouw succes (en veel winst). Ook dat krijg je als bonus mee in de Dropship Academy onder 'Google Mastery'.

Minpunten

 • Prijsveranderingen. In eerste instantie kon je de Dropship Academy kopen voor 197 euro. Daarna is de prijs verhoogt naar bijna 2000(!) euro. Op dit moment loopt er een aanbieding (bekijk hem hier).
 • Tijdsinvestering. Niet iedereen heeft (veel) tijd over. Deze cursus neemt echter behoorlijk veel tijd in beslag en het is goed je te beseffen dat je geen 'overnight-success' wordt. Als je dit tot een succes wilt maken en hier graag veel geld mee wilt verdienen, dan KOST DAT TIJD, MOEITE en moet je HARD WERKEN. Alleen mensen die écht serieus zijn kunnen dit opbrengen.

Eindoordeel Dropship Academy

8.7

Inhoud

8.4/10

Effectiviteit

9.1/10

Presentatie

7.9/10

Betrouwbaarheid

9.1/10

Garantieregeling

9.0/10

Over de auteur

Robert Jansen

Vrijheid. Een passief inkomen online. De mindset van een winnaar. Dat is waar ik voor sta en waar ik mijn studenten mee help. https://ikbenrobertjansen.nl

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>