Geld verdienen met internet
Robert Jansen Ondernemer
Robert Jansen
25/11/2019


Geld verdienen met internet; wie wil dat nu niet!?

Hoe heerlijk zou het zijn om vanuit je "luie" stoel geld te verdienen. Om daar waar jij bent met je laptop en een sterke wifi-verbinding keiharde euro's te maken.

Ze zeggen ook wel eens:

 • Maak van je laptop je pinautomaat.

En dat is PRECIES wat ik de afgelopen jaren heb gedaan. Mijn laptop is veel geld waard. En niet omdat hij nu zo duur was (ongeveer 700 euro), maar omdat ik er mijn geld mee verdien. Een volledig inkomen.

Hier betaal ik mijn vaste lasten mee, kan ik boodschappen doen en leuke dingen ondernemen met mijn vrienden, vriendin en (aankomende) zoon.

Veel mensen hebben een baan waar zij geld mee verdienen. Ik heb een laptop waar ik mijn geld mee verdien. En in dit artikel met bijbehorende video laat ik je 5 BEWEZEN manieren zien hoe ook jij VANDAAG nog kunt beginnen om geld te verdienen via het internet.

Let's go!

Maar voordat ik het vergeet... heb jij de GRATIS Cheatsheet
Van Loonslaaf naar Vrijheid al binnen?

Hierin laat ik je in 10 stappen zien hoe jij naast een baan in loondienst jouw eigen succesvolle online business opzet...

...zodat je NOOIT meer voor een baas hoeft te werken.

Download nu (gratis) de Van Loonslaaf Naar Vrijheid cheatsheet als PDF. 

Robert Jansen op het Strand

Inclusief BONUS: de Succesbooster

Vul hierboven je naam en het e-mail adres in waar ik de sheet naar toe mag sturen. Hiermee ga je tevens akkoord met het eens in de zoveel tijd ontvangen van de Online Rijkdom Specialist nieuwsbrief. Zelf haat ik spam net zoveel als jij en zorg ik ervoor dat jouw gegevens veilig zijn.

5 Bewezen manieren voor geld verdienen met internet

Zelf ken ik bijna niemand die het niet wil: geld verdienen met het internet.

Het is ook heerlijk om gewoon vanuit huis een volledig inkomen te genereren. Het biedt vele voordelen, zoals meer vrijheid. Natuurlijk... de rekeningen moeten nog steeds betaald worden. Dus er moet wel gewerkt worden.

Heb daarom niet de illusie dat geld verdienen met internet een makkie en lekker luieren is. Integendeel. Dit is een veelgemaakte (denk)fout van beginnende online ondernemers.

Vooral in het begin is het namelijk hard werken en moet je bereid zijn tot in den treure door te zetten. Dit, omdat je nog in de opbouwfase zit. Je moet van niets naar iets.

Het ding is; de concurrentie is groot en wordt alsmaar groter. Steeds meer mensen willen geld verdienen met internet. En aangezien er verschillende cursussen zijn om te beginnen, wordt het erg toegankelijk gemaakt voor iedereen met een computer en internetverbinding. Dit maakt dat je het 'op moet nemen' tegen duizenden anderen.

Maar ik kan je geruststellen. Aan de ene kant beginnen steeds meer mensen met een eigen online zaakje, aan de andere kant zijn er ook steeds meer mensen die hun producten via het internet bestellen.

De "taart" wordt dus steeds groter. Er is nog plek genoeg om (veel) geld te verdienen via het World Wide Web.

Als ik zeg: "geld verdienen op het world", dan bedoel ik ook echt GOED geld. Dus niet met enquêtes of klikken. Ik bedoel iets fatsoenlijks, waar je TROTS op bent en voldoening uit haalt.

Je kunt het hier zo ver schoppen als je zelf wilt. Ga jij voor enkele honderden euro's per maand als bijbaantje? Of wil je hier graag (zoals ik je ook in de cheetsheet laat zien) een volledig inkomen van maken? Zodat je in vrijheid kunt leven 😉

Voor alle 5 manieren die ik hieronder bespreek geldt dat alles mogelijk is. Al moet ik zeggen dat de meeste mensen die het eerst als bijbaantje zagen al snel doorpakken naar een volledig inkomen. Het is ook gewoon heerlijk om op deze manier te kunnen leven.


#1 Bouw jouw webshop 

Moeilijkheid: 50%

Hoe leuk is dat? Een website hebben waarmee je een (passief) inkomen genereert. Het kan door jouw eigen webshop op te zetten.

Veel mensen hebben de indruk dat het beheren van je eigen webshop moeilijk en ingewikkeld is. Vooral omdat ze een deel van hun huis of schuur zouden moeten vrijmaken om de te verkopen spullen in op te slaan.

Niets is minder waar. Want tegenwoordig hoef je zelf geen spullen meer op te slaan. Je kunt de transport en opslag volledig uitbesteden. Daarbij heb je helemaal niets van doen met transport en opslag wanneer je digitale producten of diensten verkoopt.

Het op deze manier beheren van een webshop wordt ook wel 'dropshipping' genoemd.

Voordelen

 • Het inkomen dat je hiermee kunt verdienen kent geen limiet. Je het kunt zo simpel of gek maken als je zelf wil
 • Nog steeds veel potentie. Steeds minder mensen kopen 'fysiek' en steeds meer mensen shoppen online.  
 • Geeft voldoening. Naast dat het erg winstgevend is (mits je het op de juiste manier aanpakt), is het erg leuk. Je kunt er echt je eigen ding van maken, helemaal als je een webshop bouwt om jouw passie heen.

Nadelen

 • Concurrentie. Steeds meer mensen kopen online en daarmee beginnen steeds meer mensen een webshop te bouwen. Je moet goed weten waar je mee bezig bent wil je hier een (fatsoenlijk) inkomen uithalen.
 • Tijd. Geld verdienen met een webshop gaat niet zomaar. In de opstartfase gaat behoorlijk wat tijd zitten.

Zo begin je een succesvolle dropshipping webshop

Om jezelf een hoop tijd, frustratie en moeite te besparen kun je het beste een hoogstaande training volgen waarin je leert hoe je jouw unieke & succesvolle webshop opzet. Je kunt vandaag al het eerste stapje zetten naar een prachtige, winstgevende webwinkel.


Wees je concurrentie te slim af en bouw binnen de kortst mogelijke periode een winstgevende online shop. Je leert het aan de hand van deze dropship training.

Geld verdienen met een webshop

#2 Begin een SMMA 

Moeilijkheid: 80%

SMMA staat voor 'Social Media Marketing Agency'. Oftewel; je hebt een eigen agency van waaruit jij adverteert voor bedrijven op kanalen zoals Facebook, Instagram en/of LinkedIn. 

Met die advertenties zorg je voor meer (gerichte) aandacht voor het bedrijf. Uiteraard heeft dit als doel meer bezoekers, geïnteresseerden, sales en omzet voor het bedrijf.

Dit is een manier van geld verdienen op het internet die vrij gevorderd is. De investering om zoiets op te zetten loopt ook redelijk op. In mijn ogen is dit alleen voor diegenen die al wat verstand hebben van euro's maken op internet, of je moet echt bereid zijn hierin voor langere tijd op te focussen en ervaring op te doen.

Je moet hierin getraind zijn, wil je ECHT iets betekenen voor bedrijven. 

Natuurlijk, mensen die net pas komen kijken kunnen ook hier grandioos succesvol in worden. Als het je ligt 😉

Hier zit namelijk HEEL veel geld in. En bedrijven staan te springen om kwalitatieve ads agency's. Dus als jij dit gedeelte interessant vindt en hier een toploon uit wilt halen, ga ermee aan de slag. Bedrijven betalen grof geld voor een goede Ads Agency.

Het is niet voor niets een High Income Skill.

Voordelen

 • Verdiensten. Bedrijven zijn bereid (belachelijk) veel te betalen voor een goede ads agency; omdat dit hen in-return veel geld op kan leveren.
 • Interessant & uitdagend. Wil jij LEVEN van het internet en ben je niet vies van een uitdaging? Dan is het opzetten van je Digital Ads Agency een prachtig idee. 
 • Werken AAN je bedrijf in plaats van IN. Het mooie hiervan is dat jij (op den duur) taken kunt uitbesteden. Hierdoor automatiseer je inkomsten en kun jij tijd aan andere dingen besteden zoals je gezin, vakantie vieren of andere (bedrijfs)taken.

Nadelen

 • Moeilijkheid. Er zit veel uitdaging (maar daarmee ook potentie) in deze markt. Sommige mensen vinden het heerlijk, maar ik denk dat het gros van het mensen hier niet aan willen beginnen.
 • Investering. Niet alleen in geld, maar ook qua tijd. Je moet wel weten waar je mee bezig bent. En om echt iets sterks neer te zetten dien je van goede huize te komen. Dit kost tijd en toewijding.

Zo zet jij een succesvolle Social Media Marketing Agency op

Lijkt je dit wat of wil je graag meer informatie? Bekijk dan het gratis webinar waarin je leert de eerste correcte stappen te zetten voor een succesvolle ads agency. Hier kun je verbluffend veel mee verdienen (mits je het op de juiste manier aanpakt).

Geld verdienen met internet

#3 Verkopen op BOL

Moeilijkheid: 30%

In mijn ogen is producten verkopen op bol één van de meest toegankelijke & eenvoudigste manieren om te beginnen met (veel) geld te verdienen via het internet. Dit komt voornamelijk doordat je niet zelf een website hoeft op te zetten, maar het platform (bol) al beschikbaar is.

Je moet je goed beseffen dat Bol.com een PLATFORM is voor aanbieders zoals jij en ik. Zonder klanten verdienen zij uiteraard geen geld, maar zonder verkopers ook niet. Vandaar dat Bol het altijd zal stimuleren dat jij producten gaat verkopen.

Alleen wil je natuurlijk niet zelf de producten op de post hoeven doen, retour meldingen te regelen, klantvragen te beantwoorden etc. Dat is het mooie, want Bol kan dit soort taken allemaal uit handen nemen.

In ruil daarvoor moet jij wel per sale een commissie betalen aan Bol.com. Maar dat is niet meer dan normaal, aangezien zij heel veel (vervelende) klusjes op zich nemen. Hierdoor kun jij makkelijk je producten verkopen op hun platform.

Voordelen

 • Vertrouwt. Vrijwel iedereen kent Bol.com en heeft hier vertrouwen in. Zo stelt Bol ook verschillende eisen aan het verkopen van producten zoals lever- en antwoordtijden. Door op deze manier geld te verdienen krijg je een al zeer erkend en bekend platform tot je beschikking.
 • Toegankelijk. Door de bekend- en vertrouwdheid is het eigenlijk heel simpel om te beginnen te verkopen. Iedereen kan ermee beginnen.
 • Verschillende taken worden uit handen genomen. Bol.com pakt veel vervelende taken op zich, zodat het voor jou alleen nog maar makkelijker en toegankelijker wordt om via dit platform te verkopen.

Nadelen

 • Concurrentie. Steeds meer mensen krijgen hoogte van de mogelijkheden via Bol. Daarom merk je dat steeds meer (kleine) ondernemingen zich settelen om goedkoop producten uit het buitenland te importeren naar klanten. Je moet je steeds meer weten te onderscheiden wil je echt een verschil maken. Dit maakt het ook juist weer uitdagend, omdat je nu ECHT de beste moet zijn, wil je sales maken. 
 • Kosten. Je betaalt allerlei kosten aan Bol, omdat zij verschillende klusjes (zoals opslag en de klantenservice) op zich nemen.  

Zo begin je met het winstgevend verkopen via Bol.com

Zoals ik al aangaf is dit één van de meest toegankelijke manieren van geld verdienen via het internet. Toch zijn er wel verschillende zaken waar je rekening mee wilt houden, wil je hier een succes van maken. Voor de eerste stappen naar een succesvolle e-commerce business via Bol volg je het beste deze gratis training eerst waarin je de eerste stappen al leert 🙂

Geld verdienen met Bol

#4 Affiliate Marketing

Moeilijkheid: 65%

Mijn hart. Mijn passie. Mijn hoofdzakelijke verdienmodel: affiliate marketing. Dit is waar ik een groot deel van mijn inkomen uit het internet mee verdien. 

Affiliate marketing vind ik een geweldige manier om geld te verdienen op het internet. De reden dat ik deze manier wat later noem dan de rest is simpel te verklaren. Het is een vrij pittig verdienmodel, waar de nodige tijd en moeite in gaat zitten om er echt iets noemenswaardigs uit te halen.

Het is goed om je te beseffen dat ik er 4 maanden over heb gedaan alvorens ik mijn allereerste geld ermee had verdiend. In die periode daarvoor heb ik vrijwel iedere dag eraan gewerkt, zonder resultaat.

Dit kan zeer veel mensen afschrikken -wat niet raar is-. En daarom is dit alleen voor de echte doorzetters. Ik vind het een heerlijke manier van geld verdienen, omdat ik kan doen wat ik leuk vindt (bloggen, video's maken, podcasts opnemen en producten recenseren), terwijl ik er geld mee verdien.

Wat is affiliate marketing?

Heel simpel gezegd is affiliate marketing het 'aanprijzen' van andermans producten in ruil voor een commissie.

Als affiliate ben je een soort tussenpersoon tussen verkoper en koper. Je koppelt ze als het ware, waarna jij een beloning krijgt voor je promotie-activiteiten.

Stel, Luuk (verkoper) heeft een digitale training uitgebracht van €197,-. Heidi is affiliate en is bereid het product van Luuk te promoten. Voor iedere succesvolle verkoop via Heidi, krijgt zij een beloning van €100,-.

Voordeel voor de verkopers is dat er promotie-activiteiten plaatsvinden voor hun producten, waarbij ALLEEN wordt betaald zodra er daadwerkelijk een sale heeft plaatsgevonden. Een voordeel voor de affiliate is dat hij zelf heel weinig last heeft van productontwikkeling, klantenafhandeling etc.

Nadeel is wel dat je, als er verschillende affiliates hetzelfde product promoten, de commissies moet verdelen.

Voordelen

 • Geen eigen product. Je kunt vrij gemakkelijk een website oprichten waarna je aan de slag gaat met het promoten van andermans producten. Een product ontwikkelen kost veel tijd en inzet, daar heb je als affiliate geen omkijken naar.
 • Voldoening. Zelf haal ik er veel voldoening uit om mijn interesses en passie te delen met anderen. Dit doe ik door te bloggen, video's te publiceren en met een podcast. Door affiliate marketing te integreren verdien ik geld door te doen wat ik leuk vind. Dat is geweldig. 
 • Grenzeloos. Je krijgt betaald naarmate je presteert. Het aangename gevolg hiervan is dat er vrijwel geen limiet zit aan hoeveel je ermee kunt verdienen. Oftewel; 50K per maand is geen uitzondering met affiliate marketing.

Nadelen

 • Concurrentie. Het kost tegenwoordig steeds meer tijd en moeite om jezelf ECHT op de kaart te zetten en een verschil te maken. Steeds meer mensen krijgen hoogte van affiliate marketing en daarmee moet je 'het opnemen' tegen al die affiliates.
 • Aanlooptijd. Voordat je er een beetje geld mee verdient ben je al gauw een half jaar tot een jaar verder. Mij heeft het 2,5 jaar geduurd voor ik er echt van kon 'leven'.  

Zo zet jij een kick-ass Affiliate Marketing business op

Om goed van start te gaan met deze manier van geld verdienen, is het aan te raden om de juiste personen in te schakelen die jou het juiste pad laten zien. 


Voor meer informatie over het opzetten van jouw eigen affiliate marketing business kan ik je het GRATIS webinar (Engelstalig) aanraden. 


Hierin leer je de blueprint van hoe je een succesvolle online business opzet (met als verdienmodel affiliate marketing).

Affiliate Marketing Mastery comp

#5 Eigen product uitbrengen

Moeilijkheid: 75%

Bijna iedere gemotiveerde (online) ondernemer zal vroeg of laat zijn eigen producten gaan uitbrengen. Dit gaat vooral op voor mensen met een succesvolle webshop, of als je bijvoorbeeld als affiliate marketeer te werk bent gegaan.

Je hebt dan genoeg kennis in huis om je expertise aan anderen door te geven.

Een eigen product uitbrengen kan een (mentaal) obstakel zijn, omdat je mogelijk kampt met gedachten als 'willen mensen mijn product wel kopen!?' 

Dit zijn zeer natuurlijke gedachten, maar als je goed om je heen kijkt zie je dat er genoeg vraag is naar waardevolle producten. Daarnaast, als jij iets te bieden hebt waar mensen behoefte aan hebben... hoe kan het dan anders dan dat mensen jouw product of dienst willen hebben?

Een ander voordeel als verkoper is dat je affiliates kunt inzetten om jouw product aan de man te brengen 😉

Voordelen

 • Touwtjes in handen. Als product-owner bepaal jij ALLES. De prijs, garantie, affiliate-commissie, inhoud van het product, voorwaarden etc. 
 • Voldoening. Het product of dienst dat je verkoopt is (als het goed is) echt JOUW ding. Je passie. Je vuur. Als je ziet dat andere mensen daar iets aan hebben, dan geeft dat veel voldoening.
 • Bedrijf en merk. Met een goedlopend product of dienst kun je echt een sterk bedrijf neerzetten. Hier kun je heel veel geld mee verdienen.

Nadelen

 • Tijd. Een eigen (kwalitatief hoogstaand) product ontwikkelen kost veel tijd en moeite. 
 • Touwtjes in handen. Enerzijds is dat natuurlijk een ontzettend groot voordeel; jij bepaalt de regels. Aan de andere kant neemt dit ook weer een flinke last met zich mee, omdat JIJ alles moet regelen. Dit neemt een flinke verantwoordelijkheid met zich mee.

Zo breng jij succesvol een videotraining uit

Voor degenen die graag een eigen videotraining op touw wil zetten, of het nu een gratis of betaalde cursus is... met ThriveApprentice is dit vrij eenvoudig gedaan.


Hierin kun je direct je video's plaatsen, tekstinformatie delen en de toegang regelen, zodat mensen gebruik kunnen maken van jouw product/dienst.

Geld verdienen met eigen online cursus

Over de auteur

Robert Jansen

Vrijheid. Een passief inkomen online. De mindset van een winnaar. Dat is waar ik voor sta en waar ik mijn studenten mee help. https://ikbenrobertjansen.nl

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>