wie is Jia Ruan en is hij betrouwbaar of een scam
Robert Jansen Ondernemer
Robert Jansen
02/03/2020
 in Personen 


Jia Ruan is een belangrijke speler op het gebied van geld verdienen via internet. Ongetwijfeld heb je hem wel eens in de advertenties op social media of in een reclame op YouTube voorbij zien komen.

Je kunt er bijna niet meer omheen. Er is nog net geen wikipedia opgezet over Jia Ruan, maar de kans is aanwezig dat die er wel gaat komen.

Naast de hoofdrol te spelen in de BOL cursus, speelt hij ook een korte rol in de Agency Masterclass (samen met Mitchell Weijerman).

In deze blog vertel ik je meer over Jia Ruan. Wie is hij, is hij écht die expert zoals hij ZICHZELF voorschotelt? Of kun je hem maar beter vermijden. Ontdek mijn ervaringen met de e-commerce goeroe.

1.0 Mijn ervaringen met Jia Ruan

Laatst heb ik er al een video over opgenomen. Die zie je hieronder. Scroll verder voor de blog.

Over Jia Ruan is het laatste woord nog lang niet gesproken. Is de man is een legende?

Sommigen zeggen van wel en anderen vinden hem waardeloos. Je kunt zeggen wat je wilt, maar ik heb een diep respect voor iemand die zo ver doorgaat in wat hij doet, en blijft doorgaan, ondanks de haat van en weerstand van anderen. 

Als reactie op de video's die ik al eerder heb gemaakt kreeg ik veel positieve, maar ook negatieve reacties. Deze video bedoel ik.  Jia Ruan zou een oplichter en scam zijn. Sommige mensen beoordelen hem op zijn uiterlijk en huidskleur.

En nu IK positief ben over zijn manier van werken en wat hij de e-commerce wereld bied, werd ik ook het "slachtoffer" van deze haat. Ik kan er eigenlijk alleen maar om lachen, want deze mensen hebben totaal geen idee waar ze het over hebben.

Immers, als je écht weet waar hij voor staat, wat hij doet en wat hij de wereld te brengen heeft dan praat je heel anders. Ik noemde het al eerder en blijf het zeggen.

 • Jia Ruan is een goede gast en is volledig te vertrouwen. Alle doomscenario's over dat hij arme mensen geld wil aftroggelen gaan nergens meer over. Natuurlijk vraagt hij geld voor zijn cursus. Hij moet toch ook zijn rekeningen betalen. 

Het kassameisje

Mensen zeggen wel eens "hij doet het alleen voor het geld." Oké en waarom zit het kassameisje bij de appie daar dan? Omdat ze het zo leuk vindt om de hele dag naar het scan-piepje te luisteren en naar chagrijnige gezichten te kijken?


Waarom volgen mensen een opleiding? Waarom doe jij werk wat je doet? Omdat je het zo leuk vindt?


Er moet geld in het laatje komen. En dat is wat Jia Ruan ook doet. Hij leert je een vaardigheid waar je veel geld mee verdient, mits je er op de juiste manier mee omgaat. En in mijn ogen is het terecht dat hij daar (behoorlijk wat) geld voor vraagt. Je krijgt er immers veel (meer) voor terug.


1.1 De scam-factor van Jia

Toegegeven, Jia Ruan is nogal een type. Hij is bijzonder uitbundig en komt soms over als een type die zijn eigen moeder nog zou verkopen als hij daar maar genoeg geld voor krijgt.

Niets is minder waar. Jia Ruan is prima te vertrouwen. Ondanks dat hij soms erg ‘verkoperig’ en zelfs 'sneaky' overkomt, probeert hij anderen te helpen. Jia is enorm benaderbaar en neemt de tijd om antwoorden te geven op je vragen.

Het helpen van mensen zit diep in het karakter van Jia opgesloten. Zo heeft hij ooit nog een blauwe maandag Maatschappelijk Werk gestudeerd, maar is nu blij dat hij via internet een groter bereik heeft. 

Wel maakt Jia Ruan soms beweringen die niet helemaal juist of sterk overdreven zijn. 

 • Jia beweert dat het makkelijk mogelijk is om binnen een paar maanden €10k te verdienen met verkopen via Bol.com.

Ten eerste gaat dat NIET makkelijk. Ten tweede lukt het de meesten niet binnen zo'n korte tijd. 

Daarnaast is er tegenwoordig dermate veel concurrentie dat je wel iets meer moeite moet doen. Je moet een onderscheidend vermogen hebben. Als je veel geld wilt verdienen moet je niet meer concurreren, maar DOMINEREN.

Gelukkig kun je er nog steeds grof geld mee verdienen; zo verdien ik zelf op dit moment gemiddeld tussen €3k en de €5k per maand met mijn Bol.com business. En dat terwijl ik er op dit moment niet zoveel aandacht meer aan schenk.

2.0 Antwoord op veelgestelde vragen over Jia (audio)

Regelmatig krijg ik vragen toegestuurd van bezoekers over de BOL Masterclass (Jia Ruan) en Agency Masterclass (Mitchell Weijerman).

Kun je écht financieel vrij worden met de BOL Masterclass of wordt het allemaal sterk overdreven? Vandaar dat ik een korte podcast heb opgenomen waarin ik belangrijke vragen beantwoord.

Dit zijn de vragen, beluister de audio voor de antwoorden:

 1. Kun je écht financieel vrij worden met de BOL Masterclass of wordt het allemaal sterk overdreven?
 2. Als ik een keuze moest maken tussen de BOL of Agency Masterclass; waar ligt dan mijn voorkeur?
 3. Wat zijn mijn huidige resultaten met de cursussen van Team Unstoppable?

2.1 Dit is waar het begon...

Jia Ruan is een 23-jarige internetondernemer uit Arnhem. Zijn ouders hebben meerdere restaurants en werkten zich drie slagen in de rondte. Jia wilde dit anders doen, hij wilde slimmer werken.

Daarom startte hij verschillende bedrijfjes. Voordat hij een business werkelijk van de grond kreeg heeft hij meerdere faalmomenten gehad.

Hij werd uiteindelijk succesvol met de verkoop van spullen via bol.com en verdiende duizenden euro’s per maand. 

Dit was wel op het nippertje. Als dat geen succes was geworden, zat hij waarschijnlijk nu tegenover je als je psychotherapeut.

Jia Ruan vermogen
Inmiddels is Jia uitgegroeid tot een van de belangrijkste autoriteiten op het gebied van geld verdienen online.

2.2 Wat is het vermogen van Jia Ruan?

Het is nu wel helder dat Jia hier is met drie belangrijke doelen:

 1. 1
  Zichzelf rijk maken
 2. 2
  Jou rijk maken
 3. 3
  De wereld verbeteren 

Op die laaste ga ik even wat dieper in. Toen ik één aflevering van zijn podcast beluisterde, was ik even verbaasd. Hij is namelijk van plan om de wereld te verbeteren door het gehele schoolsysteem over te nemen. Ik heb geen idee hoe of wat hij gaat doen, maar daar is hij nu mee bezig. 

Hij is het niet eens met het huidige educatiesysteem, omdat kinderen niet écht worden voorbereid op de wereld van het hier en nu. Hij wil zelf een systeem ontwikkelen om kinderen goed voor te bereiden. Ik ben heel benieuwd!


Dhr. Ruan en zijn onderneming zijn legitiem


Bestaande handelsnaam: Unstoppable Lifestyle B.V.
KvK nummer: 71014543
Adresgegevens: Nieuwezijds Voorburgwal 104, 1012SG te Amsterdam


Jia Ruan vermogenin de meest recente jaarrekening (2018) is te zien dat Unstoppable Lifestyle een omzet draaide van meer dan 600.000 euro in één jaar.

2.3 Hoe vind je Jia online?

Bedoel je buiten alle reclames en advertenties om? Zelfs dan is Ruan makkelijk te vinden.

Jia Ruan is succesvol geworden met verkopen via Bol.com. Deze activiteiten staan inmiddels op een laag pitje, omdat hij meer geld verdient met online coaching en informatieproducten. Hij is het meest bekend van de Bol Masterclass waarin hij je de fijne kneepjes leert van een succesvolle business via Bol.com.

Over de auteur

Robert Jansen

Vrijheid. Een passief inkomen online. De mindset van een winnaar. Dat is waar ik voor sta en waar ik mijn studenten mee help. https://ikbenrobertjansen.nl

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>