Wat is een affiliate campagne?

In een affiliate campagne schakelt een bedrijf affiliate marketeers in om hun producten te verkopen. De affiliate campagne wordt uitgezet via een affiliate netwerk of in het affiliate gedeelte van het bedrijf zelf. Affiliate marketeers gaan dan aan de slag om het product namens het bedrijf te promoten.  

In een affiliate campagne gelden altijd bepaalde voorwaarden. Het gaat hierbij uiteraard om de hoogte en de soort commissie, zoals PPC of PPL. Een belangrijk onderdeel van een affiliate campagne is ook de werking en levensduur van de cookies. 

Soms zijn er beperkingen van toepassing bij een affiliate campagne. Niet alle verkopers staan toe dat e-mailmarketing wordt ingezet. Ook zijn er vaak beperkingen rondom het gebruik van advertenties. Tot slot willen verkopers vaak niet dat hun producten worden gepromoot op websites over gokken, alcohol of andere controversiële onderwerpen.  

Soms helpt de verkoper de affiliate door promotiemateriaal beschikbaar te stellen. Denk hierbij aan banners en voorbeeldteksten.    

Sommige bedrijven hebben permanent affiliate marketingcampagnes lopen. Andere campagnes zijn tijdelijk en gelden bijvoorbeeld alleen voor een korte actieperiode.  

>