Wat is een Affiliate Commissie?

Een affiliate commissie is een beloning (meestal in de vorm van geld) voor het succesvol promoten van andermans product.

Dus stel jij bent affiliate voor een bepaald product. Iemand klikt op jouw affiliate link en gaat naar het product. Vervolgens koopt de klant het product, waarna jij de beloning (affiliate commissie) krijgt. Dit is affiliate marketing in de meest pure vorm en gaat aan de hand van PPS. Er zijn ook andere vormen van commissie, zo zijn er bedrijven die betalen per aangebrachte lead (PPL) of per click (PPC).

Een hoge commissie voor een product is niet zaligmakend. Het is belangrijk dat je ook kijkt hoe vaak een product wordt verkocht. Je kunt beter dertig keer een tientje verdienen dan één keer €200. Probeer ook te achterhalen hoeveel retouren en refunds zijn. Over deze verkopen krijg je uiteindelijk geen commissie.

Meestal wordt een affiliate commissie pas uitbetaald nadat de retourperiode is afgelopen. Soms krijg je de vergoeding pas uitbetaald als je een bepaald drempelbedrag hebt bereikt.

Een affiliate commissie is vaak een vast bedrag per aankoop of een percentage van de totale aankoopsom. Sommige verkopers hebben acties waarbij de bezoeker ook een beloning krijgt zoals een cashback of een welkomstbonus.

>