Wat is een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk koppelt de verkoper van een product of dienst aan affiliates. Je kunt je als affiliate aanmelden bij een affiliate netwerk, om andermans producten te gaan promoten voor geld. Of je meld je als verkoper van een product aan om affiliates te werven, zodat je meer bereik krijgt.

Een affiliate netwerk brengt niet alleen vraag en aanbod bij elkaar, maar regelt ook de technische zaken als cookies en affiliate links. Verder handelt het netwerk de transacties tussen de verkoper en de affiliates af.

Bekende affiliate netwerken in Nederland zijn Plug & Pay, PayPro, Daisycon en Awin. De affiliate netwerken hebben hun eigen doelgroep. Zo zijn Plug & Pay en PayPro vooral populair bij verkopers van infoproducten.

Soms betaal je een klein bedrag om je aan te sluiten bij een affiliate netwerk. Dit is om ervoor te zorgen dat het niveau van de affiliates hoog genoeg blijft.

Niet alle bedrijven zijn aangesloten bij een affiliate netwerk. Sommige bedrijven hebben zelf een affiliateprogramma op poten gezet. Een goed voorbeeld van een bedrijf dat zijn eigen affiliateprogramma heeft is Bol.com.

>