Wat is een affiliate?

Als je als affiliate (marketeer) werkzaam bent, dan promoot je andermans producten voor geld. Het promoten van andermans producten voor geld wordt ook wel affiliate marketing genoemd. Hier kun je, als je het goed doet (heel) veel geld mee verdienen.

Je kunt een affiliate dus ook zien als middelman of tussenpersoon. Je ‘koppelt’ (de verkoper van) een product aan een potentiële klant. Je bent in feite een marketingmedewerker van de verkoper. In ruil daarvoor krijg jij een beloning in de vorm van geld. Dit wordt ook wel een affiliate commissie genoemd. Als affiliate biedt je niet alleen waarde aan de verkoper, maar ook aan de klant. Jij helpt je klant verder in een zoektocht naar een oplossing voor een bepaald probleem.

Een groot voordeel hiervan is dat je zelf geen doen hebt met klanten of het ontwikkelen van een product. Simpelweg door andermans product te promoten krijg jij geld. Indien de klant vragen heeft over het product, moet diegene contact opnemen met de verkoper. Niet met jou.

Omgekeerd kun je als verkoper affiliates inzetten om jouw product te promoten. Op deze manier besteed je een groot deel van je marketing uit aan de affiliate.

>