Wat is een kortingscodesite?

Een kortingscodesite is een website waarop kortingscoupons voor webwinkels worden verzameld. Veel webwinkels hebben op hun afrekenpagina de mogelijkheid om een kortingscode in te voeren. Vaak zoeken mensen bij het afrekenen of voor dat ze gaan kopen of er een kortingscode actief is.  

Op een kortingscodesite staan openbare en niet-openbare kortingscodes (bijvoorbeeld uit nieuwsbrieven) verzameld. De bezoeker ziet of er kortingscodes actief zijn en kan vanaf de codesite doorklikken naar de webwinkel.  

Veel verkopers zijn niet blij met de couponsites. Via deze websites worden mensen weggehaald die toch al van plan zijn om een aankoop te doen. In andere gevallen wordt de verkeerde affiliate beloond – iemand anders die de klant in eerste instantie naar de webwinkel heeft verwezen, heeft meer bijgedragen aan de verkoop.  

Sommige bedrijven staan couponsites dan ook niet toe voor hun affiliate campagnes. Andere bedrijven geven lagere vergoedingen voor klanten die via kortingscodesites binnenkomen of verdelen de commissie over meerdere affiliates 

>