Wat is een PPC? (Pay Per Click)

PPC betekent Pay Per Click. Zodra iemand op jouw affiliate link klikt, krijg jij de affiliate commissie toegekend. Ongeacht of iemand het product gaat kopen of de dienst gaat afnemen.

Dat is iets anders dan PPS, PPV of PPL.

Een click is een kleine handeling en een deel van de clicks zal “per ongeluk” plaatsvinden. Doorgaans is de commissie per click dan ook niet zo hoog. Uiteraard kun je wel veel geld verdienen als je veel bezoekers doorstuurt naar een pagina.

Pay Per Click kan een effectieve en voordelige manier zijn voor bedrijven om ge├»nteresseerde bezoekers naar hun website te krijgen. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat je enkele euro’s voor een click ontvangt.

Soms wordt een PPC gecombineerd met een PPS. Je krijgt dan eerst een klein bedrag voor de click en later nog een commissie als de klant tot aanschaf overgaat.

Verschil tussen PPC en PPL is dat een bezoeker bij PPC alleen maar de link van de adverteerder hoeft aan te klikken. Bij PPL moet de bezoeker vaak nog een handeling uitvoeren op de website van de adverteerder, bijvoorbeeld een offerte aanvragen.

>