Wat is een review website (affiliate marketing)

Op een review website vind je beoordelingen over verschillende producten of diensten. Er zijn websites die alleen reviews plaatsen over één specifiek onderwerp (een niche), terwijl je op andere pagina’s een groot aantal reviews over verschillende onderwerpen vindt.  

De reden dat reviewsites zo populair zijn, is omdat de bezoeker waarschijnlijk al van plan is om een aankoop te doen. Dit merk je aan de zoekintentie van de lezers. De lezer wil alleen nog even checken of het echt een goed idee is om product X te verkopen.  

Hier staat tegenover dat de concurrentie bij reviewpagina’s erg groot is. Er zijn soms tientallen verschillende reviews te vinden voor hetzelfde product. Uiteraard kan er maar één op nummer 1 staan in Google.

In sommige affiliate campagnes telt de eerste verwijzing naar een product voor de commissie. In dat geval sta je met een reviewwebsite vaak achter in de rij, omdat een andere affiliate de klant al op het product heeft geattendeerd.  

Belangrijk bij een review website is dat je een eerlijke en realistische verwachting schept van een product, anders krijg je mogelijk te maken met veel retouren.  

>