Wat is link cloaking?

Link cloaking is een techniek waarbij je een affiliate link vermomt door deze mooier te maken. In plaats van dat ik link naar www.voorbeeld.com/dagjidji8htu434142-321xgrsas link ik naar www.onlinerijkdomspecialist.nl/voorbeeld-com-fietsbel. 

Het voordeel van het cloaken van deze links is dat er een mooie link staat. Sommige links weet ik uit mijn hoofd en kan ik zo dus zo ergens droppen als daar een goede reden voor is. Bij sommige links, zoals van een verborgen kortingspagina, is het niet handig dat je bezoekers deze kunnen zien. 

Nadeel van link cloaking is dat je bezoekers de indruk hebben dat ze op jouw website blijven als ze op een link klikken. Sommige websites lossen dit op door /ga (of een soortgelijke tekst) in de link te zetten (bijv. www.onlinerijkdomspecialist.nl/ga/voorbeeld.com-fietsbel. Zo maak je duidelijk dat je de bezoeker naar een externe website leidt. 

Er zijn verschillende plug-ins beschikbaar voor WordPress waarmee je snel verschillende links kunt cloaken. Voorbeelden zijn Pretty Links en Thirsty Affiliates. Als je je website liever schoonhoudt, kun je ook handmatig je links verbergen.

>