Wat is een PPL (Pay Per Lead)

Een PPL of Pay Per Lead houdt niets anders in dan dat jij een affiliate commissie toegekend krijgt zodra jij een lead hebt aangeleverd. Dit komt vaak voor aan de hand van een formulier dan geïnteresseerden moeten invullen of als ze contactgegevens achterlaten.

Dat is iets anders dan PPS, PPV, of PPC.

PPL komt veel voor in branches in waar de klant niet gelijk tot een aankoop overgaat. Voordat iemand een auto koopt, zal hij eerst een proefrit maken. In dit voorbeeld krijg jij een beloning op het moment dat iemand een proefrit aanvraagt.

Een Pay Per Lead is niet per se beter of slechter dan een Pay Per Sale. Soms is er maar een kleine handeling vereist van de bezoeker om als lead te kwalificeren (bijvoorbeeld aanmelding voor een nieuwsbrief). Het kan daarentegen weer zo zijn dat de verkoper uiteindelijk meerdere producten aan de klant verkoopt. Jij verdient dan niets extra’s.

Een enkele keer worden PPL en PPS gecombineerd. Het is dan zaak om zoveel mogelijk goede leads aan te leveren, omdat je dan twee keer aan dezelfde klant verdient.

 

>