Wat is cornerstone content?

De cornerstone content is de belangrijkste content op je website. De bedoeling is dat je met de pagina’s met cornerstone content goed scoort op zoektermen met veel concurrentie.  

De pagina’s met cornerstone content krijgen vaak de meeste aandacht van de webmaster. Deze artikelen zijn lang en uitvoerig en worden vaak geüpdatet. 

Een veelgebruikte strategie is om artikelen met een long tail keyword te laten linken (intern) naar het cornerstone artikel op een short tail keyword. Als jij wilt scoren op bezienswaardigheden Amsterdam’ kun je artikelen over Joodse monumenten, bijzondere grachtenpanden en interessante steegjes naar de pagina over bezienswaardigheden in Amsterdam laten wijzen.  

Ook als je aan linkbuilding doet, zorg je voor links naar de artikelen die jij als cornerstone content aanmerkt. Je zorgt dan voor links van buitenaf naar je cornerstone pagina’s.  

Het is mogelijk om meer dan een artikel op je website als cornerstone content te gebruiken. Vaak ontstaat op dit natuurlijke manier, omdat je teksten schrijft over verschillende onderwerpen. Je website over Amsterdam bevat wellicht ook een cornerstone artikel over hotels.  

>