Wat is de permalink of slug?

De permalink of slug hebben te maken met het adres van dit artikel. De permalink van dit artikel over verkopen via Bol.com is: https://www.onlinerijkdomspecialist.nl/verkopen-via-bol. De slug is /verkopen-via-bol.   

Er zijn veel verschillende manieren waarop je je permalinks kunt opbouwen. Het belangrijkste is dat uit de link af te leiden is waar het artikel overgaat. Ik kies er meestal gewoon voor om het focus zoekwoord van een artikel als permalink te gebruiken, eventueel met een kleine aanvulling. Je kunt je bezoekers verder helpen door een categorie in de permalink op te nemen. De lezer weet dan wat hij kan verwachten. De slug van het artikel dat je nu leest is bijvoorbeeld: /kennisbank/zoekmachinemarketing/permalink-slug/

Er zijn ook andere permalinkstructuren. Sommige websitesystemen maken standaard onleesbare permalinks als /page_id20 aan. Deze permalinks hebben geen SEO-waarde.  

In WordPress staat vaak standaard een datum in het permalinkveld. Het is verstandig om deze uit te zetten, omdat artikelen met een oude datum in de ogen van de lezer niet meer actueel lijken. Het maakt hierbij niet uit of je het artikel regelmatig bijwerkt of niet. Is actualiteit juist belangrijk, dan is het handig om de datum wel op te nemen.  

>