Wat is de SEO-titel?

De SEO-titel is de titel van je pagina of blogartikel die zichtbaar is in zoekmachines en bovenin de balk van je browser. Deze titel speelt een belangrijke rol als het gaat bij het overhalen van bezoekers om op jouw link te klikken (de click through rate).

Hieronder zie je een SEO-titel van een van mijn reviews. Het woord review in hoofdletters trekt de aandacht van de lezer. De toevoeging juli 2020 (dat is het moment van schrijven) laat zien dat de review recent is.

SEO titel review

Het is verleidelijk om je SEO-titel te optimaliseren voor clicks. Probeer de lezer te interesseren, maar drijf dit niet door. Ik ben zelf gestopt met SEO-titels met termen als ‘oplichter’ of ‘scam’ omdat dit uiteindelijk tegen mij werkte.

De SEO-titel is niet hetzelfde als de H1 heading (de titelkop) in je artikel. Je kunt de H1 en de SEO-titel dus laten verschillen. Kijk hier wel mee uit, want als deze te veel verschillen schrik je de lezer misschien af.