Wat is een backlink?

Een backlink is een link van een andere website naar jouw website. De hoeveelheid en de kwaliteit van de backlinks speelt een belangrijke rol in zoekmachineoptimalisatie (SEO). 

Er zijn veel methoden die bepalen hoe effectief een backlink is voor SEO. De belangrijkste is ongetwijfeld welke partij de link plaatst. Een link op een gerenommeerde website als www.nos.nl is een stuk waardevoller (en ook moeilijker te krijgen) dan een link van het plaatselijke sufferdje in Lutjebroek. Sommige links hebben helemaal geen toegevoegde waarde, zo zijn er ook websites die alleen maar lange lijsten met links bevatten zonder context. Bij linkbuilding probeer je zoveel mogelijk links van goede kwaliteit te vergaren.

Belangrijk is ook de positie van een link in de tekst. Een link midden in een artikel is een stuk waardevoller dan een die je vindt in een lijstje met allerlei andere links.  

Twee laatste factoren die de waarde van de link bepalen, zijn de ankertekst en of een link een follow of no-follow link is.  

>