Wat is een interne link?

Een interne link is een link tussen twee pagina’s op je eigen website. Op deze pagina zie je ook een paar blauw (of paars) onderstreepte woorden. Dit zijn ook interne links, in dit geval naar andere pagina’s in deze kennisbank. 

Interne links helpen jouw bezoekers om content te vinden die voor hen relevant is. Misschien is je bezoeker op de verkeerde pagina terecht gekomen, maar staat op een andere pagina wel het antwoord op de vraag. De link stuurt de bezoeker dan de juiste kant uit. 

Interne links zijn ook belangrijk voor SEO. Een interne pagina waar vaak naar gelinkt wordt, bevat waarschijnlijk waardevolle informatie. Zoekmachines kijken ook naar de plaats waar een link staat. Een link vanaf je homepage is waardevoller dan een link vanuit een oud artikel op je blog.  

Omdat interne links zo belangrijk zijn, is het belangrijk om goed na te denken naar welke pagina’s je linkt en naar welke niet. Plaats zoveel mogelijk links naar je cornerstone content. Zet ook zeker niet te veel links, want dan leid je de lezer af.  

>