Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is een pagina op je website die is ontworpen om je bezoekers over te laten gaan tot actie (een conversie). Meestal is deze actie verkoop, maar het kan ook zijn dat je wilt dat je bezoekers zich inschrijven voor een nieuwsbrief of een offerte aanvragen.  

Een landingspagina heeft vaak een specifieke opbouw waarop het de bezoeker zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt om de gewenste actie uit te voeren. Op een landingspagina staan meestal geen interne links en soms is ook de menustructuur van de website verwijderd.  

Belangrijk is dat de landingspagina aansluit bij je publiek. Iemand die via social media voor het eerst kennis maakt met jouw bedrijf of product, heeft andere wensen dan iemand die op een advertentie klikt en een duidelijke koopintentie heeft.  

Belangrijk bij een landingspagina is dat deze tot veel conversies leidt (aankopen of andere gewenste acties). De meeste bedrijven besteden dan ook veel aandacht aan het optimaliseren van hun landingspagina’s, bijvoorbeeld met splittests. 

>