Wat is de meta description?

De meta description (of meta-omschrijving) is de beschrijving die mensen zien als jouw webpagina in de zoekresultaten voorkomt. Hieronder zie je de meta description van een van mijn reviews. 

meta description review

De meta description is een belangrijke methode om de click-through-rate van jouw pagina te verhogen. Als jouw meta description aantrekkelijk is, krijg je meer hits. Dit zorgt er op zijn beurt weer dat je hoger in de zoekresultaten komt te staan.  

Je kunt ervoor kiezen om de meta description zelf in te stellen, maar je kunt ook de zoekmachine laten vragen om er zelf een te genereren. De zoekmachine doet dit dan op basis van de zoekterm van de gebruiker.  

Soms kiest Google ook automatisch voor een andere meta description. Als ik in een artikel over de Dropshipping Academy een paragraaf heb staan over Joshua Kaats, kan Google hier een stukje uitpakken als iemand zoekt op ‘Wie is Joshua Kaats?’  

In sommige gevallen pakt de zoekmachine de eerste (twee) zin(nen) van je artikel. Besteed hier dan ook extra aandacht aan tijdens het schrijven.  

>