Wat is een rich snippet?

Een rich snippet is een meta description met extra informatie. Op het plaatje hieronder zie je een rich snippet van een van mijn reviews. Je ziet het eindoordeel onder de meta description. Ook al krijgt mijn post hierdoor geen extra ruimte, hij valt wel meer op tussen andere zoekresultaten die geen rich snippet hebben. De aanwezigheid van een rich snippet verhoogt vaak de click through rate

rich snippet review

Omgekeerd kan het zijn dat de lezer aan de rich snippet al genoeg heeft. In dit geval ziet de lezer misschien aan mijn rich snippet (en aan die van collega’s) dat de Dropship Academy goed beoordeeld wordt en dat hij het dus met een gerust hart kan kopen.  

Er zijn niet alleen rich snippets voor reviews, ook bij producten, evenementen of recepten zie je ze vaak. Bij actuele onderwerpen zie je soms ‘kaarten’ in beeld staan met resultaten uit nieuwsmedia. Soms bevatten deze rich snippets zelfs afbeeldingen, waardoor deze nog duidelijker zichtbaar zijn.   

Je krijgt rich snippets door zogeheten gestructureerde data toe te voegen aan je website. In het geval van een review gebruik ik een plugin waarin ik de gestructureerde data over mijn review post.  

>