Wat is een zoekterm?

Een zoekterm (of zoekwoord) is een woord of een combinatie van woorden die een bezoeker op een zoekmachine invoert. De bezoeker voert deze woorden in met de verwachting dat deze zo snel mogelijk de benodigde informatie vindt. 

Een zoekterm kan een enkel woord zijn, maar ook een combinatie van woorden, zoals ‘dropshipping academy review’. Dit noemen we een long tail keyword. Met de opkomst van voice search, worden er ook steeds vaker volledige zinnen als zoekterm gebruikt.  

De zoekmachines begrijpen de inhoud van pagina’s tegenwoordig dusdanig goed dat ze ook synoniemen begrijpen. Toch zie je nog vaak dat pagina’s die dezelfde woorden gebruiken als de gebruiker beter scoren. De gebruiker herkent zijn eigen woorden en is daardoor eerder geneigd om te klikken 

Hoe beter je weet welke zoektermen je moet gebruiken, hoe beter je je content kan optimaliseren voor je lezers. Goed zoekwoordenonderzoek is dus belangrijk. Hierbij kijk je niet alleen naar het zoekvolume, maar ook naar de intentie van een gebruiker.  

>