Wat zijn follow en no-follow links 

Zowel follow als no-follow links verwijzen naar een andere webpagina, maar er zit een verschil in de manier waarop deze door zoekmachines worden gewaardeerd. 

Een gewone link wordt door zoekmachines gevolgd en ‘geteld’ als onderdeel van het aantal backlinks naar een pagina. Afhankelijk van of deze link op een betrouwbare website staat of niet, wordt hier veel waarde aan gegeven.  

De no-follow link heeft geen SEO-waarde. Deze links zijn in het leven geroepen om te voorkomen dat ‘openbare plaatsen’ op het internet zoals forums of blogs volgespamd zouden worden met links. Als je een link in de opmerkingen zet van een van mijn blogartikelen, dan wordt dit ook een no-follow link. 

Je gebruikt ook een no-follow link bij een link die je plaatst als onderdeel van een transactie. Affiliate links zijn dus ook altijd no-follow.   

Het feit dat een no-follow link geen SEO-waarde heeft, moet je er niet van weerhouden om te reageren op blogs of forums. De links die je deelt zorgen vaak wel voor extra bezoekers.  

>