Masters of Property review / Great Property Experience ervaringen
Robert Jansen Ondernemer
Robert Jansen
02/11/2020
 in Reviews 


In deze Masters of Property review ontdek je alles over de vastgoedcursus van Great Property Experience.

Wat leer je in de online training, wie zijn de cursusleiders Pieter Monsma en Frank Bakker en wat zijn mijn ervaringen met deze cursus?

Ik geef antwoord op de hamvraag: "Is geld verdienen met vastgoed echt voor iedereen een reële optie met de begeleiding van Masters of Property?"

Dit behandel ik concreet in deze uitgebreide recensie:

  • Waarom vastgoed zo'n interessante sector is
  • Waarom je bijna geen geld nodig hebt om te beginnen
  • Wie Frank Bakker en Pieter Monsma zijn (+ zijn ze betrouwbaar?)
  • Mijn ervaringen met en mening over Great Property Experience
  • Of investeren in vastgoed iets voor jou is

1.0 Mijn kritische Masters of Property review

Veel mensen hebben bij vastgoed al snel een associatie met rijke mensen die van geld nog meer geld maken. Prins Bernhard Jr. die met geld waar hij nooit voor heeft hoeven werken, pandjes koopt en deze vervolgens voor te veel geld verhuurt aan mensen die niet genoeg geld hebben om een huis te kopen. 

Ik dacht er ook altijd zo over. Een pandje verhuren, dat is misschien iets voor later als ik een paar ton op de bank heb staan. De vastgoedwereld zit vol met mensen die snel geld willen maken, dus je moet er goed opletten. 

Pieter Monsma en Frank Bakker zijn ervaringsdeskundigen. Vanuit hun bedrijf Great Property Experience delen zij hun kennis met geïnteresseerden. Zij hebben met weinig geld een goed renderende vastgoedbusiness opgebouwd. In de Masters of Property (MOP) cursus delen zij hun belangrijkste lessen met jou.

De belangrijkste les: vastgoed is veel toegankelijker dan je in eerste instantie verwacht.

1.1 Jij kunt vandaag al starten met vastgoed

Laat ik beginnen met een van de belangrijkste eye-openers van de hele cursus. Vastgoed is heel anders dan je denkt. Je hebt haast helemaal geen geld nodig om te beginnen met vastgoed. 

Dit was voor mij mindblowing. Een gemiddeld huis kost al snel 3 ton. Er zijn ongeveer 1000 woningen op de markt met een vraagprijs lager dan 150k, maar die staan allemaal in gaten (met alle respect) waar de woningmarkt nu niet echt fantastisch is.

  •  De beperking bij het investeren in vastgoed zit vaak niet in je geld, maar in je creativiteit.

Ook als je geen geld hebt, kun je geld verdienen met vastgoed en ook flink wat. En er zijn meerdere manieren waarop jij dit kunt doen.

Op basis van een goede business case overtuig jij bijvoorbeeld een rijke investeerder om samen een pand te kopen. Deze ga je flippen (renoveren) en verkopen. Jij doet het werk, de investeerder levert het geld. De winst na verkoop deel je. Of je regelt brugfinanciering, waarbij je een lening afsluit voor de periode tussen koop en verkoop. In korte tijd koop je een woning, renoveer je deze en verkoop je hem weer. 

Alles draait om kennis van de markt. Als je een ijzersterke businesscase hebt, dan kun je soms zelfs bij een bank gewoon 100% van de koopsom lenen. 

Great property experience huis flippen

Als je wat minder risico wilt lopen, dan kun je altijd nog deal sourcer worden. Jij gaat als een soort voetbalscout op zoek naar goede deals voor andere beleggers. Voor iedere deal pak jij een commissie van 2-4K.

Kortom, echt het enige geld dat jij nodig hebt om te beginnen met vastgoed is een paar duizend euro zodat jij een notaris kunt betalen. Wat je wel nodig hebt is een gezonde drive. Je moet weten hoe de markt werkt en wat er juridisch allemaal mag en kan.

Hoe al deze financieringsvormen werken en wat er allemaal mag en kan, dat leer je in Masters of Property. Net als hoe je goede vastgoeddeals vindt.

Don't wait to buy real estate. Buy real estate and wait.


1.2 Verder bouwen aan je vastgoedimperium

Heb je al wat meer geld, dan leer je in Masters of Property hoe je de hefboom kunt gebruiken. Stel, je hebt een paar deals gesourced en je hebt 40k verdiend. Je koopt een appartement van 200k en je leent 160k bij de eigen bank. Je leent dus 80% van de waarde van je huis. Vervolgens heb je je eerste eigen verhuurobject. 

De huur is ruim voldoende om rente + aflossing te betalen en je houdt nog wat geld over ook. 

Naarmate je meer geld hebt, kun je op deze manier meer panden kopen. Vervolgens kun je er passief inkomen van maken. Je zet er een beheerder op voor onderhoud bijvoorbeeld, zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen.  

Je vastgoed wordt zo een vliegwiel. Het mooie is: je kunt dit allemaal opzetten naast je baan en andere dingen die je hebt lopen. Hoeveel tijd en moeite je hieraan wilt/kunt besteden is helemaal vrij. Sommige mensen kunnen met een uurtje per dag uit de voeten en anderen maken er geleidelijk aan hun fulltime bezigheid van. Mijn ervaring is dan ook dat het prachtig, interessant is en zelfs een soort kick geeft om hiermee bezig te zijn.

Vastgoed financieren hefboom

1.3 Voordelen van vastgoed

Allemaal leuk en aardig, maar waarom zou je in vastgoed gaan beleggen?

Rijke mensen investeren in al eeuwenlang in vastgoed. Vastgoed is waardevast. Het is fiscaal gunstig. Je kunt je inkomen passief maken door allerlei dingen uit te besteden. Huurders vinden, onderhoud, belastingaangifte, etc. 

Tot slot, de rendementen die je kunt behalen zijn zeer netjes. Met een hefboom kun je richting de 15-20% rendement gaan over je eigen geld. Natuurlijk, met zaken als crypto kun je meer verdienen, maar dan loop je ook véél meer risico.

Tot slot is vastgoed behoorlijk passief te maken. En dat is waar ik altijd mijn focus op leg. Niet uurtje-factuurtje maar een passief verdienmodel die tevens oneindig op te schalen is.


2.0 Hoe ziet de cursus eruit?

Tijd om in de Masters of Property cursus te duiken. Je leest hoe de cursus eruitziet en of dit aansluit bij jouw verwachtingen.

De cursus bestaat uit vijf onderdelen:

  • De videocursus Masters of Property - 12 Online modules met in totaal 18 uur lesmateriaal
  • Werkboek inclusief strategieplan
  • 12 Maanden toegang tot het Great Property Experience Forum. Je krijgt ook Proranq®. Later meer over wat deze tool doet
  • Tweewekelijke live Q&A met Pieter en Frank
  • Toegang tot Day of the Masters. Dit is een live certificeringsevent.
Masters of Property ervaringen

2.1 Videocursus Masters of Property

De videocursus bestaat uit 12 relatief lange video's. In de meeste video's gaan Pieter en Frank in gesprek met andere experts. Iedereen die in de video's voorbij komt, heeft een of meerdere panden in beheer. De video's zijn opgenomen in een professionele setting en er is ondersteuning van slides. Dit houdt de interesse vast.

In de toekomst wordt mogelijk een deel van deze cursus weer vervangen door een offline event met dezelfde naam, Masters of Property. Het laatste offline event was in maart 2020, In verband met de huidige situatie omtrent Corona kan dat nu niet doorgaan.

2.1.1 Jumpstart van je vastgoed inkomen

In deze video leert Frank Bakker je de basis van het investeren in vastgoed. Hier leer je ook de belangrijkste manieren om je vastgoed te financieren als je geen of weinig eigen vermogen hebt.


2.1.2 Parttime een fulltime inkomen bouwen uit vastgoed

Job Gutteling legt in deze video uit hoe hij zijn eigen vastgoedimperium opbouwde in de UK. Je leert ook waar je op moet letten als je in vastgoed gaat over de grens.


2.1.3 Psychologie van de beste deal

Je maakt de winst bij aankoop en niet bij verkoop. Hoe zorg je nu dat je het hoofd koel houdt als je een goede investeringsmogelijkheid hebt gevonden?


2.1.4 Onder markt prijs kopen

Anton Eizema heeft een neusje voor creatief omgaan met gebouwen en hun bestemmingsplan. In deze video deelt hij zijn inzichten met je.


2.1.5 Wetgeving voor vastgoed

In deze video is Ciaran O'Connor, vastgoedadvocaat in Nijmegen, aan het woord. In deze video loodst hij je door alle juridische aspecten van een vastgoeddeal heen. 

Erg waardevol materiaal dat je ook kunt gebruiken als je een huis voor jezelf gaat kopen.

Review Great Property Experience

2.1.6 Financieren met particulieren

De eerste van een serie video's over financieren. Franke Twerda legt enorm duidelijk uit hoe de hefboom werkt en hoe het kan dat je meer rendement maakt als je minder eigen geld in je vastgoed stopt. 


2.1.7 Vastgoed en belastingvoordeel

Ook als je in vastgoed gaat beleggen, heb je te maken met onze vrienden van de blauwe envelop. Izaak Koppejan bespreekt hoe jij de belastingdruk zo laag mogelijk kunt houden. Van toepassing op iedere situatie, of je nu één garagebox verhuurt of tientallen appartementen.


2.1.8 Lessen van een vastgoedtycoon

René Bakker heeft een portfolio opgebouwd met duizenden huizen, vooral in Duitsland. In deze video lees je hoe hij dit gedaan heeft.


2.1.9 Sleutels tot het financieren van vastgoed

Maryse Groenendijk is hypotheekadviseur en legt uit hoe een verhuurhypotheek werkt, hoe je er een krijgt en hoe je de bank overtuigt om jouw plan te financieren.


2.1.10 Great Property Succes Strategie

In deze video met Melanie Gutteling zoom je even weer uit en kijk je naar het grotere plaatje. Hoe zet je vastgoed in om vermogen of een passief inkomen op te bouwen.


2.1.11 Vastgoed mindset voor succes

Pieter van Loon is een door de wol gewerfde vastgoedhandelaar. In deze video deelt hij de nodige cases uit zijn eigen praktijk en hij raakt het onderdeel mindset. Hoe komt het dat niet alle vastgoedmensen rijk worden?


2.1.12 Banken begrijpen

De laatste video gaat opnieuw over financiering. Gerben Beers werkt bij ING en weet alles van financiering. Hij geeft je een inkijkje in hoe banken denken en welke verwachtingen zij hebben voor de toekomst.

Hoewel de gesprekken best lang zijn, zijn ze heel goed te volgen. De verhalen zijn doorspekt met voorbeelden uit de praktijk. Ondanks dat het gesprekken zijn tussen vastgoedmensen onderling, leggen de sprekers heel duidelijk uit hoe het zit. Vooral de gesprekken met Ciaran O'Connor en Franke Twerda gaven mij heel veel inzicht in over hoe het allemaal werkt. 


2.2 Werkboek plus strategieplan

In het bijgeleverde werkboek zet je op redelijk eenvoudige wijze een eigen strategie op voor je vastgoedbedrijf. Je bekijkt je sterke en zwakke punten. Krachtig is ook dat je gelijk aan de slag gaat. Jij gaat mensen bellen uit je netwerk die je kunt helpen. 

Ook al heb je er nog nooit zo over na gedacht, er is ongetwijfeld een hoop kennis in je netwerk aanwezig. 


2.3 Toegang tot het Great Property Experience Forum

In het Great Property Experience forum kun je vragen stellen aan andere vastgoedbeleggers. Er komen hier ook interessante deals en voorstellen voor samenwerking voorbij. Waar andere communities nog wel eens vrij snel doodslaan, is dit platform behoorlijk actief.

Je krijgt ook toegang tot Proranq®. Dit is software waarmee jij rendementsberekeningen kunt maken voor jouw vastgoedinvesteringen. 

Masters of Property recensie

2.4 Tweewekelijkse live call met Pieter en Frank

In de tweewekelijkse live calls gaan Frank en Pieter nog weer in gesprek met andere experts. Uiteraard kun jij ook je eigen vragen stellen. De gesprekken worden opgenomen, zodat jij ze terug kunt luisteren.


2.5 Certificeringsevent Masters of Property

Af en toe komen er live events waarop jij kunt certificeren als Masters of Property. Vanwege corona liggen deze events tijdelijk stil.  

3.0 Over Great Property Experience: Wie zijn Pieter Monsma en Frank Bakker?

Masters of Property is een cursus van Great Property Experience, het bedrijf van Pieter Monsma en Frank Bakker. Beide heren zijn ervaren investeerders in vastgoed.

3.1 Dit is is Pieter Monsma

Pieter Monsma is van origine boer. Al sinds het begin van de jaren '90 is hij actief in het vak van coaching en persoonlijke ontwikkeling. In 2002 deed hij zijn eerste investering in vastgoed en sindsdien bouwde hij zijn imperium verder uit. Interessant sideproject: Pieter heeft een fly-in community in Costa Rica, een soort vakantiepark dat alleen per vliegtuig te bereiken is. 

Pieter Monsma Great Property Experience

In de cursus deelt Pieter veel van zijn eigen ervaringen. Hij komt op mij een beetje over als de rijke oom die ik niet heb. Een wijze man met veel ervaring die er is om jou te helpen. 

Website van Pieter Monsma

LinkedIn van Pieter Monsma


Frank Bakker Great Property Experience

3.2 Dit is Frank Bakker

Frank Bakker heeft een lange carrière in de industrie achter de rug. Hij werkte onder andere in India en Duitsland. In de vrije tijd bouwde hij een vastgoedportfolio op, zodat hij het wat rustiger aan kon doen. Inmiddels heeft ook Frank een flink aantal panden in beheer. Hij stapte met zijn ervaring in bij een vastgoedinvesteerder, Great Capital Partners.

Website van Great Capital Partners

LinkedIn van Frank Bakker


3.3 Is Great Property Experience betrouwbaar?

Jazeker. In mijn optiek een zeer betrouwbaar, kundig en sterk intiatief. Ze zijn ook regelmatig op televisie en in andere media verschenen. Hieruit en als je de cursus uitvoert zie je dat ze echt weten waar ze het over hebben en hier zijn om andere mensen te begeleiden in hun (aankomend) eigen vastgoed portfolio.

Vooral Pieter Monsma is vaak in de media geweest. Hieronder een greep uit de verschijningen in de media.

3.3.1 Pieter bij Pauw en Witteman

Pieter Monsma is in 2011 te gast geweest in de talkshow van Pauw en Witteman. Hij vertelt hier over hoe hij van boer miljonair is geworden.

3.3.2 Pieter in de podcast bij Michaëla Wierdsma

Michaëla Wierdsma is ondernemerscoach en voelt in deze podcast Pieter Monsma aan de tand. Het wordt het een dieper gesprek. 

3.3.3 Het eigen YouTube kanaal van Pieter en Frank

Pieter en Frank geven al vrij veel kennis weg in hun eigen YouTube-kanaal. Op dit kanaal, Great Property Experience, vind je lange gesprekken met gasten en korte video's met concrete tips. 

Onderstaande video is een pareltje over hoe je zonder eigen geld kunt investeren in vastgoed. Ook al zijn sommige methoden wat lastig te realiseren, de manier van denken is goud waard. 

3.3.4 Interview met Ryan Babel

Op het YouTube kanaal staan soms ook langere interviews met gasten. Een van deze interviews is met voetballer Ryan Babel. Hij hoopt na zijn carrière enkele miljoenen per jaar te verdienen met vastgoed.


4.0 Mijn ervaringen met Masters of Property

Goed, dit zou geen echte Masters of Property review zijn zonder dat ik mijn eigen ervaringen deel. In dit gedeelte lees je wat ik heb geleerd van de cursus en of dit het geld waard is geweest.

4.1 Mijn mening over de cursus

Zoals ik eerder schreef, zijn de video's in de cursus erg professioneel opgezet. Er zit gewoon echt iemand achter de camera, het geluid is goed en er is vaak een goede ondersteuning met sheets. Hierdoor voelt het een beetje alsof je echt bij Pieter, Frank en de andere gast aan tafel zit. 

De gesprekken zijn wel relatief lang (vaak meer dan een uur). Je moet er dus echt even voor gaan zitten als je deze cursus wilt volgen. Het valt mij op dat vooral Pieter in de gesprekken heel goed doorvraagt naar begrippen die voor een beginner misschien niet duidelijk zijn. Ondanks dat er ervaren vastgoedmensen met elkaar spreken, is het ook voor de leek heel goed te volgen.

De inzichten uit de cursus zijn soms grensverleggend. Voordat ik de cursus volgde was ik er echt heilig van overtuigd dat ik bakken met geld nodig heb om te beginnen. Dat is dus niet zo. Ik barst nu van de ideeën om geld te verdienen met vastgoed.

Doordat de cursus grotendeels uit video's bestaat, moet je zelf de bouwstenen bij elkaar rapen. Ik had graag iets meer lijstjes en overzichtjes gehad van dingen waar ik op moet letten. Denk aan een lijstje met punten die je kunt controleren voor je een pand aankoopt. 

Wat ik ook miste in de cursus zijn wat voorbeelddocumenten. Hoe ziet een goed huurcontract eruit, om maar een voorbeeld te noemen. Ik weet dat er andere cursussen zijn die dit soort documenten wel bieden. Aan de andere kant is er altijd wel wat maatwerk nodig, dus helemaal heilig zijn dit soort documenten ook niet. 

Masters of Property review

4.2 Ga ik de markt op?

Na het volgen van de cursus is mijn interesse in de vastgoedmarkt aangewakkerd. Ik dacht altijd dat de vastgoedmarkt iets was voor mensen die hun eigen huis afgelost hebben en twee ton op de bank hebben staan.

Niets is minder waar. Je leert in de cursus een paar hele goede methoden waarmee je met weinig geld toch kunt verdienen op de vastgoedmarkt. Ik heb zelf niet de tijd om uitgebreid de markt in te duiken, maar het kan wel. Ik weet nu waar ik op moet letten. 

Wat ik wel serieus aan het overwegen ben, is om een hefboom te gebruiken. Als ik straks 40-50k op de spaarrekening heb staan, kan ik dit geld in zetten om een huis te kopen. De rest van de koopsom leen ik. Voordat ik aan de cursus begon, leek het mij een debiel idee om te investeren met geleend geld. Nu weet ik zeker dat de sleutel is om snel vermogen op te bouwen

Iedereen kan dit. 


4.3 Is vastgoed voor iedereen?

Aan het startkapitaal hoeft het niet te liggen. Als jij de cursus volgt en je hebt een klein beetje geld liggen, dan kun jij al in de vastgoedbranche een fantasisch inkomen verdienen. Dit is dan een actief inkomen, maar dat geeft niet. Je werkt dan ook om te leren. De kennis die je opdoet kun je later gebruiken om een passief inkomen op te bouwen.

Wil jij je brood voortaan verdienen met vastgoed, dan moet je wel een bepaald hout gesneden zijn. Het is niet voor iedereen. Je moet met een getraind oog naar de markt kunnen kijken en geduldig wachten op je kans. Kennis van de markt en wat er wettelijk mogelijk is, is onmisbaar. 

Pieter Monsma Frank Bakker ervaring

Het belangrijkste is dat je kunt handelen op basis van cijfers. Natuurlijk kan ik dat, zeg je misschien. Als het er echt omgaat, valt het vaak tegen. Probeer een team om je heen te verzamelen van mensen die je kunnen adviseren. Gelukkig kun je in de community van Great Property Experience ook vragen stellen. 


4.4 Wees de unieke, betrouwbare vastgoed investeerder

Een laatste les. Veel mensen hebben het beeld dat er in de vastgoedmarkt allerlei gladde mannetjes (en vrouwtjes) werken die niet te vertrouwen zijn. Het heeft soms het beeld van goedkoop panden opkopen en veel te duur verhuren. Een goed voorbeeld zijn de huisjesmelkers in studentensteden. En hier kun jij een wezenlijk verschil maken. 

Jouw betrouwbaarheid is juist ontzettend belangrijk. Door slim te investeren in vastgoed en dit voor een eerlijke prijs te verhuren kun je écht iets moois opbouwen. Eerlijkheid duurt het langst. Je bouwt hier een sterk merk en imago mee op. 

Vergeet niet dat een huis voor veel mensen een blok aan het been is. Zij willen er vanaf en zoeken dan iemand die hen kan helpen. Een win-winsituatie. 


4.5 Wat is de prijs van Masters Of Property?

Bestel je Masters of Property via de betaalpagina op de homepage van Great Property Experience, dan betaal je €1.448,37. Dit is zo'n raar bedrag omdat de prijs 1197 exclusief btw is. Als je ondernemer bent, kun je de BTW vaak terugvragen.

Maak je echter gebruik van je de speciale actie van deze website om je aan te melden? Dan betaal je slechts €697 exclusief btw. 

Er is een garantieregeling van toepassing op de cursus. Tot 30 dagen na aankoop krijg je geld 100% terug als je niet tevreden bent. 


4.6 Black Badge Jaarprogramma

Heb je behoefte aan meer persoonlijke begeleiding? Meld je dan aan voor het Black Badge Programma. Dit is een programma van Great Property Experience met intensieve persoonlijke begeleiding.

Het Black Badge Jaarprogramma is niet voor iedereen. Nadat je de basiscursus hebt aangeschaft, kun je toegang aanvragen tot dit jaarprogramma. Je gaat dan in gesprek met een van de teamleden van Pieter en Frank voordat je wordt toegelaten. 


5.0 Eindoordeel Masters of Property

Zo aan het eind van deze Masters of Property recensie is het zaak om de belangrijkste voor- en nadelen nog eens op een rijtje te zetten. Zoals je hebt gelezen in deze review, heeft de cursus mijn ogen geopend. Het is veel makkelijker om vermogen op te bouwen met vastgoed dan ik in eerste instantie dacht. Ook zonder eigen vermogen kun je met vastgoed beginnen. 

Hieronder zet ik de belangrijkste voor- en nadelen nog even voor je op een rijtje. 

5.1 Voordelen

  • Geschikt voor iedereen; ook voor mensen die geen geld hebben
  • Maak een passief of een actief inkomen met vastgoed
  • Professionele opzet van de gesprekken met experts
  • Meerdere experts met elk een eigen vakgebied
  • Maakt korte metten met veel vooroordelen over vastgoed
  • Handig werkboekje voor het bedenken van je eigen vastgoedstrategie
  • Garantieregeling: 30 dagen na aankoop 100% garantie
  • Straks weer live-events

5.2 Nadelen

  • Er ontbreekt wat mij betreft een module over hoe je betrouwbare huurders (zowel particulieren als winkeliers) voor je pand vindt. 
  • Ik mis soms wat geschreven informatie, bijvoorbeeld in de vorm van lijstjes. Je moet heel actief meeschrijven met de cursus om je eigen lijstjes te maken. 
  • Ik had graag wat voorbeelddocumenten gezien. Denk aan een voorbeeldcontract voor brugfinanciering.
  • Naast de kosten voor de cursus, heb je ook nog een klein startkapitaal nodig. Gelukkig kun je met een paarhonderd euro al wel veel doen.

5.3 Great Property Experience webinar (investeren-in-vastgoed training)

Ga je de vastgoed-uitdaging aan of wil je eerst nog wat meer kennismaken met Frank & Pieter? Beide is mogelijk. Je kunt je aanmelden voor het Great Property Experience webinar. Let wel op, want deze gratis vastgoedtraining wordt maar beperkt gegeven.

Masters of Property

8.9

Inhoud

9.0/10

Effectiviteit

8.8/10

Presentatie

9.5/10

Betrouwbaarheid

9.0/10

Garantieregeling

8.0/10

Over de auteur

Robert Jansen

Vrijheid. Een passief inkomen online. De mindset van een winnaar. Dat is waar ik voor sta en waar ik mijn studenten mee help. https://ikbenrobertjansen.nl

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>