Nederlandse Affiliate Netwerken
Robert Jansen Ondernemer
Robert Jansen
28/04/2020


​Nederland kent tal van affiliate netwerken. Welke zijn in mijn ervaring de beste en waar valt het meeste geld mee te verdienen? 

In deze blog laat ik je de 7 beste Nederlandse affiliate netwerken zien.

Per ​affiliate netwerk zie je de voordelen en nadelen. ​Ook krijg je een gratis gids waarmee je in 5 stappen een winstgevende affiliate marketing business opzet. 

Tip: ​maak bij ​alle ​netwerken een gratis demo account om te zien welke het beste bij jou past.​​​​​​

​1.0 Wat is een affiliate netwerk überhaupt?

​Affiliate netwerken​ hebben​ als voornaamste doel om ​advertisers (de verkoper van een product/service) en ​publishers ​(affiliate)​​​ met elkaar in contact te brengen. ​​Een affiliate netwerk geeft een overzicht ​van welke producten​ of diensten beschikbaar staan ter promotie.

Je kunt een affiliate netwerk dus zien als een soort ontmoetingsplek van (ontwikkelaars van) producten/diensten en affiliates.

1.1 Zo werkt affiliate marketing

Als je nog niet weet hoe affiliate marketing werkt. Het is doodeenvoudig. In het ​affiliate proces​ zijn doorgaans 4 - 5 partijen van invloed:​​​

 • Het affiliate netwerk
 • De verkoper/ontwikkelaar van een product/dienst
 • De promotor/affiliate van het product/dienst
 • Eventueel een externe betaalprovider zoals Mollie
 • De (toekomstig) klant

​​Deze 5 spelers ​hebben ieder hun eigen rol in het verkoopproces. Zo ziet affiliate marketing eruit:

Nederlandse Affiliate Netwerken

​Ofwel; een affiliate netwerk geeft verkopers de kans om hun producten ​of diensten te laten promoten. Affiliates melden zich aan op dit netwerk en gaan (het product van) een verkoper promoten. Hierdoor komt ​een potentiële klant in contact met ​​​de affiliate en vervolgens de verkoper van het product.

​De affiliate is dus een soort middle man. Hij of zij 'koppelt' de klant aan de verkoper.


2.0 De 7 Beste Nederlandse Affiliate Netwerken

Hieronder geef ik je een overzicht van de in mijn ervaring 7 beste affiliate netwerken. ​Bij de meeste van deze netwerken kun je een gratis demo account aanmaken om te zien wat het beste bij jou en jouw wensen past.

2.1 PayPro

PayPro is van origine een betaalprovider en biedt daarnaast als affiliate netwerk een uitgebreid overzicht met ​​vele producten en diensten die je kunt promoten. Zelf haal ik een groot deel van mijn inkomen uit (het promoten via) PayPro. Zie ook mijn recensie over PayPro wat je allemaal kunt verwachten.

Toch merk ik dat er steeds meer mensen zijn die hoogte hebben gekregen van de kracht van PayPro. De commissies zijn aantrekkelijk en de top 20 producten verkopen goed. Alleen moet 'de taart' steeds meer verdeeld worden onder de steeds groter wordende groep affiliates.

​Je moet steeds meer écht uitblinken in je niche om nog een fatsoenlijk inkomen te kunnen pakken.

Voordelen

 • Ruim aanbod aan ​aff​​​​iliate campagnes​​​​
 • Aantrekkelijke commissies
 • ​Gratis uitbetaling vanaf ​100 euro

Nadelen

 • Hoge concurrentie
 • Matige service

2.2 TradeTracker

Aanmelden bij TradeTracker gaat heel simpel. Ook het aanmelden bij verschillende campagnes is doodeenvoudig. Voor sommige campagnes geldt dat de advertiser je eerst dient goed te keuren. Voor anderen geldt dat je automatisch goedgekeurd wordt en in feite direct kunt gaan promoten.

Mijn favoriete campagne op dit Nederlandse affiliate netwerk is Body&Fitshop. Via een aantal andere websites die ik beheer heb ik namelijk blogs over sport, voeding en supplementen geschreven. Body & Fitshop sluit hier uiteraard perfect bij aan.

De commissie ligt​ overigens niet erg hoog (rond de 8%), maar toch verdien ik hier maandelijks enkele honderden euro's mee. Toch mooi meegenomen.

Je kunt uit veel verschillende niches en product(groep)en kiezen. Van ​eiwitrepen tot reizen, van babykleertjes tot hondensnoepjes. Maak gerust een demo account aan en kijk onder ​Beschikbare Campagnes ​of er iets tussen zit voor jou wat jij kunt promoten.​​​​​​

Voordelen

 • Eenvoudig aanmelden
 • ​Extreem ruim aanbod van campagnes (8000+)
 • Grote, erkende bedrijven zijn aangesloten aan dit affiliate netwerk

Nadelen

 • Lage com​missies

2.3 Daisycon

Daisycon heeft eenzelfde concept als TradeTracker. Het biedt een ruim ​aanbod aan affiliate programma's. Zeer hoge diversiteit. Wel is mijn ervaring dat het wat lastiger is om toegelaten tot worden tot dit affiliate netwerk.

Je moet ​eerst​ al iets ​hebben staan ​voordat je kan worden toegelaten tot het promoten van een product. ​​​​

Voordelen

 • Ruim aanbod beschikbare campagnes (700+)
 • ​Goede commissies
 • Betrouwbare service

Nadelen

 • ​Je moet al iets hebben staan (website met blogs/video's) om geaccepteerd te kunnen worden, dat is nadelig voor iedere ​net beginnende.

2.4 Plug & Pay

Plug & Pay ​bood in eerste instantie professionele en sterke checkouts/betaalpagina's. Echter ​is de IMU ​sinds 2020 bezig met het toevoegen en opzetten van ​een affiliate netwerk ​​​bij Plug en Pay.

Hier ben ik al lid van en heb daar ook​ al het een en ander over geschreven. Zie bijvoorbeeld de review van Plug & Pay.

Dit affiliate netwerk doet me denken aan PayPro, alleen dan nog een stapje 'hoger'. De betaalpagina's zien er zeer goed uit en lopen fantastisch.

Een prachtig systeem. Heel professioneel. En ook al zijn de campagnes van hoge kwaliteit en de commissies aantrekkelijk, er is op dit moment nog geen overzicht van beschikbare campagnes.

​Daarom staat Plug & Pay niet op één, maar op vier. Je kunt er als beginnend (online) ondernemer weinig mee. Je ziet geen affiliate programma's staan als je niemand kent. Je zou dus, als je met Plug & Pay wilt werken eerst ZELF naar geschikte en geïnteresseerde partners moeten zoeken.

In Q2 of Q3 van 2020 komt als het goed is een campagne overzicht online te staan.

Voordelen

 • Uitmuntende kwaliteit
 • Goede service
 • Top commissies

Nadelen

 • Geen overzicht van beschikbare campagnes (het affiliate netwerk gedeelte staat ​nog in de kinderschoenen).

2.5 LinkPizza

LinkPizza is nog één van de Nederlandse affiliate netwerken waar je ​diverse campagnes kunt vinden. Zelf vind ik het minder makkelijk en gebruik en niet zo overzichtelijk. 

Ik weet van het bestaan af en ik ken ook mensen die geld verdienen als affiliate via LinkPizza, maar zelf ben ik dus geen actief affiliate via LinkPizza. Puur omdat ik het ​geen fijn platform in gebruik vind. Ik begrijp de website niet goed.

Voordelen

 • Ruim aanbod campagnes
 • Ook hiermee kun je geld verdienen als affiliate

Nadelen

 • Niet overzichtelijk
 • Onprettig in gebruik

2.6 Awin

Awin richt zich meer op de zakelijke en financiële markt. Denk aan banken, verzekeringen en creditcard verleners. Een prima, uitgebreid aanbod aan affiliate campagnes. Awin ging voorheen te werk als Zanox.

Voordelen

 • Professioneel
 • Ruim aanbod affiliate campagnes
 • Aantrekkelijk commissies

Nadelen

 • Beperkte sectoren waar dit affiliate netwerk zich op richt

2.7 TradeDoubler

​Het laatste afffiliate netwerk dat ik in deze blog benoem is TradeDoubler. Een uitstekend en uitgebreid affiliate netwerk, waar ik echter zelf nog weinig ervaring mee heb. Wel weet ik uit ​dat ze ​goede service ​verlenen en snel antwoorden bij vragen.

​Voordelen

 • Zeer uitgebreid
 • Goede service

Nadelen

 • ​Heeft voor henzelf​ geen ​affiliate programma​​​

​3.0 Welk affiliate netwerk moet ik kiezen?

​Om te ondervinden welk​ programma het beste bij jou aansluit kan ik alleen maar zeggen: probeer ze allemaal uit. Uiteraard heb ik zelf mijn voorkeuren (de eerste 4 van bovenstaande Nederlandse affiliate netwerken). Dat betekent niet dat dit voor jou ook opgaat.

​Bij de meeste kun je op het moment van schrijven ​een demo account aanmaken. Doe dat, kijk rond en maak je beslissing.

3.1 Andere affiliate netwerken

​In mijn ogen zijn bovenstaande netwerken de beste en meest lucratieve. Maar er is nog veel meer in Nederland. Ik noem er nog eens 3:

 • Het partnerprogramma van Bol.com
 • Het affiliateprogramma van Coolblue
 • Wehkamp

​​Overigens hoef je je niet te beperken tot de in deze blog genoemde affiliate netwerken. Je kunt ook zelf op zoek gaan bij (jouw favoriete) verkopers of ze een partnerprogramma hebben. 


3.2 Bouw zelf een succesvolle affiliate business

​Ook zo klaar met aanklo​oien? Heb je GEEN behoefte meer om voor andere mensen te werken in ruil voor een hongerloontje? Is ​NU ​de tijd dat jij JEZELF rijk gaat maken, in plaats van anderen?​​​

Affiliate Marketing is één van de meest eenvoudige en ​makkelijke businessmodellen die​ (nog veel te weinig) mensen uitvoeren. Het is een typisch verdienmodel om mee te stapelen.

 • ​Je bouwt telkens door aan meerdere inkomstenstromen. Hierdoor kun je jouw inkomen 'stapelen' en is er geen limiet aan hoeveel geld er op jouw bankrekening binnenkomt.
5K+ Affiliate Marketing Business 3d

Download mijn gratis ebook om zelf van start te gaan als affiliate. Zelf verdien ik 5K+ per maand puur en alleen met affiliate marketing. Als ik het kan, kan jij het helemaal. Naar wie mag ik deze 5 stappen toesturen?

Over de auteur

Robert Jansen

Vrijheid. Een passief inkomen online. De mindset van een winnaar. Dat is waar ik voor sta en waar ik mijn studenten mee help. https://ikbenrobertjansen.nl

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>