Online Bedrijf Starten zonder vermogen
Robert Jansen Ondernemer
Robert Jansen
21/04/2021


Weinig dingen in het leven zijn zo mooi als een online business hebben die flink geld oplevert, zonder dat je daar zelf nog veel tijd in hoeft te steken. Ik heb het binnen 3 jaar voor elkaar gekregen om een volledig inkomen op te bouwen via het internet.

Dat was 2 jaar terug. Inmiddels ga ik al richting de 5 jaar als online ondernemer en mijn imperium is in korte tijd hard gegaan. En het wordt alsmaar groter en groter. In dit artikel neem ik je mee in hoe ook jij een online business kunt bouwen, zonder dat je daar veel geld voor nodig hebt.

Sterker nog, je hebt minder dan 50 euro opstartkosten nodig. Zo ben ik zelf namelijk ook begonnen. Wat je om te beginnen wel nodig hebt is een onverwoestbare motivatie om succesvol te worden met het internet.

Helemaal gratis een online bedrijf starten, dat is niet mogelijk. Dus je wilt wel wát geld achter de hand hebben. Met €50 kom je al een HEEL eind. Ik laat je zien hoe je hiermee de eerste stappen zet naar een bloeiende online business en hoe eenvoudig dit in essentie kan zijn - zolang je maar bereid bent je handen ervoor in het vuur te steken.

Hoe begin je een online bedrijf zonder veel geld

Goed. Heb jij je onverwoestbare motivatie en 50 euro bij de hand? Mooi! Dan kunnen we beginnen. Waar we namelijk mee aan de slag gaan is een online business model waar ik maandelijks meer dan €10.000 op de automatische piloot mee verdien. 

Dit is geen fabel. Geen sprookje. En ook niet overdreven.

Nee, dit is het resultaat van jarenlang hard, maar vooral slim werken. Daar pluk ik nu de vruchten van. Het grootste gedeelte van dat deel van mijn business is uitbesteedt. Hierdoor groeit het inkomen iedere maand, terwijl ik er zelf steeds minder tijd aan besteedt.

Ja, beste lezer, dat is wat er mogelijk is met het internet. Je moet het alleen wel willen zien en ervoor willen gaan. Lang niet iedereen kan of doet dat. En dat is niet erg, want daardoor blijft er alleen maar meer over voor diegenen die het WEL willen.

Online Business Starten Zonder Geld

Het zakenmodel waar we mee aan de slag gaan

Een online business bouwen met behulp van affiliate marketing. Dat is waar ik in gespecialiseerd ben en waarin ik samen met mijn compagnon Corné een cursus in heb opgebouwd: Affiliate Marketing Domination. Waarom affiliate marketing (het promoten van andermans producten voor een commissie) en niet een ander model?

Nou, aan het op zo'n manier een online bedrijf te bouwen zitten veel voordelen:

  • Lage opstartkosten. Voor minder dan €50 kun je al beginnen
  • Locatie-onafhankelijk. Zolang je jouw laptop en goede Wifi hebt kun je al werken, waar en wanneer dan ook.
  • Oneindig schaalbaar. Er zit geen limiet aan hoeveel je hier maandelijks mee verdient.
  • Voor het grootste gedeelte uit te besteden. Indien je dat ambieert kun je jouw affiliate business in het beheer van anderen laten, zodat je er zelf nog maar minimaal tijd aan kwijt bent. Een passief inkomen dus.
  • Geen klantenservice. Omdat jij niet het product verkoopt, maar simpelweg aanprijst, heb jij geen doen met de klant.
  • Geen productontwikkeling, -levering, -fouten oplossen etc. Je bent een middle (wo)man en hoeft dit dus niet te doen.

Zo werkt het in grote lijnen

Hoe we echt de eerste stappen gaan zetten voor het opbouwen van jouw online imperium, daar ga ik zo in detail op in. Eerst zal ik in grote lijnen toelichten hoe het werkt. 

Waar we ons op gaan focussen is op het promoten van producten die in lijn liggen met waar wij van houden, of waar we veel potentie in zien. Want, veel verkopers bieden namelijk een affiliate programma waarbij jij, als je een klant aanlevert, een commissie krijgt.

Jij bent enthousiast over product X en maakt daar bijvoorbeeld een video over. Klaas ziet die video en wordt enthousiast. Hij gebruikt jouw affiliate link om informatie over het product in te zien. Hij raakt zo enthousiast dat hij het product koopt. Hierdoor krijg jij de affiliate commissie.


Hoeveel geld kun je hiermee verdienen?

Deze commissie per product / dienst kan ERG uiteenlopen. Je hebt producten die je kunt promoten waar je €0,50 commissie op krijgt, maar ook producten waar je €500 commissie op krijgt.

Sommige verkopers hanteren een eenmalige commissie, anderen hanteren een abonnement, waardoor je dus maandelijks / per kwartaal / jaarlijks de commissie krijgt zolang de aangeleverde klant lid blijft.

Zelf ben ik eind 2016 hiermee begonnen. Met minder dan €50 ging ik aan de slag. Ik bouwde een website, ging producten promoten waar ik een passie voor had en zo is het balletje gaan rollen. Na enkele maanden kwam er €100 in 1 maand binnen. Dat werd €200. Dat werd €500. Dat werd €1000. Dat werd €2000. Enzovoorts.

Inmiddels maak ik dus maandelijks meer dan €10.000,- met mijn online affiliate business. En het is fantastisch. En dat door met MINDER DAN 50 EURO te beginnen.

Het is bijna te gek voor woorden dat dat tegenwoordig kan. Maar hey, mij hoor je niet klagen 😉

In 3 stappen een online business starten zonder vermogen

Als je hier serieus mee aan de slag wilt gaan, dan kan ik je van harte mijn eigen 7 Daagse Training (gratis) aanraden aangezien ik het je hier allemaal stap-voor-stap uitleg.

Dat zou dus zeker een idee zijn om hierna mee door te pakken of, als je hier écht serieus in bent, met de cursus Affiliate Marketing Domination aan de slag te gaan. Hier krijg je onze complete methode inclusief coaching.

Begin Online Business

Stap 1: Kies een niche en te promoten producten

We beginnen bij het begin. Je wilt een niche (richting van de markt) kiezen en zoeken naar relevante producten die je gaat promoten. Ik raad het mijn studenten altijd aan om een niche te kiezen die dicht bij hen staat. Je kunt beter geen website over fitness beginnen als je daar een gruwelijke hekel aan hebt.

Schrijf gerust eens voor jezelf uit waar je passies liggen en ga eens na bij jezelf of je recentelijk nog producten binnen die passies hebt gekocht of diensten hebt afgenomen, die je misschien wel kunt promoten. Je kunt altijd bij de verschillende affiliate netwerken nagaan of er producten/diensten zijn die jij kunt promoten binnen je niche.

Als je niet weet waar je het over moet doen of als je twijfelt over of er binnen jouw passie wel producten staan die te promoten zijn, dan kan ik je zeggen: JA! Voor iedere (sub) niche is wel iets te vinden. Of je nu van ondernemen, haken, pannenkoeken bakken of schilderen houdt... Overal zijn producten en diensten in ontwikkeld, die te promoten zijn. 


Stap 2: Zet je website op

Zodra je een niche hebt gekozen waar je mee aan de slag wilt, dan wil je een website gaan opzetten. Hier heb je die €50 euro voor nodig (vaak nog minder). Bij Versio kun je voor een bijna symbolisch bedrag jouw website starten.

Wat je vervolgens doet, is dat je WordPress installeert en ervoor zorgt dat je website SSL-proof is. Ook dat kun je allemaal via Versio regelen vanuit de DirectAdmin (wijst zich vanzelf als het nu allemaal te technisch klinkt, gewoon doen!)

Zelf maak ik gebruik van de volledige Thrive Suite. Als je een idee wilt hebben van hoe dat eruit ziet, dan zou ik zeggen, deze website is ermee gemaakt, maar ook IkBenRobertJansen.nl als mijn persoonlijke merk website. Ik regel werkelijk alles met Thrive, van pagebuilding tot kleuren en leadgeneratie.

Uiteraard is dit niet verplicht, het kost ook meer dan de beginnener ervoor over heeft om te starten met hun online business. Je kunt prima uit de voeten met een gratis thema, daar het eerste geld mee verdienen. En later alsnog over gaan op een betaald thema. Vaak oogt dat wel veel professioneler, maar voel je vooral niet verplicht.


Stap 3: Content en andere vormen van marketing

Als jij geld wilt verdienen met dit online businessmodel, dan moet je dus eigenlijk mensen enthousiast maken over het product of de dienst die jij aanprijst. En voordat je de mensen enthousiast wilt maken, dien je natuurlijk wel eerst die bezoekers te hebben 😉

En hoe krijg je die? Door waardevolle content naar buiten te brengen. Je schrijft een blog, maakt een video of publiceert een podcast. Om maar wat voorbeelden te noemen. Als deze dan goed gevonden wordt in de zoekmachines, dan zorg je ervoor dat mensen naar jouw website toekomen. 

Zorg je er dan ook nog eens voor dat je deze mensen op een vertrouwde manier behandelt en kan in laten zien dat een product/dienst dat jij aanprijst echt hétgeen is wat hun vragen beantwoord of probleem oplost? Dan kun je daar (goud) geld mee verdienen.

Het begint dus allemaal bij waarde en ervoor zorgen dat je gevonden wordt in Google. Waarschijnlijk heb je dit artikel ook zo gevonden. Je hebt gezocht op "online bedrijf starten" of "online onderneming beginnen zonder veel geld" of iets in die geest.

Dat is ook precies hoe jij het wilt doen met jouw website. Content maken (zoals een blog of video) die gevonden wordt en waardevol is voor jouw bezoeker.


Hoe kan ik hier een volledig inkomen mee verdienen?

"Iedere reis begint met een simpele stap." 

Zo is het ook met jouw online business. Je begint bij het begin, precies de 3 stappen die ik je hierboven heb uitgelegd. Vanuit daar is het allemaal een kwestie van uitbreiden. Iedere week wat waardevolle content uitbrengen. Met waardevol bedoel ik dat je jouw doelgroep écht helpt.

Ga na welke problemen jouw bezoekers ervaren en met welke vragen ze zitten binnen jouw niche. Als jij daar een blog of goede video over kunt maken waarmee je de bezoeker een stukje verder helpt, dan zit je goed. Vervolgens raad je het product aan die het probleem definitief aanpakt en daar verdien jij vervolgens je geld mee.

Met een 3 blogs en 1 video zal je waarschijnlijk niet veel verdienen. Maar dat is wel het vaak begint. Ook ik ben zo begonnen en bezig inmiddels meerdere websites met vele video's en nog meer blogs.

Internet Bedrijf Starten Zonder Vermogen

Iedere dag een steen leggen en voor je het weet heb je je droomhuis gebouwd

Plaats wekelijks nieuwe content. Experimenteer met video en misschien wel je eigen podcastshow. Langzamerhand zal je zien dat de eerste euro's binnenkomen. Vanuit daar krijg je het geloof en nóg meer motivatie dat het kan. Je blijft doorbouwen, zet e-mail marketing op, misschien wel een eigen cursus?

En door elke week of zelfs elke dag een klein beetje te werken aan je online business, zal je op den duur een mooi imperium hebben waar je maandelijks een nog mooier inkomen mee genereert.

En dan, beste lezer, begint het pas écht. Want op het moment dat je volledig van jouw online bedrijf kunt leven, zal je een mega transformatie doormaken. Immers, je hebt dan de volledige vrijheid om iedere dag te doen en laten wat je zelf wilt.

En als je net zoals ik ben, dan wil je andere mensen helpen en écht van betekenis zijn. En dat kan helemaal op het moment dat je volledige vrijheid hebt om alles zelf te bepalen.

Ik hoop dat je veel aan deze blog hebt gehad en dat je nu met weinig geld een online business gaat beginnen. Want als ik (een eenvoudige Achterhoeker) hier 10K+ p/m mee kan verdienen... waarom jij dan niet?

Over de auteur

Robert Jansen

Vrijheid. Een passief inkomen online. De mindset van een winnaar. Dat is waar ik voor sta en waar ik mijn studenten mee help. https://ikbenrobertjansen.nl

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>