101 Verdienmodellen voor Geld Verdienen Online
Robert Jansen Ondernemer
Robert Jansen
10/12/2019


Is online geld verdienen moeilijk?

Veel mensen hebben het idee van wel. Dit komt doordat het voor velen onbekend terrein is. Serieus geld verdienen online lijkt meer iets voor mensen die "geluk hebben gehad". Maar geloof me als ik zeg dat het tegenovergestelde waar is. 

Ook jij kunt per direct beginnen aan wat Robert Kiyosaki het bouwen van assets noemt. Hiermee bedoel ik een SERIEUZE bron van inkomsten, waar je echt van kunt leven.

In dit uitgebreide artikel laat ik je zien hoe eenvoudig het eigenlijk is. Want hoe fijn is het om (veel) meer geld te genereren PUUR door de juiste stappen te zetten in de online wereld? 

Dit kun je vrij snel voor elkaar krijgen. Sterker nog, je kunt vandaag nog beginnen met online geld verdienen en de weg inslaan naar vrijheid. 

Het makkelijker dan ooit om geld te verdienen online

In deze Online Geld Verdienen Encyclopedie geef ik je 101 geniale verdienmodellen waar je direct mee aan de slag kunt. Of je nu helemaal vanaf het NIETS begint of al iets hebt staan waar je graag geld mee wilt verdienen.


Voor iedereen die bereid is zich er in te verdiepen en actie te ondernemen liggen de kansen voor het oprapen.


Deze kansen laat ik je maar al te graag zien. Daarom begin ik met een Top 10 van beste manieren om online geld te verdienen. Daarna bespreek ik nog eens 91 andere potentiële verdienmodellen.


Kijk zelf welke jou het meeste aanstaat en het beste bij je situatie past. Zelf maak ik inmiddels ruim 10.000€ per maand met het internet. Prachtig dat dit kan!!

Inhoud van dit artikel

1.0 Hoe kun je geld verdienen online?

Meestal is het om te beginnen een kwestie van "gewoon doen" en daadkracht tonen. Als je al een website, een blog, een YouTube-kanaal of iets in die geest hebt dan geeft dat enigszins een voordeel.

Het is eenvoudiger om iets dat al staat winstgevend te maken, dan helemaal vanuit het niets te beginnen. Je kijkt dan bijvoorbeeld of je een product kunt ontwikkelen/vinden die aansluit bij wat je al hebt staan. Koppel dit aan elkaar, zodat je geld gaat verdienen.

Beginnen 'from scratch' is waar de meeste mensen nu staan. En ook dat is heel goed mogelijk.

Geloof me als ik zeg dat het prachtig is om vanuit het niets iets te creëren waar je volledig van kunt leven. Dat geeft een kick. Zelfvertrouwen. Je bent zo trots op jezelf.

Dit heb ik de afgelopen jaren al meerdere keren gedaan en het gaat nooit vervelen. Nu laat ik het jou ook zien. 


1.1 Wie ik ben om jou dit te laten zien

Zodra ik nieuwe mensen ontmoet dan komt vroeg of de laat de vraag van hun kant: "En, wat doe je voor werk?"

Vervolgens leg ik ze uit dat ik blog, YouTube video's maak en een eigen podcast heb. Daar verdien ik mijn geld mee. Er zijn meerdere verdienmodellen die ik hanteer. En ik vind het heerlijk.

Het voornaamste waar ik me de laatste tijd op richt is ANDEREN leren online ondernemen. 

Ik kan overal ter wereld werken, zolang ik mijn laptop bij me heb en er een fatsoenlijke internetverbinding aanwezig is. Grappig altijd als ik zeg dat ik 'geld verdien online', dat veel mensen wel zeggen dat ze het tof vinden.

Alleen hoe dat dan precies in zijn werk gaat; dat begrijpen ze niet. En dat komt puur en alleen omdat veel mensen zich er nog nooit in hebben verdiept. Ze kennen de mogelijkheden niet. Ze willen het wel... maar hoe dan?

Nu ik al meer dan 4 jaar mee ga in dit wereldje zie ik de vele mogelijkheden. En waarschijnlijk is deze Online Geld Verdienen 101 niet eens compleet. Er is zoveel meer te ontdekken. Want de mogelijkheden op de digitale snelweg liggen letterlijk voor het oprapen.

Waar ga jij je geld mee verdienen?

Robert op het strand

2.0 Top 10 Online Verdienmodellen

Je vraagt je misschien af waarom de eerste 10 in mijn ogen DE BESTE 10 verdienmodellen op het internet zijn. Er zijn simpelweg drie redenen te noemen waarom dit mijn top 10 is. 

Per verdienmodel zijn namelijk één of meerdere redenen van toepassing:

 • Passief inkomen. Dit is een inkomstenbron waarbij je niet (meer) actief tijd hoeft te steken om toch geld te verdienen. Dit, in tegenstelling tot een baan in loondienst of werken op factuurbasis.
 • Toegankelijk. Ook al heb je totaal geen verstand van internet/computers; vrijwel iedereen kan met de 'toegankelijke' verdienmodellen (veel) geld verdienen. Zolang je maar bereid bent er genoeg tijd in te steken en NIET bij het minste of geringste op te geven.
 • The sky is the limit. Of je nu €300, €3000 of €30.000 per maand wilt verdienen. Met het verdienmodel waarbij 'The Sky Is The Limit' geldt kun je oneindig opschalen en automatiseren waardoor je maximale inkomen geen grenzen kent.

1. Affiliate marketing - het meest ideale zakenmodel

 • Passief inkomen mogelijk? Ja
 • Toegankelijk verdienmodel? Ja
 • The sky is the limit? Ja

Bij affiliate marketing ontvang je een commissie zodra mensen via jouw persoonlijke link producten of diensten kopen. Als je een bestaande blog of website hebt, dan is affiliate marketing een slimme manier om geld te verdienen.

Je kunt ook van scratch beginnen en een nieuwe website maken. Als je al een website hebt kun je hierop ook affiliate marketing op integreren.

Belangrijk bij affiliate marketing is dat je niet zomaar linkjes online plempt. Je moet waarde bieden aan je bezoekers, bijvoorbeeld door eerst goed advies/informatie te bieden. En dán pas door te verwijzen naar een product.

Affiliate marketing is een zaak van de lange adem. Het kan relatief lang duren voordat je je eerste commissie ontvangt. Voor mij duurde het vier maanden alvorens mijn harde werk beloond werd.

Daar staat wel tegenover dat je hier online heel veel geld mee kunt verdienen. Als eenmaal het balletje begint te rollen, gaat het hard en verdien je zo 5000 euro en meer per maand.

Zolang je maar geduld en doorzettingsvermogen opbrengt. Sommigen verdienen pas na een jaar hun eerste commissie. Anderen zijn met een jaar al financieel vrij dankzij affiliate marketing. Ieder pad is anders. Als vuistregel geldt: het is het meest fijne zakenmodel wat er is. 

Geen klantenservice. Geen productontwikkeling. Geen voorraad/leveringen. Geen log bedrijf onderhouden. In onderstaande video laat ik zien dat ik inmiddels ruim 100K heb verdiend met dit zakenmodel. 


2. High Ticket Dropshipping Business

 • Passief inkomen mogelijk? Ja
 • Toegankelijk verdienmodel? Ja
 • The sky is the limit? Ja

Steeds meer mensen kopen hun producten online. Ze gaan steeds minder de deur uit, omdat het gemak van online winkelen hen steeds meer bevalt. En voor de prijs hoeven we het ook niet te laten. 

Vaak worden je verzendkosten kwijtgescholden bij een minimaal bestelbedrag en zijn producten online zelfs goedkoper dan in een fysieke winkel.

Bij dropshipping heb je een webwinkel zonder inventaris. Alle spullen die jij verkoopt, worden rechtstreeks vanaf de leverancier of groothandel naar je klanten verzonden. Succesvolle dropshippers verdienen bakken met geld zonder dat ze al te veel risico lopen.

Hoewel dropshipping in eerste instantie eenvoudig lijkt, komt er vrij veel bij kijken. Welke producten zijn geschikt voor dropshipping en hoe kies je een goede leverancier? Hoe bereik je je doelgroep en hoe minimaliseer je je tijdsbesteding?

In de High Ticket Dropship Academy van Joshua Kaats leer je stap voor stap hoe je je eigen dropshipping webwinkel opzet. Joshua deelt zijn eigen successen en fouten zodat jij precies weet wat je moet doen. Als lid van de community krijg je begeleiding van Joshua, zijn mede-coaches en andere dropshippers. 

Je leert ook hoe je de tijdsbesteding aan je dropshipping business zoveel mogelijk kunt beperken. Je gaat steeds meer automatiseren en opschalen. Het resultaat is dat je verbluffend veel geld verdient als je alles goed uitvoert.

Zie ook onderstaande video waarin je uitleg hoe High Ticket Dropshipping werkt.


3. Investeren in Vastgoed

 • Passief inkomen mogelijk? Ja
 • Toegankelijk verdienmodel? Ja
 • The sky is the limit? Ja - je kunt hier eenvoudig heel veel euro's mee maken

Investeren in vastgoed. Het is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan online en passief een inkomen opbouwen. Eerder dacht ik dat je veel startkapitaal nodig hebt om hiermee aan de slag.

Wat blijkt?

Je kunt al heel eenvoudig investeren in panden, zonder dat je daar veel geld voor nodig hebt. In dit artikel laat ik je in 5 stappen zien hoe je zelfs met weinig geld, begint met beleggen in vastgoed,

Voor meer informatie kan ik je de materie van Great Property Experience aanraden:


4. Verkopen op Amazon

 • Passief inkomen mogelijk? Ja
 • Toegankelijk verdienmodel? Nee
 • The sky is the limit? Ja

Nu Amazon zich ook in Nederland heeft gevestigd, biedt dit prachtige kansen voor (nieuwe) online ondernemers. Je kunt nu zelf gaan in- en verkopen via Amazon, zonder dat je daar een opslag/voorraad/transport voor hoeft te regelen.

Bas Urlings is dé autoriteit van NL en BE in dit gebied. Een waanzinnige kans om nu van start te gaan met dit zakenmodel doe je door jezelf door de enige echte expert in te schakelen:


5. Verkopen via Bol.com

 • Passief inkomen mogelijk? Ja
 • Toegankelijk verdienmodel? Nee
 • The sky is the limit? Ja

Jawel, Bol.com is hét grootste verkoopplatform van Nederland. Ook in België wordt er steeds meer gebruik van gemaakt.

Tegenwoordig is Bol.com een open platform waar vrijwel iedereen producten kan verkopen. Dit heeft veel voordelen.

Bol.com is een vertrouwde naam en veel mensen zien je producten, zodra je kwalitatieve en aantrekkelijke producten weergeeft.

Geld Verdienen Online met Bol.com

In de masterclass verkopen via Bol.com leer je hoe je binnen korte tijd een succesvolle e-commerce business opzet via het platform. Deze masterclass wordt gegeven door Plazatalk, een sterke autoriteit op dit gebied.

De cursus is helder en uitdagend opgebouwd. Je leert een toegankelijke manier van ondernemen die je vrijwel zeker veel geld op gaat leveren. Zolang je de theorie maar blijft toepassen. Ook al haal je misschien niet direct de 10k per maand die Bas Urlings je voorspiegelt, een modaal salaris verdienen in een paar uurtjes per week is ook hartstikke lekker natuurlijk.

Op den duur kun je hier zeker veel winst mee draaien, alleen is dat niet binnen een handomdraai gebeurd. Hier gaat behoorlijk wat tijd in zitten. Trap dus niet in de overdreven uitspraken als dat je binnen drie maanden 5000 euro netto per maand verdient. 

Binnen een jaar of twee kan dat zeker, als je maar bereid bent op te schalen en te automatiseren.


6. Handelen in cryptovaluta

 • Passief inkomen mogelijk? Ja
 • Toegankelijk verdienmodel? Kost tijd om te begrijpen.
 • The sky is the limit? Ja

Handelen in cryptocurrency lijkt eenvoudig. Je ruilt je Bitcoin om voor een andere cryptovaluta en je verkoopt deze munt zodra deze in waarde gestegen is. Toch is deze markt uitdagend om te lezen en moet je goed weten wat je doet.

Als je goed beslagen ten ijs wilt komen is het raadzaam het van de besten te leren. 

Met de Cryptocurrency Masterclass van Patrick Suiker en Derek Westra leer je alles over het handelen in cryptovaluta. Met deze masterclass krijg je een volledige cursus handelen in cryptovaluta. Je leert niet alleen de nodige achtergrond over Bitcoin en andere cryptovaluta, maar je leert om de grafieken te lezen.

Na afloop van deze cursus kun je als volleerd trader aan de gang.

Als bonus krijg je nog drie extra e-books; de crypto belastinggids, een gids met 12 extra tips voor beginners en het boek de Bitcoinbijbel met achtergrondinformatie over Bitcoin en de blockchain. De uitgebreide cursus is daarmee de investering meer dan waard.


7. Beleggen

 • Passief inkomen mogelijk? Ja
 • Toegankelijk verdienmodel? Nee. Uitdagend.
 • The sky is the limit? Ja

Zie jij jezelf al zitten achter grote beeldschermen terwijl je naar beursgrafieken tuurt. Beleggen is ongetwijfeld één van de meest spannende methodes om online geld te verdienen. 

Winstgevend beleggen is een kunst. Je moet een strategie ontwikkelen en vervolgens je emoties in bedwang houden als zaken goed of juist slecht gaan. De meeste mensen kunnen dit niet en verliezen geld.

Als je dit wel ziet zitten is het handig om met een bewezen methode aan de slag te gaan die jou precies laat zien hoe het moet.

Een van deze methodes is de Trading Navigator Methode, ontwikkeld door Harm van Wijk.

Drs. Harm van Wijk is al jaren een van Nederlands meest succesvolle beleggers. Hij ontwikkelde een meesterlijke methode waarmee je over een langere periode rendementen kunt halen van meer dan 20%.

Menig beurshandelaar droomt hiervan. Harm ontwikkelde ook software die het makkelijk maakt om deze strategie uit te voeren. De investering van €997 verdien je vaak binnen een paar maanden terug. 

Om te beleggen heb je startgeld nodig. Gelukkig kun je tegenwoordig al met wat wisselgeld beginnen via apps als Bux of Peaks. 


8. Social Media Marketing Bureau (SMMB) starten

 • Passief inkomen mogelijk? Ja
 • Toegankelijk verdienmodel? Nee
 • The sky is the limit? Ja - hier gaat ontzettend veel geld in om

Het is wellicht niet het eerste dat in je opkomt als je veel geld wilt verdienen via het internet: het starten van een Social Media Ads Bureau. Toch liggen er gigantische kansen in deze sector.

Veel bedrijven weten zelf namelijk niet goed hoe ze social media advertenties effectief moeten inzetten. En ondanks dat, geven ze grof geld uit aan het inhuren van mensen die deze taak op zich nemen.

Jij kunt hier veel voor bedrijven betekenen. Je biedt veel waarde. En als je veel waarde toevoegt, kun je ook veel geld verdienen.

 • Het vereist wel de nodige kennis en ervaring om je eigen SMMB (Social Media Marketing Bureau) van de grond te krijgen.

In zijn gratis SMMB webinar geeft Boyd jou een complete blauwdruk om je eigen Digital Ads Agency op te zetten. Je krijgt werkelijk gouden kennis aangereikt over hoe Social Media werkt en hoe je effectieve advertenties opstelt. 

Tegelijkertijd leer je de onderliggende mindset en andere tools die je nodig hebt om een succesvolle ondernemer te worden. Het resultaat mag er zijn, honderden mensen verdienen inmiddels een comfortabel inkomen met hun eigen Ads Agency. 


9. Dropshippen met niet-Europese leveranciers

 • Passief inkomen mogelijk? Ja
 • Toegankelijk verdienmodel? Nee; vrij veel investeringskosten (methode, webshop, coaching etc.)
 • The sky is the limit? Ja, hier kun je oneindig veel geld mee verdienen

In mijn ervaring is het dropshippen met Europese en zelfs Nederlandse leveranciers altijd de beste keuze. Toch is het ook prachtig, als dit high ticket dropshipping je niet helemaal goed afgaat, om in zee te gaan met Aziatische leveranciers. Ze zeggen immers wel eens:

Massa is kassa.

Dat is zeker een feit. Met high ticket dropshippen focus je je op high end producten. Die worden minder vaak verkocht, maar je hebt ook (veel) minder nodig om toch een riant inkomen te kunnen genieten.

Voor het normale dropshippen geldt dat het veel makkelijker is om producten te verkopen. Het zijn de low-end producten waarbij je er makkelijk dagelijks tientallen van verkoopt. Het zijn de hebbedingetjes, de impulsaankopen. De dingen die mensen makkelijk kopen.

Hoe het werkt laat Joshua Kaats je zien in zijn ultieme training.


10. Day traden

Meer winsten pakken (maar ook meer risico lopen)? Sommige mensen maken er hun werk van. Day traden. Kijk bijvoorbeeld naar Mark, die de wereld rondreist en een dik inkomen pakt puur door dagelijks te handelen.


3.0 De 91 overige manieren van online geld verdienen

In mijn ogen bevat de bovenstaande top 10 lijst dé beste manieren van geld verdienen op internet. Hier kun je al een heel eind mee uit de voeten. Het zijn de meest toegankelijke, simpele en meest duurzame manieren als je rijk wilt worden met het internet.

Zit er ondanks alles toch niets bij wat je aanspreekt? Of vind je de investering in een training misschien te hoog? Dit begrijp ik volkomen.

Dan wil ik je, voordat je de overige 91 manieren doorneemt, toch iets op hart drukken. In mijn 'reis' naar financiële vrijheid dankzij het internet heb ik keer op keer gezien dat je namelijk niet ALLEEN naar de kosten moet kijken. 

Natuurlijk. Een Digital Ads Agency Masterclass á 1000 euro kan ontzettend afschrikken. De meeste mensen hebben dit niet zomaar even in hun achterzak.

Vergeet niet dat die prijs er niet voor niets is

De trainingen, cursussen en boeken die je terugvindt op deze website benoem ik alleen omdat ze in mijn ervaring de beste zijn. Ik ga geen NIETS aanraden als ik er zelf NIET VOLLEDIG achtersta.


Alles wat ik hierop beschrijf is puur en alleen vanuit mijn eigen ervaring. 


Jouw ervaring kan uiteraard iets totaal anders zijn. Maar weet in ieder geval dat ik zelf alleen het beste van het beste vereis. En dat ik alleen vanuit die insteek iets aan jou zou aanraden. 


Het is mijn missie om online geld verdienen voor IEDEREEN toegankelijk te maken. En dan ga ik uiteraard geen onzin verkopen. Zelf heb ik ook een hekel aan prachtige beloftes die uiteindelijk zwaar tegenvallen.


Dit teleurstelfenomeen zie je geregeld bij te-mooi-om-waar-te-zijn methodes om geld te verdienen zoals Euroclix of het invullen van enquêtes. Het enige wat je hier in mijn ervaring aan overhoudt is 3 eurocent winst en een mailbox vol spam.


Dat zijn dan ook dingen die ik niet direct aanraadt. Het zijn misschien wel manieren om online geld te verdienen, maar zelf heb ik hier slechte ervaringen mee. In onderstaand artikel zal ik dan ook ENKEL en ALLEEN online geld verdienen manieren bespreken waar ik goede ervaringen heb. Of waar ik in ieder geval de oprechte potentie van inzie.


Laten we verder gaan met de andere mogelijkheden op het internet die wisselend geld opleveren.

11. YouTube video’s maken

De vuistregel is dat je op YouTube per miljoen views ongeveer $1000 verdient. Verreweg de meeste video’s worden niet zo vaak bekeken, maar als je wel een hit te pakken hebt, dan is het kassa. Niets is zo onvoorspelbaar als het succes van een YouTube. Je moet vaak net even de mazzel hebben dat jouw video ergens opgemerkt wordt.

Aan de andere kant kun je deze 'mazzelfactor' zelf vergroten. Dat doe je voornamelijk door video's te maken van HOGE KWALITEIT. En hiermee bedoel ik niet perse dat het beeld- en de geluidskwaliteit tip top in orde is. 

Het is vooral van belang een video te maken waar mensen écht iets aan hebben. Hoogwaardige content is king. Wanneer jij een video upload waar veel mensen bij gebaat/geholpen zijn; dan kun je daar veel geld mee verdienen.

Imagine this...

Je hebt een product uitgebracht waarmee je mensen helpt beter te slapen.


Vervolgens maak je een video met als onderwerp 'Mijn 5 Beste Geheimen Om Altijd VOL Energie Wakker te Worden' en je geeft hierin uitstekende tips voor de kijker. De kijker heeft er dus echt iets aan. 


Dan hoef ik je niet meer uit te leggen dat je mensen in die video perfect naar jouw product/e-mail marketing funnel kunt doorsturen, zodat bezoekers nóg beter geholpen worden.


Je kunt naar jouw eigen product verwijzen, of naar een ander product dat in lijn legt met hetgeen wat jij vertelt. Met dat laatste integreer je affiliate marketing in jouw video's.


Door jezelf op die manier ook nog eens als affiliate in te zetten kun jij flink commissies scoren.


Hieronder bespreek ik een succesvolle YouTube promotie en hoe me dat veel geld heeft opgeleverd.

Maak kennis met geld verdienen door video's

Ben jij niet bang om voor een camera te spreken? Of vind je het misschien wel wat spannend, maar lijkt het je wel erg leuk om te doen (al wetende dat het je veel geld kan opleveren)


Bekijk dan eens de Verdienen met VIDEO training. Van Noortje kun je veel leren 😉


12. Abonnementen verkopen

Heb jij regelmatig interessante info voor de bezoekers van je website? Het aanbieden van een abonnement kan een slimme manier zijn om geld te verdienen. Dit werkt vooral als je een website hebt over een onderwerp waarbij het zinvol is als bezoekers altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. 

Met het verkopen van online memberships kun je veel geld verdienen. Maar net als bij alle andere manieren moet je wel écht iets te bieden hebben. Onzin, daar trapt niemand tegenwoordig nog in.


13. Advertenties

Heb je een bestaande blog of website? Het toevoegen van advertenties is een mooie manier om een passief inkomen uit je website te halen. 

Via Google AdSense verdien je gemiddeld een paar euro voor iedere duizend bezoekers op je website. Je kunt natuurlijk ook bedrijven in jouw niche benaderen of zij rechtstreeks op je website willen adverteren. 

Zelf kies ik er tot op de dag van vandaag bewust voor om GEEN gebruik te maken van advertenties op mijn website. In mijn ogen vervuilt het alleen maar. Ik verdien mijn geld liever op een andere manier. Maar dat is meer een persoonlijke kwestie.

Als je een populaire website hebt dan kun je hier wel degelijk (flink) geld mee verdienen. En het kan zo simpel zijn als het plaatsen van een banner in je sidebar.


14. Animaties maken

Een videoanimatie is een effectieve manier om te laten zien wat een bedrijf doet. Beschik jij over de juiste vaardigheden en de juiste programmatuur, help dan bedrijven om goede animaties te maken.

Een goed uitgewerkt animatiefilmpje kan een ingewikkeld product of dienst in een keer duidelijk maken en is dus veel waard voor een bedrijf. Als je hier goed in bent kun je jezelf "aanbieden" op bijvoorbeeld Fiverr.

Een goed voorbeeld hiervan is de welbekende whiteboard video. Dit soort video's zijn zeer geliefd vanwege de combinatie van educatie en speelsheid.

Hieronder zie je wat ik precies bedoel:

Zelf animeren of uitbesteden?

Als jij een animator bent dan kun je zelf de video's ontwerpen. Plak er een goede voice-over onder (of spreek het script zelf in) en uploaden maar. 


Aan de andere kant is het ook heel goed mogelijk om animatievideo's uit te besteden.


Wanneer je al een YouTube-kanaal hebt is dit een uitstekende manier om meer bekendheid te krijgen en mensen te helpen. En daarmee meer omzet te draaien.


Richt een YouTube-kanaal op. Schrijf één of meerdere scripts voor je whiteboard video's. Huur een animator in via een platform als Fiverr. Voice-over regelen. Uploaden maar.


Koppel jouw video's vervolgens aan een relevant product en je verhoogt jouw kans op succes.


15. Antiek verkopen

Er wordt vaak grif betaald voor antiek. Denk aan oude meubels, bijzondere boeken of onderdelen van een oud servies. Op een rommelmarkt, op marktplaats of in een kringloopwinkel loop je soms tegen interessante dingen aan. Via een site als Catawiki kun je de spullen vervolgens verkopen aan de hoogste bieder. 

Extra tip: sommige mensen kopen goedkoop producten in zoals LP-platen en verkopen die voor veel meer geld via Ebay. 


16. App ontwikkelen

We doen tegenwoordig heel veel met behulp van apps. Ondanks dat er al honderdduizenden apps in de App Store of Google Play staan, komen er nog dagelijks nog nieuwe originele apps bij.

Heb jij een origineel idee en de technische skills? Bouw dan je eigen app. Je kunt er een aardige boterham mee verdienen. Helemaal als je je app goed weet te marketen aan consumenten/bedrijven.


17. Appartement verhuren

Heb je een kamertje over of ga je een paar dagen weg? Verhuur je woonruimte dan via AirBnB. Woon je op een populaire locatie, ben je vaak weg of heb je een bijzondere woning, dan kun je hier veel geld mee verdienen. 

Steeds meer mensen maken hier hun voltallige beroep van. Ze kopen huizen op en richten het netjes en gezellig in voor hun (tijdelijke) huurders. Het enige wat je verder nodig hebt is een verantwoordelijke schoonmaak(st)er en de bereidheid om gasten te verwelkomen.

Let op: er kunnen beperkingen gelden waardoor jij jouw huis niet of maar beperkt mag verhuren.  

"Don't wait to buy real estate. Buy real estate and wait."


18. Auto verhuren

De kans is groot dat je auto 90% van de tijd gewoon stil staat. Daar kun je prima een slaatje uit slaan. Via websites als Snappcar kun je je auto verhuren aan mensen die tijdelijk een auto nodig hebben. Je auto is automatisch verzekerd, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je huurder de auto in de prak rijdt. 


19. Bitcoin faucets

Bitcoin faucets zijn een manier om aan Bitcoins te komen zonder geld uit te geven. Op een website gevuld met advertenties voer je wat handelingen uit om te bewijzen dat je geen robot bent. Als beloning krijg je een heel klein beetje Bitcoin. De verdiensten zijn bij de huidige koers van de Bitcoin erg laag, maar wie weet blijkt over 10 jaar dat het de moeite waard is geweest.

Als ik terugdenk aan de tijd dat je Bitcoins voor 7 euro per stuk kon kopen, was ik graag terug in de tijd gegaan. Soms moet je risico's nemen; ook al heb je op dat moment totaal geen idee waarom.


20. Begeleid studenten bij hun scriptie

Veel studenten lopen vast met hun scriptie. De begeleider vanuit de hogeschool of universiteit heeft het ALTIJD te druk, dus gaan de studenten op zoek naar een ander bekwaam persoon.

Jij kunt de studenten begeleiden bij hun scriptie en ervoor zorgen dat zij hun scriptie snel afronden met een goed cijfer. Niet alleen kun je hier jouw eigen tarief voor vragen, je maakt de studenten ontzettend blij. 

Schrijf je wel eerst even in bij de KvK om alles netjes volgens de regels te doen.


21.  CFD’s verhandelen

Bij een contract for difference (CFD) sluit je een optie af op de prijs van een belegging (bijv. een valuta, een aandeel of een grondstof). Op deze manier kun je ook speculeren op een daling van een belegging. Als je dat wilt, kun je ook nog handelen met een hefboom voor hogere winsten (of verliezen). Kijk uit wat je doet, er zitten risico's aan dit vak.


22. Concertkaarten verkopen

Ook al worden er steeds meer beperkingen opgelegd; linksom of rechtsom kun je (populaire) concert- en festivaltickets in bulk inkopen. Er zijn genoeg mensen die hier hun vak van maken via bijvoorbeeld TicketSwap.

Voor de goedkoopste prijs mogelijk zoveel mogelijk tickets inkopen en op -in mijn ogen- slinkse wijze voor veel meer geld weer verkopen.

Het is een van de meest vervelende manieren van online geld verdienen, want je voegt totaal geen waarde toe. Daarnaast krijgen mensen een hekel aan je. Maar ach, het is een manier. 


23. Consultant voor buitenlandse bedrijven

Als een buitenlands bedrijf naar Nederland wil komen, hebben ze behoefte aan lokale kennis. Grote bedrijven huren dan Ernst & Young of KPMG in. Kleinere bedrijven hebben hier het geld niet voor.

Zorg dat je specifieke kennis hebt over een sector (bijv. E-commerce of Dropshipping) en je kunt deze kleinere bedrijven helpen om de Nederlandse markt te veroveren.


24. Corrigeren van teksten

Verbeter jij je vrienden altijd als ze een taalvaud maken? Hoewel de mensen om je heen er inmiddels zat van zijn, kun jij er je voordeel mee doen. Bied jezelf aan als corrector van teksten. 

Trek je niets aan van de negatieve reacties om je heen. Je bezit een kwaliteit waar je geld mee kunt verdienen. Er zijn immers genoeg mensen die een goed verhaal hebben, maar veel fouten in hun geschrift. Ze zijn je maar al te dankbaar als jij hun teksten wilt corrigeren.

Wederom is Fiverr hiervoor een uitstekend startpunt.


25. Crowdfunding

Ongetwijfeld ken je het zinnetje 'Let op. Geld lenen kost geld.' En dat is zeker waar. Dus waarom kan het niet in jouw voordeel?

Heb je een extra rekening met geld over waar je weinig mee doet? Via crowdfunding platforms als Collin en Funding Circle kun je dit geld uitlenen aan bedrijven die willen investeren. 

Er bestaat altijd een risico dat een bedrijf failliet gaat, dus spreid je kansen over verschillende bedrijven en platforms.


26. Cryptobot instellen

Waarom zou je zelf gaan handelen in crypto als een robot dat voor je kan doen. Via het Nederlandse bedrijf Cryptohopper kun je je eigen handelsrobot instellen. Vooraf bepaal je een strategie en de robot voert deze voor jou uit. Passief inkomen is het niet, want je moet wel voortdurend in de gaten houden dat je bot geen gekke dingen doet.


27. Curated content

Er zijn duizenden podcasts, blogs, youtubekanalen. Sommige zijn supergoed en anderen zijn bijzonder matig. Jij kunt geld verdienen door de beste content over een bepaald onderwerp bij elkaar te zoeken.

Jij bent als het ware het filter van andere mensen. Je kunt geld verdienen via advertenties of door af en toe een gesponsorde vermelding toe te laten.


28. Cursussen geven

Heb je toepasbare kennis waarmee je andere mensen meer omzet of meer succes kunt bezorgen? Verpak je kennis dan in de vorm van een online training.

Een online training kan eindeloos vaak verkocht worden zonder dat je er al te veel extra werk aan hebt. Wel kun je een hoop vragen verwachten van je cursisten. Uiteraard kun je daarvoor weer mensen inhuren om de klantenservice op zich te nemen.

Ben jij in het bezit van een vaardigheid waar veel vraag naar is? Zet je eigen training op en maak hier een passief inkomen van. Hoe je dat doet heb ik al eerder belicht. Je leert het bijvoorbeeld in de training Van Passie naar Passief.


29. Data-analyse

Bedrijven krijgen steeds meer data tot hun beschikking, maar niet iedereen kan deze data goed analyseren. Als jij een kei bent in statistiek, dan kun je veel geld verdienen door bedrijven te helpen bij het analyseren van hun data.


30. Data-entry

Er is nog steeds een noodzaak om allerlei gegevens te digitaliseren, denk bijvoorbeeld aan enquêteformulieren. Jij kunt hierbij helpen door deze gegevens in te voeren in een computerprogramma. Het is geen verheffend werk, maar je kunt wel volledig je eigen tijd indelen. Dat is iets waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen.


31. Designs voor 3d-printers verkopen

3D-printers worden steeds betaalbaarder en daardoor neemt de vraag naar zinvolle ontwerpen toe. Als jij een goed getest design hebt voor een product, dan kun je deze verkopen via marktplaatsen op het internet.

Zelfs Amazon verkoopt tegenwoordig 3D-print designs. Uiteraard kun je de uitgeprinte producten ook zelf verkopen via bijvoorbeeld Etsy.


32. Donaties vragen

Bied je veel waarde aan de bezoekers van je website of socialmediapagina? Schroom dan niet om een donatie te vragen. Er zijn genoeg mensen die wel door hebben hoeveel tijd en moeite er in een goede website zitten. Deze mensen betalen je graag om je te ondersteunen. 

Kruip wel altijd in de huid van je bezoeker. Waarom zou hij/zij aan jou willen betalen? Wat bied jij voor meerwaarde? 


33. Drones verhuren

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar deze business heeft meer potentie dan je nu denkt. Het is een vrij unieke business waar nog veel kansen liggen. Juist omdat er nog weinig aanbod is, maar er wel steeds meer vraag is naar het huren van een drone.

Voor een fatsoenlijke drone ben je zo tussen 1000 en 5000 euro kwijt. Dat is teveel voor de meeste mensen. Helemaal als ze het af en toe willen gebruiken.

Er wordt echter wel steeds meer op het internet gezocht naar het huren van een drone. Maandelijks ruim 1000 keer op het moment van schrijven. Hier kun jij op inspelen.

Je moet wel wat investeringsgeld beschikbaar hebben of dat kunnen verkrijgen. Een startbudget tussen de 5.000 en 10.000 euro is daarom wenselijk om het één en ander in te kopen.

Online Geld Verdienen met Drones
 • Schaf een aantal goede drones aan en richt een website op waarop je de drones ter verhuur aanbiedt.  

Stel je koopt 3 drones van 1200 euro per stuk in. Dat kost eenmalig 3600 euro. Per dag vraag je 60 euro om een drone te huren. Dat betekent dat je nog geen maand nodig hebt om de kosten eruit te krijgen als je iedere dag alle drie drones verhuurt. 

Daarna ga je 60 euro per drone per dag verdienen. Voor drie drones is dat 180 euro per dag. Koop 10 drones in en je kunt 600 euro per dag maken. Langzaamaan kun je uitbreiden.

Doe goed zoekwoordonderzoek en richt je website aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk in. Wees je concurrentie te slim af door extraatjes te bieden en een uitstekende service te verlenen. 

 • Het kost even wat tijd, moeite en investeringsgeld. Maar als dit eenmaal begint te lopen kun je met gemak 10K per maand binnenhalen.

34. E-books verkopen

De tijd dat je boeken per se via een uitgever moest verkopen zijn voorbij. Schrijf je eigen e-books en verkoop ze via je website. Hiervoor kun je bijvoorbeeld PayPro of Bol.com gebruiken. 

Zijn er mensen die toch liever een papieren boek willen? Geen probleem. Er zijn ook drukkerijen die boeken on demand drukken. Tegenwoordig is bijna alles mogelijk om jouw producten uit te brengen.


35. Eigen blog starten

Ben je gepassioneerd over een onderwerp? Heb jij verstand van zaken binnen een bepaalde (micro)niche?

Start dan je eigen blog. Een blog is een fantastisch startpunt om meerdere inkomstenstromen aan te boren, zoals advertenties, affiliate marketing en gesponsorde content. Ik vind het heerlijk om te bloggen over mijn passie en daar vervolgens geld mee te verdienen.

Als je een kant-en-klare theme voor WordPress gebruikt, kun je vandaag nog beginnen met je eigen blog. De thema's en plugins van Thrive Themes bijvoorbeeld zijn ontworpen voor meer conversie. Je kunt er VAN ALLES mee. Doe er je voordeel mee!


36. Facebookgroep runnen

Facebook blijft één van de populairste sociale mediums.

Een belangrijke functie binnen Facebook zijn de groepen. Je kunt je eigen groep opzetten om met je volgers in contact te blijven. Bij sommige groepen mag je je alleen aansluiten als je maandelijks of jaarlijks een bedrag betaalt. Dit kun jij ook en kan natuurlijk alleen als je Facebookgroep ook echt iets oplevert voor je leden.


37. Forum opzetten

Internetfora zijn nog steeds onverminderd populair. Met een populair forum kun je veel geld verdienen. Er komen veel bezoekers die allemaal dezelfde interesses delen. Deze bezoekers bekijken veel pagina’s, waardoor je makkelijk inkomsten kunt binnenhalen uit advertenties.

Als forumeigenaar kun je ook je eigen affiliate links op het forum plaatsen. Je bezoekers gunnen jou vaak het geld omdat jij de zaak draaiende houdt en een soort van middelpunt bent. Je brengt als forumleider iedereen bij elkaar.


38. Fotografie

Ben je een begenadigd fotograaf? Dan zijn er vele mogelijkheden om flink geld te verdienen met jouw vak. 

Online Geld Verdienen met trouwfotografie

Een gouden kans wat betreft fotografie is in de branche 'bruiloften'. Voor trouwfotografie betaalt men namelijk een flinke bom duiten.

Toekomstig echtparen hebben een insteek van: "De foto's moeten wel goed zijn, omdat we dit maar één keer doen."

Hier kun jij als toekomstig trouwfotograaf slim op inspelen. Wel moet je bereid zijn om het één en ander aan voorbereidingen te treffen.

Investeer in top apparatuur à €5000,-. Volg een aantal trainingen. 

Doe vervolgens (gratis) ervaring op bij vrienden, kennissen en familie of plaats oproepjes op social media voor mensen die goedkoop foto's willen.

Richt je marketing en website goed in en deel je beste trouwfoto's met de wereld. Maak eventueel deel- en winacties. Na verloop van tijd (en dit is binnen een jaar al te realiseren) kun je met gemak 1000 euro en meer vragen per shoot. 

 • Doe drie shoots per week en je hebt een prachtig verdienmodel.

39. Gesponsorde content op je blog

Ontvang je veel bezoekers op je blog en sta je goed bekend? Grote kans dat adverteerders willen betalen voor een post over jouw content. Grote merken betalen hier soms duizenden euro’s voor. Als je mazzel hebt, leveren ze ook nog zelf een kwalitatief goede tekst voor je aan. Via een bedrijf als LinkPizza komen adverteerders in contact met bloggers.


40. Grafisch ontwerpen

Maak je vaak grafische ontwerpen voor websites of drukwerk? Maak hier dan een bijbaan van (en misschien later een fulltime job). Via websites als Fiverr kom je makkelijk in contact met mensen die bereid zijn te betalen voor je diensten. Ook al is de concurrentie vanuit het buitenland groot, mensen zijn altijd bereid te betalen voor kwalitatief grafisch design.


41. Handelen in domeinnamen

Bedrijven zijn soms bereid om goud geld te betalen voor een domeinnaam. Als particulier kun je een gokje wagen door een domeinnaam vast te leggen en die door te verkopen. Kies er eentje waarvan je weet dat het potentie heeft.

Bedrijven zijn bereid om tienduizenden euro’s te betalen voor een domeinnaam die aanslaat. Het vastleggen van een domeinnaam voor een paar jaar kost hoogstens een paar tientjes. Tel je winst maar uit.


42. Handelen via Marktplaats

Handelen via Marktplaats is fantastisch om te doen. Je komt in contact met allerlei bijzondere figuren en je kunt er veel geld mee verdienen. De gekste dingen blijken soms waarde te hebben. Bovendien weten veel mensen niet dat ze bijzondere spullen hebben. Als jij dit wel weet, koop je ze en verkoop je het later voor meer.


43. Helpdesk bij computerproblemen

Computerproblemen bij een ander los je ook gewoon van afstand op. Met behulp van software als Teamviewer kun je meekijken op een andere computer en software of randapparatuur instellen. Je kunt helaas niet alles van afstand doen. Je klant zal nog steeds zelf moeten controleren of de stekkertjes er wel goed in zitten. 

Het leuke is dat je voor jezelf een soort van systeem kunt ontwikkelen. Vragen die je eerst stelt over de kabels en lampjes die wel/niet branden en daarna doorgaat met het echte speurwerk. Word jij de nieuwe computerdeskundige?


44. Indexfondsen

Beleggen in een indexfonds is als rijden in een saaie middenklasser. Het is niet spannend, het valt niet op, maar onder de streep is het een van de beste manieren om vooruit te komen. Als indexbelegger volg je tegen lage kosten de markt en laat die nu net altijd groeien met een procentje of zes per jaar. Brokers als Meesman of Degiro zijn goede startpunten voor de indexbelegger.


45. Informatieve artikelen schrijven

Schrijf je graag, maar heb je geen zin om zelf een website op te zetten? Via websites als infonu.nl kun je geld verdienen door informatieve artikelen te schrijven. Jij krijgt een deel van de advertenties die naast jouw artikelen komen te staan. Met een goed en origineel artikel kun je honderden euro’s verdienen.


46. Infographics maken

Een infographic is een populaire manier om de verbanden tussen bepaalde gegevens te laten zien. Om een goede infographic te maken, moet je meer kunnen dan alleen goed vormgeven. Je moet de data kunnen interpreteren en kort en bondig kunnen schrijven. Beschik je over de juiste combinatie van vaardigheden, dan is er veel vraag naar je diensten.


47. Instagram posts

Op Instagram zie je vaak influencers op de prachtigste plekjes poseren voor een selfie. Als je een groot aantal volgers hebt, dan willen bedrijven maar al te graag dat jij hun product laat zien. Populaire instagrammers krijgen (veel) geld, gratis producten of ervaringen in ruil voor een foto.


48. Voice-Overs verzorgen

Hoe makkelijk kan het zijn. Geld verdienen met je stem. Eric Dieperink van VoiceDigger laat je ALLES zien wat er voor nodig is om vanuit je laptop geld te verdienen door het simpelweg scripts voorlezen.

Belangrijk is wel dat je ABN spreekt, verder maakt je stemgeluid, stemkleur en stemvolume niet zoveel uit. Ieder bedrijf wil weer iets anders. Laat van je horen en verdien geld online met praten!


49. Klantenservice

Er zijn veel kleine bedrijven die geen mankracht hebben voor een voltallige klantenservice, maar die toch een goede service willen verlenen voor hun klanten. Immers, daar waar klanten zijn, zijn vragen.  

Als klantenservicemedewerker op afstand kun jij deze bedrijven helpen door de klanten snel en vriendelijk te woord te staan. Je moet wel constant stand-by staan, maar je kunt veel verdienen omdat je meerdere organisaties in een keer kunt helpen.

Een kennis van me reist de wereld rond terwijl hij klantenservice-op-afstand doet. Zo was hij vorig jaar een jaar lang in Portugal. Voor zijn werk kreeg hij goed betaald en een woning toegekend. Later is hij naar Zweden gegaan. En zo gaat hij verschillende landen af, terwijl hij dit werk doet. 

Ga eens naar een platform als Grenzelooswerk waar je ook dit soort vacatures terug zult vinden.


50. Links delen op social media

Bedrijven zijn bereid om grof geld te betalen aan de eigenaars van populaire accounts op social media in ruil voor een link naar hun bedrijf. Is je bereik niet zo groot? Geen probleem. Ook dan kun je geld verdienen.

Dit doe je door affiliate links te delen. Deze kun je ook delen op fora en in groepen waar mensen zijn voor wie jouw link relevant is.


51. Links plaatsen op je website

Om te bepalen welke websites goed zijn, kijken zoekmachines naar de links die er naar websites staan. Des te meer links een website heeft van andere, betrouwbare websites, des te hoger een website komt in de zoekresultaten.

Heb je een betrouwbare en autoritaire website, dan kun je geld verdienen door een link te plaatsen naar andere websites. Vaak wordt deze link verpakt in een gastblog, dus met een beetje mazzel krijg je gratis en voor niets interessante content voor op je website.


52. Logo’s ontwerpen

Het ontwerpen van logo’s is een creatieve manier om online geld te verdienen. Je helpt vaak startende bedrijven om te bepalen waar zij voor staan. Op marktplaatsen als Fiverr moet je soms wel concurreren met mensen uit ontwikkelingslanden die voor een lagere prijs kunnen werken.

Tegelijkertijd is het wel zo dat kwaliteit altijd boven komt drijven. Daarnaast is het voor Nederlanders en Belgen makkelijker communiceren met taalgenoten. 


53. Marktonderzoek

Bedrijven zijn altijd op zoek naar kennis over de markt waarin zij opereren. Als marktonderzoeker breng je de wensen van de consumenten in kaart. Je kunt je ook uitgeven als klant bij de concurrent om te kijken hoe zij hun klanten proberen te overtuigen. Goed marktonderzoek is veel waard en er zijn veel mogelijkheden om dit via internet voor je klanten te doen.


54. Mensen coachen op afstand

Nederlanders besteden steeds meer aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Denk aan psychologische zorg, mindfulness, meer geld verdienen, fit worden en alternatieve geneeswijzen.

Online Geld Verdienen met coaching

Heb jij bijzondere kennis en ervaring in huis? Ben jij een expert binnen een bepaald (vak)gebied?

Dan kun jij je diensten als coach aanbieden.

Dit kan prima per telefoon, via Skype, e-mail of WhatsApp. 

Het is belangrijk om te laten zien waarom jij de aangewezen persoon bent om iemand verder te helpen bij het bereiken van zijn of haar doel.

Dit doe je bijvoorbeeld door waarde te bieden op een betrouwbare website. Richt je website op, maak professionele video's en blogs en laat geïnteresseerden contact met jou opnemen.

Voorbeeld van persoonlijke coaching

Jacko Meijaard (eigenaar van InternetSuccesGids) is hier onlangs ook mee gestart.


Zijn funnel zit eenvoudig in elkaar. Zodra mensen de Affiliate Marketing Revolutie aanschaffen, krijgen ze de mogelijkheid om een Clarity Call in te plannen met één van de businesscoaches van Jacko.


De klant wordt op een zelf aangegeven tijdstip gebeld om te bepalen waar hij/zij nu staat en wat zijn/haar doelen & dromen zijn. Tijdens de call wordt gekeken of Jacko hierin iets kan betekenen.


Er wordt een aanbod gedaan voor de 10K Club. Dit is jouw toegangskaartje tot alle trainingen die beschikbaar zijn van Jacko -waaronder de 10K p/m mindset- en je krijgt persoonlijke 1-op-1 coaching van Jacko.


Deze coaching vindt plaats via Skype. Het mooie is dat je regelmatig een gesprek met Jacko hebt over de acties die je hebt ondernomen en gaat ondernemen. Daarnaast 'stuurt' hij jou de juiste richting in naar 10K per maand met een online business.


Dit is een uitstekend voorbeeld van persoonlijke coaching op afstand. Als jij zelf ook ergens een expert in bent, dan kun je onderzoeken hoe ook jij mensen op afstand kunt coachen.55. Microtaken uitvoeren

Via services als Amazon Mechanical Turk kun je betaald kleine klusjes uitvoeren. De meeste van deze klusjes zijn binnen een paar minuten te doen. Denk aan het controleren van een onleesbare tekst of het categoriseren van regels op een bonnetje. Vaak krijg je voor deze microtaken maar een paar dubbeltjes, maar je kunt de taken heel makkelijk combineren met andere bezigheden.


56. Microkredieten verstrekken

Via websites als Kiva of Lendahand kun je ondernemers in ontwikkelingslanden helpen door hen geld te lenen. Je krijgt hiervoor een vergoeding in de vorm van rente. De rente is een stuk lager dan bij peer-to-peer lending of crowdfunding, maar je helpt anderen wel.


57. Mystery guest

Als online mystery guest verdien je geld door je als klant voor te doen. Je moet bijvoorbeeld een lastige vraag stellen bij een klantenservice om te kijken hoe hierop gereageerd wordt. Het kan erg leuk zijn als je bijvoorbeeld de rol moet aannemen van een boze klant die koste wat het kost zijn geld terug wil. 


58. Nederlandse taalles via Skype

Mensen die in Nederland gaan wonen, willen vaak alvast oefenen met de taal. Het is vaak heel moeilijk voor buitenlanders om een goede leraar Nederlands te vinden in hun eigen woonplaats. Via Skype kun jij hen helpen om toch alvast Nederlands te leren. Wie weet houd je er naast het geld ook nog leuke nieuwe vriendschappen aan over.


59. Nieuwswebsite

Volg je een bepaalde regio of onderwerp op de voet? Houd dan je eigen nieuwswebsite over dit onderwerp. Het kost veel tijd om je eigen nieuwswebsite bij te houden, omdat je 24 uur per dag bovenop het nieuws moet zitten. Daar staat tegenover dat je een nieuwswebsite goed kunt combineren met andere manieren van online geld verdienen, zoals abonnementen, affiliate links of gesponsorde content.


60. Online gokken en casino's

Toegegeven, de enige échte winnaar bij casino's en ander (online) gok mogelijkheden is het huis.

Het geluk kan aan je zijde zijn waardoor jij de jackpot pakt. Online gokken kan vermakelijk zijn, maar kijk hiermee uit als je gevoelig bent voor verslaving.

Een enkeling is rijk geworden met online gokken. De meesten verliezen echter en genoeg mensen hebben zichzelf diep in de schulden gestoken, omdat ze telkens maar wachtten op die ene grote winstslag.

Pas hier dus mee op. Het kan eerst leuk zijn dat al gauw uitloopt op een ramp. Niet echt een duurzame manier van geld verdienen online dus, maar ach. Het is een manier.


61. Online training geven

Bezit je een unieke vaardigheid? Deel deze dan met de wereld via een online training. Veel mensen kiezen voor online trainingen omdat je deze in je eigen tijd kunt volgen. Naast dat je je eigen tempo kunt bepalen, is het mogelijk om video's terug te kijken als dat nodig is. Het is een hele toegankelijke manier om nieuwe dingen te leren.

Vooral cursussen over het ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling zijn erg populair.

Maar ook trainingen in gezonde voeding, sporten en dating zijn razend populair. En groeiende.

Je hebt wel een bepaalde reputatie nodig voordat mensen bereid zijn om honderden euro’s voor een van jouw trainingen neer te leggen. 

Daarom is het belangrijk om de juiste strategie uit te stippelen voordat je zomaar een training online gooit.

Persoonlijk Leiderschap Op Slippers Training

Een uitstekend platform om bekendheid te krijgen en zowel betaalde als gratis online trainingen aan te bieden is Soofos.


62. Opslagruimte verhuren

Heb je nog wat ruimte over in je schuur of een kamer vrij in je huis? Via Stashfriend kun je deze ruimte verhuren aan anderen. De goederen zijn vaak gewoon onder jouw inboedelverzekering verzekerd, dus jij raakt niet in de problemen als de spullen verloren gaan bij bijvoorbeeld een brand. 

Een vrij eenvoudig verdienmodel als je het niet erg vindt om regelmatig mensen over de vloer te hebben die hun spullen komen brengen/ophalen.


63. Patreon

Patreon is een service waarmee je donaties kunt ophalen bij de volgers op je blog, YouTube of op social media. Veel mensen bieden hun trouwe volgers extraatjes (zoals exclusieve content) als zij maandelijks een vast bedrag doneren.

Patreon is daarmee een van de weinige manieren waarop je creatieve projecten winstgevend kunt maken.


64. Peer to peer lending

Wil je je geld aan het werk zetten? Via peer to peer lending leen jij geld uit aan mensen en bedrijven die geld nodig hebben. Op platforms als Mintos leen je geld uit, vooral aan bedrijven in Oost-Europa. De rentes kunnen oplopen tot meer dan 10%. Soms is er een vangnet, waardoor je beschermd bent bij een faillissement van de lener.


65. Persberichten schrijven

Kranten en nieuwssites krijgen dagelijks honderden persberichten binnen. De redactie oordeelt binnen enkele seconden welk bericht interessant is en welk bericht niet. Om publiciteit te krijgen heb je dus hele goede persberichten nodig.

Als jij die kunt schrijven ben je veel geld waard voor bedrijven en organisaties. Daarnaast kun je ook voor jouw eigen onderneming een persbericht schrijven. Zolang je maar weet wat je doet, anders verdwijnt in het tussen alle duizenden andere berichten.


66. Persberichten rondsturen

Een mooie aanvulling op het bovenstaande; de persberichten daadwerkelijk versturen. Lang niet alle bedrijven en organisaties hebben een kant-en-klare lijst van kranten, tijdschriften en websites waar ze hun persberichten naar toe sturen.

Heb jij die wel? Dan verstuur je de berichten voor deze bedrijven. Een goed voorbeeld hiervan is Buzzpress. Zij hebben up-to-date lijsten beschikbaar. Ze kijken zelfs jouw persbericht na of het van goede 


67. Personal training

Veel mensen willen thuis zelf aan hun fitheid werken. Ze hebben geen tijd (of zin) om naar een sportschool te gaan, maar ze willen wel begeleiding. Als online personal trainer help jij mensen om fitter te worden. Je bepaalt gezondheidsdoelen en stelt (persoonlijke) fitness- en voedingsschema’s op.

Personal Training Online

Met video’s, tekst en plaatjes leer je je klanten hoe zij nieuwe oefeningen moeten doen. En wat ze moeten eten (en wat niet). 

Dit is een dankbare manier om geld te verdienen online. Een goed voorbeeld hiervan is de DroogTrainenAcademie.

Henri en Rinus begonnen als 1-op-1 personal trainer, maar wilden meer mensen bereiken met hun expertise.

Dat is inmiddels zeer goed gelukt. Ze hebben een aantal vaste producten zoals het DroogTrainenProtocol voor Vrouwen en voor Mannen


68. Poker

Als je goed kunt pokeren, kun je ongelooflijk veel geld verdienen met het internet. Deze tip voor online geld verdienen ligt in lijn met het eerder genoemde 'online gokken'. Alleen hier zit wel iets meer achter omdat pokeren weinig te maken heeft met geluk hebben

Op het internet zijn grote toernooien met prijzengeld richting de miljoenen. Natuurlijk heb je goede kaarten nodig, maar veel aspecten van het pokerspel, zoals kansberekening en strategie, kun je leren. Helaas is het wel zo dat meer van de helft van de spelers netto verliest. 

En echt maar een klein deel komt met noemenswaardige winst uit. In die zin is de 80/20 regel voor pokeren zeker van toepassing. Slechts een klein deel van alle spelers wint daadwerkelijk. De grote meerderheid legt alleen maar geld in.


69. Pinterest wall

Pinterest is een social medium waarop je foto’s op een prikbord kunt plaatsen. Als jij een bijzonder gevoel voor stijl hebt, kun je een mooie wall maken met daarop mooie en bijzondere producten.

Iedere keer als iemand een product koopt dat jij getipt hebt, ontvang jij een mooie commissie.


70. Photoshop 

Er is onverminderd veel vraag naar mensen die foto’s kunnen bewerken. Je werk loopt uiteen van het verwijderen van rode ogen tot en met het mooier maken van foto’s die gepubliceerd gaan worden.

Via websites als Fiverr kun je aan klanten komen, maar dankzij het internet kun je de bakker om de hoek ook helpen vanuit Thailand.


71. Podcast

Podcasts zijn enorm populair omdat het een van de weinige manieren is om tijd in bijvoorbeeld de auto op een zinvolle manier op te vullen. Maar je kunt ook heel goed een thuisbasis creëren met fatsoenlijke apparatuur.

Zelf maak ik gebruik van de Samson Go Mic die je kunt aansluiten op je videocamera of telefoon.

Goede apparatuur kost wat, maar je krijgt er een hoop voor terug. Goed geluid is uiteraard erg belangrijk bij content waar het allemaal om geluid draait 😉

Adverteerders zien dit ook en succesvolle podcasters verdienen honderden of duizenden euro’s per uitzending.

Soms zijn gasten ook bereid om te betalen in ruil voor airtime in jouw podcast.

Geld verdienen met een podcast

72. Programmeren

Programmeurs zijn bijzonder gewild op de arbeidsmarkt. Als jij goed kunt programmeren, dan kun je haast zonder risico vanuit huis (of waar dan ook ter wereld) een flink uurtarief vragen. Kun je nog niet programmeren? Via websites als Freecodecamp leer je in een relatief korte tijd de basis.

Je hebt dan nog wel wat praktijkervaring nodig voor je online geld kunt verdienen. 


73. Recruitment

Een vriend van mij is laatst op sollicitatiegesprek geweest bij een IT-bedrijf. Hij was benaderd door iemand uit India die een lijst had aangelegd van IT-ers. Als je succesvol iemand weet aan te brengen bij een bedrijf, kun je een aantrekkelijke fee krijgen. Je voorselectie doe je gewoon vanuit huis via LinkedIn, telefoon of Skype.


74. Reclamespotjes inspreken

Heb jij een prettige stem en goede opnameapparatuur? Ga dan als voice-over voor reclamespotjes aan de slag. Zolang je de kwaliteit van je opnames maar kunt garanderen, kun je dit werk overal doen. Voor een korte reclamespot die je binnen enkele uren inspreekt, kun je makkelijk 300 euro of meer vragen.


75. Reisgidsen maken

Ken jij alle leuke hotspots in Londen, Ljubljana of Timboektoe op je duimpje? Of weet jij alle interessante plaatsen rondom een bepaald thema. Deel je kennis met de wereld en maak een online reisgids. Je verdient geld met affiliate links en advertenties van de lokale horeca of attracties. Een reisgids kan ook een startpunt zijn voor het aanbieden van reizen. 


76. Research doen

Als je onderzoeksvaardigheden hebt, dan kun je die te gelde maken via het internet. Er zijn talloze manieren waarop dit kan. Wetenschappers helpen soms hulp nodig, maar er zijn coaches die hun aanpak graag willen bewijzen.

Deze manier van online geld verdienen is zeker geschikt voor studenten; zij hebben gratis toegang tot allerlei wetenschappelijke tijdschriften.


77. Reviews schrijven

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen door reviews te schrijven.

online geld verdienen met reviews

Als je een populaire blog hebt, dan krijg je soms producten opgestuurd om te reviewen.

Je kunt ook uit eigen beweging een review schrijven over een product. Je kunt dan geld verdienen met advertenties of affiliate links.

Dat laatste heb ik veel toegepast op mijn eerste website LeesJeSuccesvol. Hier heb ik reviews geplaatst over allerlei onderwerpen zoals dating, sport, voeding en geld verdienen online.

Wat je ook doet, zorg wel dat je authentiek en oprecht vanuit jouw eigen ervaring spreekt, anders geloven je bezoekers je al snel niet meer.


78. Sieraden of kunst verkopen

Ben jij creatief aangelegd en maak je graag sieraden of kunst? Verkoop je creaties dan via een website als Etsy. Je kunt voor een zelf bepaald bedrag je eigen producten verkopen en je hebt meteen een groot bereik. Mensen uit de wereld zoeken op Etsy naar bijzondere kunstvoorwerpen en sieraden. 


79. Software uitbrengen

Als je een aardig houtje code kunt schrijven, kijk dan hoe je andere mensen kunt helpen. Als je software eenmaal geschreven hebt, kun je het oneindig vaak verkopen. Een volledig passief inkomen is het niet, want je moet er wel voor zorgen dat de software veilig en up-to-date blijft.


80. Software testen

Software testen klinkt simpel, maar er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt. Je moet testscripts ontwikkelen en code schrijven om bepaalde testscripts te maken. Beschik je over de juiste vaardigheden? Dan kun je overal ter wereld aan de slag.


81. Stockfoto's verkopen

Veel blogs en websites gebruiken foto’s uit een beeldbank, zogeheten stockfoto's, bij hun artikelen. Ben of ken jij een begenadigd fotograaf, dan kun jij stockfoto's maken en verkopen. Grote namen als Getty Images, Pixabay, Freepik en Hollandse Hoogte benaderen zelf fotografen hiervoor.

Wil je hier niet op wachten? Via services als Foap kun je gelijk je foto’s gaan verkopen. 


82. Streaming via Twitch

Voor veel mensen is het onbegrijpelijk dat het überhaupt bestaat; een netwerk waarop je mee kunt kijken met iemand anders die een computerspel aan het spelen is.

Het bestaat wel degelijk en kent zelfs een opmars. Er zijn genoeg mensen die betalen voor extra’s zoals exclusieve chats en speciale emoticons.

Het merendeel van dit geld komt terecht bij een paar kijkcijferkanonnen.

Ik vind de ontwikkelingen vandaag de dag prachtig om mee te maken. Er zijn jongeren die met hun passie veel meer geld binnenhalen dan als ze een bijbaan zouden nemen in de supermarkt. 

Stream Twitch

Sommige meester-gamers verdienen in paar een uur tijd (waarbij ze hun game streamen) een volledig maandsalaris.

Dit is echter niet iets wat zomaar komt aanwaaien. Dit zijn meesters in wat ze doen. En daar hebben ze HEEL veel tijd en energie in gestoken. Dit zijn de doorzetters der doorzetters. En hun volhardendheid wordt rijkelijk beloond. 


83. Teksten redigeren

Bij het redigeren van teksten ga je verder dan alleen het corrigeren van taalfouten. Je geeft inhoudelijke feedback. Waar slaat de schrijver een stap in zijn verhaal over en waar herhaalt hij zichzelf? Welke zinnen kunnen krachtiger/effectiever geformuleerd worden?

Als je een tekst redigeert maak je deze niet af; dat is aan de schrijver. Het redigeren van teksten is een vak op zich. Professionals vragen op het oog hele lage tarieven, maar verdienen alsnog genoeg geld omdat zij heel snel kunnen werken. 


84. Transcripten maken

Het omzetten van audio naar tekst kan nog steeds niet volledig automatisch. Jij kunt helpen om interviewteksten en vergaderingen op schrift te zetten. Ook populaire YouTube'ers of mensen van een podcast willen hun stem graag in geschrift publiceren. 

Jij kunt diegene zijn die het geluid omzet naar tekst. Dit klinkt eenvoudig, maar er is vaak veel achtergrondgeluid en het is niet altijd makkelijk om verschillende stemmen uit elkaar te houden. 


85. Tutorials maken

Tutorials zijn korte video’s of (foto)verhalen waarin je uitlegt hoe je een bepaalde handeling moet uitvoeren. Als jij een unieke manier hebt om iets te doen, leg het dan vast op video. Sommige tutorialvideo’s zijn miljoenen keren bekeken. Er liggen ook veel kansen bij de tutorials over het gebruik van software. 


86. Twitteraccount voor abonnees

Er is geen medium zo snel als Twitter. Als jij altijd op de juiste tijd op de juiste plaats bent, dan kun je hier geld mee verdienen. Zo heeft journalist Chris Klomp een Twitteraccount waarin hij verslag doet van rechtszaken. Volgen mag, maar dat kost je een paar euro per maand. Volg je hem niet, dan lees je pas een dag later een artikel in de krant met de belangrijkste bevindingen. 


87. Vertalen

Spreek je meer dan één taal vloeiend? Gebruik je talenknobbel dan door teksten te vertalen.

Vertalen voor geld

Als je bijzondere kennis hebt, bijvoorbeeld over jargon in een bepaald vakgebied, dan kun je veel geld vragen.

Hetzelfde geldt als je één of meerdere (bijzondere combinatie van) talen beheerst.

Er zijn maar weinig mensen die kunnen vertalen tussen het Khmer en het Nederlands.

Een vriend me is gediplomeerd vertaler van juridische Arabische teksten naar het Nederlands. 

Standaard Arabisch vertalen is voor veel mensen goed te doen, maar het juridische aspect maakt teksten VEEL moeilijker. Met zo'n specialisatie kun je je je prijskaartje flink verhogen.


88. Verzamelobjecten verkopen

Wat hebben Nikes, LP’s, Barbies en legodozen met elkaar gemeen? Al deze goederen zijn verzamelobjecten die vaak flink in waarde stijgen. Als je nog wat van deze goederen hebt liggen, verkoop ze dan via een gespecialiseerde website als Catawiki of Ebay

Sommige mensen maken er hun volledige beroep van om slim producten in te kopen en voor (veel) meer door te verkopen. Ook dat kan heel goed op de genoemde platforms.


89. Video’s bewerken

De meeste leken komen bij het bewerken van video’s niet verder dan het toevoegen van ondertiteling en het knippen en plakken van fragmenten. Als je de juiste skills en uitrusting hebt voor geavanceerde videobewerking, biedt dan je diensten via een platform als Fiverr. Je bespaart je klanten dan niet alleen een hoop tijd, je maakt ook een betere video dan zij zelf ooit zouden kunnen maken.


90. Virtueel assistent

Als virtueel assistent (VA) ontlast je drukbezette mensen door hen allerlei rotklussen uit handen te nemen, zoals agendabeheer, administratie en het boeken van zakenreizen. Een goede VA is proactief, nauwkeurig en kan problemen goed oplossen.

Daarnaast heb je als VA een unieke mogelijkheid om van succesvolle managers en ondernemers te leren. Je krijgt dus betaald terwijl je leert van de besten. Hier kun jij veel aan hebben tijdens jouw eigen ondernemerschap.


91. Vloggen

Vlogs zijn mateloos populair, vooral bij de jeugd. Vloggers verdienen onder andere geld met advertentie-inkomsten, het laten zien van bepaalde producten (product placement) en met abonnementsmodellen. Het aantal mensen dat van een vlog kan leven is klein.

Voor de meeste mensen is het vloggen een hele leuke manier om een zakcentje te verdienen. Breek je door? Reken je dan maar vast rijk. Je kunt door te vloggen namelijk wel degelijk van jouw passie je beroep maken.


92. Aanbiedingen plaatsen op internet

Mensen zijn altijd op zoek naar koopjes. Websites als Spydeals verzamelen aanbiedingen en belonen jou als jij een aanbieding plaatst. Je kunt ook via social media of forums aanbiedingen delen. Dan verdien je geld door een referral link te gebruiken. Alternatief is om namens een bedrijf aanbiedingen te plaatsen, al is dat meestal niet toegestaan.  


93. Volg je eigen crypto-index

Het bijhouden van een crypto-index is een relatief passieve manier om je hoeveelheid cryptocurrency te vergroten. Je houdt altijd een marktgewogen gemiddelde aan van bijvoorbeeld de 10 grootste cryptomunten. Op deze manier profiteer je ieder piekje of dalletje van een van deze munten. Na verloop van tijd levert dit bijna gegarandeerd winst op.


94. Webcammen

Webcammen is een van de weinige manieren waarop je van de ene op de dag een volledig salaris kunt verdienen. Je moet het alleen wel willen. Niet iedereen wil seksuele handelingen uitvoeren voor de camera. 

Alleen vrouwen hebben de mogelijkheid om online geld te verdienen op deze manier. Heb jij de pech dat je een mannetje bent, dan moet je van héle goede huize komen.


95. Webdesign

Als webdesigner ontwikkel je websites voor anderen. Het mooie aan webdesign is dat je het op allerlei niveaus uit kunt voeren. Je kunt simpele websites maken voor de plaatselijke stukadoor of bakker, maar je kunt je ook specialiseren voor MKB'ers en grote bedrijven.

Op deze manier kun je een veel hogere omzet draaien. 


96. Webmaster zijn

Als webmaster zorg jij ervoor dat een website altijd volledig up to date is. Je schrijft nieuwe artikelen, plaatst content die door anderen aangeleverd is. Je beantwoordt ook e-mails en comments van bezoekers.

Sommige webmasters zorgen er ook voor dat de website technisch in orde blijft, maar je kunt ook webmaster worden zonder enige technische kennis. 

Zelf ben ik een tijdje Webmaster geweest voor het bedrijf Online Gezondheid en Media B.V.

Voor hun website regelde ik allerlei zaken. Denk aan video's, kanaalheaders, blogs, voice-overs enzovoort. 

Niet alleen leverde dit genoeg geld op, het is ontzettend leerzaam omdat je altijd kunt leren van andere succesvolle ondernemers. 

Webmaster Contenspecialist

Helemaal als je letterlijk deel uit maakt van het systeem. Je zit er dan helemaal in. En dat is waar je het meeste leert.

 • Zoek zelf naar opdrachtgevers of meld je aan bij een platform als Fiverr.

97. Webshop met producten/voorraad

Kun je prachtig haken? Weet je goedkoop productpartijen op de kop te tikken?

Begin je eigen webwinkel en verkoop de producten. Later kun je grote delen van het werk in je webwinkel uitbesteden, waardoor je met een minimale tijdsinspanning een goed salaris kunt verdienen. Als klassieke webwinkel loop je veel risico's, bijvoorbeeld dat je met voorraad blijft zitten.

Dropshipping is daarom in de meeste gevallen een beter alternatief voor een passief inkomen.


98. Websites testen

Er zijn bedrijven die je geld betalen om een website testen. Je krijgt een opdracht mee, bijvoorbeeld om een artikel te kopen en je voert deze handeling uit. Uiteraard moet je wel feedback geven over de werking van de website.

De verdiensten zijn niet hoog, maar het is leuk om tussendoor eens te doen.


99. Wedden op sport

Door te wedden op een sportwedstrijd maak je zelfs de saaiste wedstrijd nog een beetje spannend. Gemiddeld genomen verliezen de meeste mensen geld, maar je betaalt ook voor de extra spanning.

Heel zwart/wit gezegd gaat het als volgt. Gok je op zekerheidjes, dan verdien je heel weinig. Voorspel je een verrassing en komt die uit, dan rinkelt de kassa. 


100. Zitplaats in je auto verhuren

Ben je van plan een lange autorit te maken en heb je nog ruimte over in je auto? Via Blablacar verhuur je de lege plaatsen op de achterbank. De mensen die bij je in de auto gaan zitten betalen een vergoeding voor de brandstof en kosten voor de moeite.

Het is een ideale manier om wat geld over te houden aan iets dat je toch al doet. Je ontmoet soms ook nog eens de leukste mensen.  


101. Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Des te hoger je scoort in een zoekmachine, des te meer kliks je krijgt. Meer kliks betekent (indirect) meer omzet. Weet jij een website van ergens op de tweede pagina naar plaats 1 te loodsen? Dan ben je goud waard voor je klanten.

SEO

Goede SEO’ers combineren technische kennis met marketing knowhow voor een optimaal resultaat.

Een kennis van me doet dit als beroep middels GoNutsNow.

Zij optimaliseert webteksten en vergroot hiermee niet alleen de omzet van haar klanten, maar ook haar eigen bankrekening.


4.0 Belangrijkste tip bij online geld verdienen

Dat iets eenvoudig is, betekent niet direct dat het MAKKELIJK is. 

Als je serieus geld wilt verdienen (minimaal een volledig salaris per maand) dan is dit niet binnen een handomdraai gebeurd. Daar gaat tijd, moeite en energie in zitten. 

 • Het belangrijkste wat ik je hierin kan meegeven is het "denken-als-een-fret-principe".

Fretten zijn dieren met een onuitputtelijk doorzettingsvermogen. Ze gaan door, door en door als ze iets in hun kop halen.

Of het nu 3 uur, 3 dagen of 3 jaar duurt. Als ze het willen, gaan ze ALL-IN. Ze lijken lief (en dat zijn ze ook), maar trekken volledig hun eigen plan.

En zo is het net zo met geld verdienen online. Je moet bereid zijn all-in te gaan en door te blijven zetten.

Dat is het tegenovergestelde van snel opgeven (wat de meeste mensen doen).

Denk als een fret

Als je serieus geld wilt verdienen met het web, wees dan bereid om daar veel tijd en moeite in te steken. Doe je dat, dan ga je daar op langere termijn de vruchten van plukken en kun je online veel geld verdienen.


4.1 Conclusie

Zoals je nu hebt gezien zijn de mogelijkheden eindeloos.


Je hebt nu eigenlijk geen excuus meer om GEEN geld online te verdienen. Er ligt genoeg geld op de digitale snelweg en het wordt alsmaar meer. 


Steeds meer mensen geven geld uit via het World Wide Web, in plaats van dat ze in fysieke winkels hun producten kopen. Grijp je kans en speel hier op in.


Nu je 101 verdienmodellen hebt gezien zitten er ongetwijfeld één of meerdere bij die bij jouw situatie passen. Soms moet je eerst ergens in investeren om het daarna x10, x100 of zelfs x1000 terug te krijgen.


Wees daarom bereid om er de tijd voor te nemen, als dit iets is wat jij ECHT wilt.


Als je goed kijkt zie je ook dat ondernemers en bedrijven die veel geld verdienen via het internet diverse methoden combineren. Het is niet alleen belangrijk dat je weet hoe je geld moet verdienen, je moet het ook toepassen. 

 • Actie ondernemen is key.

Over de auteur

Robert Jansen

Vrijheid. Een passief inkomen online. De mindset van een winnaar. Dat is waar ik voor sta en waar ik mijn studenten mee help. https://ikbenrobertjansen.nl

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>