Meer verdienen vs besparen
Robert Jansen Ondernemer
Robert Jansen
04/03/2020


Wanneer je iedere maand geld tekort hebt of simpelweg meer geld wilt overhouden; dan wil ik je één ding aanraden om vanaf nu te doen:

  • STOP met besparen en het obsessief "letten op de kleintjes"

FOCUS je vanaf nu niet meer op het besparen van geld maar op wat jij kan doen zodat er meer geld binnenkomt.

Waarom? Laat het me je uitleggen.

Bekijk de video voor meer informatie.

1.0 Waarom besparen niet werkt

Je kunt besparen wat je wilt. En natuurlijk, door jezelf te verdiepen in hoe je bijvoorbeeld minder voor je energierekening hoeft te betalen, kun je minder geld kwijt zijn.

Het ding is. Door telkens maar te 'besparen' ben je niet bezig met hoe je je bankrekening kunt UITBREIDEN.

Je bent simpelweg aan het kijken hoe je minder van alles kunt doen, zodat je meer geld zou overhouden.

Het probleem hiervan is dat er een grens aan zit.

Op een gegeven moment kun je niet meer besparen dan je al doet. Je moet toch eten en de kosten voor je huis betalen. Op veel kosten kun je niet besparen.

geld besparen

Besparen kent een limiet die op den duur is bereikt.


1.1 Er kan ALTIJD meer geld verdiend worden

Ongetwijfeld ken je de uitspraak The Sky is the Limit.

Dit gaat dus niet op voor geld willen besparen. Want er zit wel degelijk een limiet aan. Maar als je kijkt naar geld verdienen... dan is er GEEN limiet. Je kunt -uiteraard afhankelijk van het verdienmodel- oneindig opschalen. 

Dat maakt dat er geen limiet zit aan hoeveel geld JIJ kan verdienen. In bepaalde werkgebieden zit er wel een limiet. Maar dat betekent niet dat dit limiet ook voor jou als persoon geldt. 

Jij kan namelijk altijd meer geld verdienen. En dan met name op het internet. Dat is iets wat ik zelf telkens weer zie. Door met het juiste businessmodel te werken en hier in te BLIJVEN groeien, kun je oneindig veel geld verdienen. 

Sommigen verdienen met het internet €300,- per maand. Een ander €3000,- en weer anderen €30.000,-. Per week.

The Sky is the Limit als online ondernemer. En in mijn ogen is het enige limiet in deze prachtige wereld de limiet die jij JEZELF oplegt.


1.2 De 3 stappen voor oneindig veel geld

Dus als je wilt weten hoe jij oneindig opschaalt en misschien wel een inkomen van 10K p/m of meer binnenharkt?

Dan zijn er slechts 3 stappen die je hoeft te doorlopen:

  1. Kies. Wat wordt jouw businessmodel? Kies er bijvoorbeeld één uit de online geld verdienen encyclopedie waar je mee aan de slag gaat. Het liefst een model dat je grotendeels passief kunt maken. Dit wordt de basis van jouw oneindige stroom aan geld.
  2. Toewijding. Maak de beslissing om je hieraan toe te wijden. Naast alles wat je al hebt (zoals een baan, gezin, hobby's etc.) besluit jij dit tot een (daverend) succes te maken. De meeste mensen willen wel rijk worden, doen ergens een flauwe poging, maar laten het daarbij. Mensen die rijk zijn hebben ooit het besluit gemaakt: "Ik wil rijk worden en ik ga er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. No matter what."
  3. Doen. Aan de slag! Doe de dingen die ervoor nodig zijn om jouw verdienmodel daadwerkelijk tot een model te maken waar JIJ geld mee verdient. Zet oneindig door, tot je het niveau hebt bereikt wat jij wilt. Mijn persoonlijk favoriet is affiliate marketing. Maar ook verkopen via Bol, beleggen of een social media marketing agency zijn allemaal prachtige manieren om flink geld te maken.

2.0 Bespaar niet op klusjes laten doen

Nog zo'n dingetje is dat mensen willen besparen op klusjes "die ze ook wel zelf kunnen doen." Denk aan het huis (laten) schoonmaken, loodgieterswerk, schilderwerk en tuinieren.

  • Tenzij je het geweldig vindt om te doen, zou ik zeggen: iemand voor inhuren!
Uitbesteden

De tijd die jij anders kwijt zou zijn (en dat is toch al gauw meerdere uren per week) aan schoonmaken in huis, tuinieren of klussen is veel te kostbaar. 

Die tijd kun jij veel waardevoller besteden.

Waarom zou je deze tijd niet besteden aan het opbouwen van een online business waar je honderden euro's per uur mee verdient?

Het is dan véél goedkoper om iemand voor €20,- per uur in te huren die deze klusjes doet in plaats van ze zelf te willen doen.

Ben jij een dief van eigen portemonnee?

Een belangrijke vraag die je jezelf allereerst wilt stellen is "Hoeveel vind ik mezelf waard?"


Is dat €10,- per uur? €30,- per uur? €100 per uur? €2000 per minuut? Mijn filosofie is dat de enige limiet die je hebt de limiet is die je aan jezelf stelt.


Stel dat jij jezelf €200,- per uur waard vindt. Naar verhouding bedoel ik dan, aangezien je met een online business en een passief inkomen geen direct uurtarief krijgt.


Naar verhouding is dit het bedrag dat je zou moeten verdienen om jouw inkomensdoel te behalen.

  • Wat je jezelf dan telkens wilt afvragen is: "Is hetgeen wat ik NU doe €200,- per uur waard?"

Is het antwoord hierop JA, dan weet je dat je goed bezig bent. Maar als je gaat schoonmaken, terwijl je iemand hiervoor kunt inhuren voor 20 euro per uur, dan KOST het je geld. Het bespaart 20 euro per uur, maar hiermee ontneem je jezelf de kans om 200 euro te verdienen.


Oftewel; je levert 180 euro per uur in. Duur grapje.


Stop met besparen op klusjes die je voor veel minder dan jouw vastgestelde uurtarief (hetgeen wat jij jezelf waard vindt) kunt uitbesteden. Besteed zoveel mogelijk uit en doe alleen nog wat voldoet aan de 'waarde-norm'.

2.1 Geld besparen en uitgeven aan de verkeerde dingen

Een ander probleem dat ik vaak zie bij mensen die veelal bezig zijn met besparen. Ze besparen op verkeerde kosten. Denk aan kwalitatieve boodschappen. In plaats van iets meer geld uit te geven aan fatsoenlijke voeding, kiezen ze voor goedkoper en ongezond voedsel. 

Het geld dat ze hiermee besparen geven ze liever uit aan (hun) dieren, een nieuwe televisie of duurder smartphone abonnement.

Wat is nu meer waard? Je lichaam of het schermpje waarmee je door Facebook kunt scrollen?

Gezondheid is het belangrijkste. Op de boodschappen wil je dan ook juist niet besparen.

Gezond eten mag dan misschien wat duurder zijn; maar kijk eens wat je ervoor terugkrijgt: een fit, gezond en sterk lijf!

Bespaar niet op voedsel

Dat is toch veel meer waard dan het geld wat je eraan besteedt? 

  • Bespaar niet op voedsel. Bespaar op nutteloze dingen.

Boodschappen is overigens niet het enige waar ze op besparen. Ze besparen ook op het abonnement van de sportschool. Maar maandelijks 60 euro uitgeven aan hun smartphone is dan weer geen probleem?

Het zijn keuzes. Prioriteiten. De meeste mensen besparen op de verkeerde dingen. En geven het geld dat ze hiermee winnen tevens uit aan de verkeerde dingen. Dingen die hun gezondheid, WERKELIJKE geluk en welzijn en welvaart ondermijnen. Zonde. Een gemiste kans.

Health is wealth. Investeer tijd en geld in jouw gezondheid en je lichaam geeft je er energie, kracht en discipline voor terug.


2.2 Investeer je geld aan dingen die geld OPLEVEREN

Wanneer je een televisie koopt, dan weet je zeker dat je dat geld nooit meer terug zal zien. Koop een driedubbele latte macchiato op het station en je weet zeker dat dit te dure koffie was. Dit geld kun je niet meer investeren in iets wat jou bijvoorbeeld een lucratief inkomen gaat opleveren.

  • Als we het over besparen hebben zijn dit de dingen waar je van mij WEL op mag besparen. 

Alleen niet om dat geld vervolgens aan andere dingen te besteden die alleen maar geld kosten. Besteed je geld liever aan iets wat geld gaat OPLEVEREN. Zoals aan aandelen, jouw eigen product uitbrengen, crypto-trading, een cursus om online geld te verdienen of een boek over hoe je succesvol wordt als ondernemer. 

Bottomline is dat je zo min mogelijk geld wilt besteden aan dingen die een last worden of jouw gezondheid ondermijnen. Geef je geld daarentegen liever uit aan zaken die jouw gezondheid verbeteren of bankrekening uitbreiden. In die zin mag je dus wel degelijk besparen; zolang het geld dat je hiermee bespaart maar gebruikt voor zaken waarmee je jezelf OPRECHT verrijkt.

Jouw Mindset is NIET TE STOPPEN


It's all a mindset zeggen ze weleens. En daar geloof ik HEILIG in. Sterker nog. Ik ben het levende bewijs dat het zo is. Met behulp van mijn mindset heb ik mezelf 'vrijgespeeld'. Heb ik een vrij leven gecreëerd. 


Geluk, succes en VRIJHEID. Wil jij ook een mindset die NIET te stoppen is? Bekijk onderstaand gratis webinar voor een unstoppable mindset! Of ga aan de slag met deze volledige mindset audio training.

Unstoppable Mindset audio

Over de auteur

Robert Jansen

Vrijheid. Een passief inkomen online. De mindset van een winnaar. Dat is waar ik voor sta en waar ik mijn studenten mee help. https://ikbenrobertjansen.nl

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>