Money Mindset 4 - Minder Verkopen Meer Helpen
Robert Jansen Ondernemer
Robert Jansen
03/02/2020


Wanneer je meer sales wilt maken (meer omzet wilt draaien), dan KUN je het inzetten op meer willen verkopen.

In mijn optiek is dat echter niet the way to go. Ik heb een belangrijke mindset shift voor je waardoor je veel meer geld gaat verdienen.

  • Stop met verkopen en ga hier meer van doen...

Bekijk de video voor meer informatie.

1.0 Stop met verkopen en ga HELPEN

Als je meer wilt verkopen dan dien je mensen van dienst te zijn. Zo simpel is het. Als jij iets verkoopt wat niemand wil, dan zal je helaas niets verkopen.

Heb jij echter iets te bieden waar mensen behoefte aan hebben? Waar ze ECHT iets aan hebben? Dan ga je automatisch meer verkopen.

1.1 Los andermans problemen op...

...en verkoop meer!

Wanneer jij met een product/dienst andermans problemen op kunt lossen (je helpt) en je weet dit ook nog eens op de juiste manier te marketen... dan raad je het waarschijnlijk al.

Je. Gaat. Meer. Verkopen.

In mijn ogen is dit dan ook een veel effectievere en constructievere manier van verkopen. Als je meer sales wilt maken wil je niet de insteek hebben 'ik wil meer sales maken', maar:

"ik wil meer mensen helpen" of "ik wil mensen meer helpen"

Aanvullende informatie

That's it. Door meer een insteek te hebben van 'ik wil mensen helpen' in plaats van 'ik wil meer verkopen draaien', ga je JUIST meer verkopen draaien. Het klinkt misschien als de omgekeerde wereld, maar dit is hoe het is.


Maak er daarom je doel van als ondernemer om zo goed mogelijk mensen van dienst te zijn binnen jouw branche. Want hoe meer jij de helpende hand biedt, hoe meer mensen van jou willen kopen.


2.0 Waar zit jouw doelgroep mee?

Hoe moeilijker de problemen zijn, hoe meer geld erin te verdienen valt. Vandaar dat specialisten over het algemeen meer betaald krijgen dan degenen die werk doen wat in principe iedereen kan.

Als jij bepaalde (unieke) kwaliteiten bezit waar mensen drastisch behoefte aan hebben, dan is dat bijna een garantie voor meer geld in het laatje. 

Kijk dus naar jouw unieke eigenschappen, specificaties en kracht waar je een verdienmodel aan kunt koppelen.

Iets waar je mensen écht mee helpt en daar vervolgens geld voor krijgt (op een natuurlijke, helpende manier).

En als je dan mensen hoort zeggen: "Als je me écht wil helpen, dan zou je er geen geld voor vragen." 

Unieke kracht

Dan vraag ik me altijd af... Voor het werk wat jezelf doet, verdien je toch ook geld? Of heb je geen boodschappen en rekeningen te betalen? 


2.1 Onderzoek goed voordat je handelt

Om iemand écht te kunnen helpen is het raadzaam om eerst diep onderzoek te doen.

Vraag jezelf af:

"Wat zijn de grootste zorgen van mijn doelgroep?"

"Waar denkt mijn doelgroep over na als ze in bed liggen?"

"Waar zijn ze bang voor?"

"Voor wie zijn ze bang?"

"Wat staat in hun top 3 prioriteiten dromen/doelen om te realiseren?

Door je hierin in te leven kun jij GEDEGEN hulp bieden. Dit doe je uiteraard door mensen te helpen bij hun grootste, diepste angsten of zorgen. Denk aan (financiële) zekerheid, liefde, gezondheid en vriendschap.

  • Benut jouw persoonlijke kracht door andere mensen ECHT te helpen (en hen ook dat gevoel te geven dat je hen wilt helpen). 

Jouw Mindset is NIET TE STOPPEN


It's all a mindset zeggen ze weleens. En daar geloof ik HEILIG in. Sterker nog. Ik ben het levende bewijs dat het zo is. Met behulp van mijn mindset heb ik mezelf 'vrijgespeeld'. Heb ik een vrij leven gecreëerd. 


Geluk, succes en VRIJHEID. Wil jij ook een mindset die NIET te stoppen is? Bekijk onderstaand gratis webinar voor een unstoppable mindset! Of ga aan de slag met deze volledige mindset audio training.

Unstoppable Mindset audio

Over de auteur

Robert Jansen

Vrijheid. Een passief inkomen online. De mindset van een winnaar. Dat is waar ik voor sta en waar ik mijn studenten mee help. https://ikbenrobertjansen.nl

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>