hoe word je succesvol met het internet
Robert Jansen Ondernemer
Robert Jansen
04/09/2019


Succesvol Dankzij het Internet is een boek van Winst.nl. Dit boek staat echter totaal los van waar ik het in dit artikel over ga hebben. Het boek van Eelco de Boer heb ik namelijk zelf nooit gelezen. 

Wel heb ik jarenlange ervaring in het prachtige vak internet marketing. De kennis en kunde die ik in de loop der jaren heb opgedaan deel ik graag met jou. Omdat ik het iedereen gun om financieel vrij te worden (door online te ondernemen).

In de afgelopen jaren heb ik 5 punten ontdekt die je MOET naleven/bezitten/ownen als je zelf succesvol met het internet wilt worden. Deze 5 kwaliteiten deel ik met je in onderstaand artikel.

Zo word je succesvol dankzij het internet

Het mooie (en tevens lastige) van online ondernemen is dat de keuze reuze is. Kijk naar alle mogelijkheden en je kunt ofwel zeer gemotiveerd raken, of zwaar gestrest. Want de mogelijkheden om (veel) geld te verdienen op het internet zijn eindeloos.

Om voor de grap eens 5 mogelijkheden te noemen:

 • Dropshipping. Bekijk bijvoorbeeld eens de Dropship Academy van Joshua Kaats.
 • Affiliate Marketing. Bekende spelers zijn Jacko Meijaard met de Affiliate Marketing Revolutie en mijn persoonlijk favoriet de Amerikaanse 'Stefan James' met zijn eigen programma: Affiliate Marketing Mastery
 • Verkopen via Bol.com. Is makkelijker dan je misschien denkt met de BOL Masterclass van Jia Ruan.
 • Cryptogeld. Erg interessant en leuk om geld te verdienen met deze digitale munt. Hier vind je alles over crypto.
 • Beleggen. Steeds populairder is het zogenaamde 'Indexbeleggen'. Kijk eens naar Winstgevend Beleggen met Iron Condor. 

Doel van dit artikel

Het mooie is dat je, welke richting je ook opgaat, succesvol kunt worden in dat specifieke vakgebied. Er zijn alleen wel 5 punten waar je je aan moet houden.


Doe je dat niet? Kun je het niet aan? Leef je deze 5 punten NIET na? Dan kun je misschien wel beter direct stoppen.


Laten we beginnen met de 5 cruciale punten om financieel vrij te worden met het internet. 


De 5 cruciale punten om financieel vrij te worden met het internet

#1 Vertrouwen hebben 

Dit is waar het allemaal begint. Hier ligt de absolute basis en fundering voor ALLES wat je doet.

 • Je MOET een blind vertrouwen hebben in jezelf, het proces en alles om je heen dat het jou gaat lukken. 

Doe je dit niet of kun je dit niet naleven, op wat voor manier dan ook. Dan heb ik slecht nieuws voor je. Waarschijnlijk kun je er dan maar beter niet aan beginnen.

Als jij namelijk niet in jezelf gelooft en er niet overtuigd van bent dat ook jij het kan, dan zal dat uitkomen. Weet jij echter dat je het wel kan? Heb jij een DIEPE overtuiging dat het je gaat lukken -no matter what-, dan zal ook dat uitkomen.

Dat is het mooie van online ondernemen. Het is een self-fulfulling prophecy. Vroeg of laat gaat het je lukken. Zolang je dat vertrouwen hebt. Zonder dit onuitputtelijke vertrouwen word je niet succesvol dankzij het internet.


#2 Kies een plan en houd je daaraan 

Het vertrouwen hebben in jezelf en "de wereld" is waar het allemaal begint. Een prachtige en essentiële fundering. Maar dan? Dat is nog niet alles.

Je moet een plan hebben. Een richting waar je naartoe gaat. Heb een visie en richt je daarop.

"Houd je minimaal 1 jaar lang aan je plan."

Zoals ik al eerder benoemde, is het internet een bron van mogelijkheden. Dat jij dit alleen al kunt lezen, geeft aan dat je tot de allerrijksten der aarde behoort. Dit betekent direct dat jij als individu of organisatie gigantisch veel mogelijkheden hebt.

Je hebt keuzes.

Enerzijds prachtig om (online) zoveel te kunnen doen. Je eigen app ontwikkelen, locatie onafhankelijk ondernemen, je eigen product lanceren, noem het maar op. Aan de andere kant is dit precies waar veel mensen de mist in gaan.

 • Veel mensen hoppen van het één naar het andere. Ze beginnen met affiliate marketing. Zijn super gemotiveerd. "Dit is het helemaal." Na 3 weken merken ze dat het toch niet zo makkelijk was als ze eerst dachten. Ze beginnen met e-commerce. Want "YES! DIT IS HET!" Een maandje verder en... nee, toch maar niet. 

Houd je voor minimaal een jaar aan je oorspronkelijke plan

Je wilt snel resultaat.


Natuurlijk, wie niet. Wie wil er nou niet binnen twee weken iedere dag 1000 euro op zijn saldo bijgeschreven krijgen? Helaas (eigenlijk maar goed ook) werkt het zo niet.


Zo werkt het wel:

 • Kies een plan en houd je daaraan. Niet voor één week, één maand of een half jaar. Zet je minimaal voor één jaar maximaal in. Of dit nu affiliate marketing, je eigen app ontwikkelen of e-commerce is. Kies een richting die je ingaat, ga ALL-IN. En kijk over één jaar of het de gewenste resultaten oplevert.

Merk je na een jaar dat dit gebied voor jou werkt en zie je er een toekomst in? Blijf er dan vooral mee doorgaan.

Heb je na een jaar het idee dat dit toch niet voor je is weggelegd of zie is het toekomstperspectief niet al te rooskleurig? Dan kun je waarschijnlijk beter een andere richting op gaan.


#3 Denk en doe ALTIJD lange termijn 

Online rijkdom vergaren en succes krijgen door het internet gebeurt meestal niet 'overnight'. Voor vrijwel iedere self-made-millionaire heeft dit tijd gekost. Heel veel tijd, moeite, pijn en inzet.

Om ook deze (financiële) vrijheid te ervaren is het daarom van belang om actie te ondernemen die gericht zijn op de lange termijn. Dit vergt geduld. Zeer veel geduld.

Het kan betekenen dat je nu acties onderneemt die je maanden, misschien wel jarenlang weinig tot geen resultaat opleveren.

Dat is een groot deel van het online ondernemen. Vooral als beginner is dit van toepassing. Je bent veel aan het werk. Je steekt uren, dagen, weken en maanden de tijd in je project(en).

 • Zonder ook maar één cent te verdienen.

Voor de doorzetters onder ons die 1. een blind vertrouwen hebben in zichzelf dat het gaat lukken en 2. zich aan hun plan houden -no matter what- is dit erg gunstig. 

Denk lange termijn

Want de meeste mensen haken namelijk af bij te weinig resultaat. Deze kleine groep mensen die WEL bereid is om door te gaan en die kijken naar de lange in plaats van korte termijn resultaten, blijven over.

En alleen DIE mensen worden succesvol dankzij het internet en gaan ervandoor met de winst.


#4 Consistentie & doorzetten 

Om er even een prachtige quote bij te halen:

“Elke dag een beetje wint het van af en toe heel veel.”


John Slabbekoorn

Lifestyle of Business


Plak het op je koelkast. Schrijf het op je muur. Smelt het in je hersenen. Consistentie is één van de belangrijkste punten naar financiële vrijheid. 

Als je succesvol wilt worden dankzij het internet is het belangrijk om iedere week; het liefst IEDERE DAG iets te doen. Het hoeft niet veel te zijn; als het maar IETS is. Iedere dag een klein beetje wint het namelijk altijd van af en toe heel veel.

Dus, heb je momenten in een week beschikbaar om aan je eigen business te werken? Blok die momenten af zodat je er daadwerkelijk aan GAAT werken.

 • Maak je eigen online business tot een prioriteit; misschien wel topprioriteit

Zondagmiddag

Voorbeeld. Zondagmiddag zou je normaal gesproken gaan gamen, met vrienden 'chillen' of je kater uitzitten.


Dat is een perfect moment om af te blokken voor je internet marketing vaardigheden. En dat kan maar zo betekenen dat je de avond ervoor wat rustiger aan doet, zodat je zondagmiddag energiek en alert bent.


Zijn er nog andere momenten die je gefocust af kunt blokken? Bijvoorbeeld vrijdag van 17:00 uur tot 20:00 uur? Dat is toch weer drie uur. Blok het af en ga aan de slag!

Doorzettingsvermogen

Bij consistentie hoort tevens het vermogen om (eindeloos) te kunnen doorzetten. Wat er ook gebeurt. No matter what. De dingen doen die je moet doen. Tot in den treure.

Wees bereid om oneindig door te zetten en constructief-kritisch naar jezelf en je acties te kijken:

 1. 1
  Onderneem actie 
 2. 2
  Evalueer je acties
 3. 3
  Optimaliseer en ga weer naar punt 1.

Dat is de weg te bewandelen en een super belangrijke kwaliteit van succesvolle mensen. Het zijn doorzetters, want ze zijn bereid om (langdurig) pijn te lijden, te falen en uitdagingen te doorstaan.


#5 Wees bereid langdurig pijn te lijden

Dat je dit artikel nog steeds leest zegt veel over jou. De meeste mensen zijn namelijk allang afgehaakt. Jij niet. Je bent bereid om door te zetten. Als beloning krijg je daarom zo nog een gratis bonus-tip 😉

uitdagingen overwinnen

Belangrijk om te weten is dat, wanneer je grandioos succes op internet wilt ervaren, je bereid moet zijn om langdurig pijn te lijden.

Je moet het ervoor over hebben om af te gaan. Te falen. Heel veel te falen. En tóch door te gaan.

Want er gaan hoe dan ook momenten komen dat je het niet meer ziet zitten. Dat je denkt "stik er allemaal maar in" waarna je de neiging hebt om de strijdbijl te begraven.

Zelf heb ik die momenten vaak genoeg gehad.

Momenten dat de omstandigheden erg ongunstig waren of dat ik niet het succes ervoer zoals ik vooraf had verwacht. Het is dan heel verleidelijk om af te haken. Alleen besef ik me nu dat dit JUIST de momenten zijn waarmee iemand de meeste succes kan krijgen.

Word comfortabel met het oncomfortabele

Bij moeilijke omstandigheden, een oncomfortabele situatie of uitblijvende resultaten kun je twee dingen doen:
 • Afhaken
 • Bijstellen en actie ondernemen

In de meest moeilijke momenten wist ik zelf al wel dat ik door zou gaan. Hoe dan ook. Ondanks dat mijn brein zei: "Houd er maar gewoon mee op, dan ben je van al het gedoe af."

Zie deze momenten als kansen. Je krijgt namelijk de mogelijkheid om naar het volgende niveau te gaan. Dit is precies volgens de 'The Obstacle is the Way' methode. 

 • Zie het obstakel niet als een probleem, maar als een kans.

Problemen Kansen gaan er HOE DAN OOK komen. Je kunt daar boos op worden of je kunt er gebruik van maken. Ik zeg wel eens tegen mensen dat ze niet boos moeten worden op het spel, maar dat ze het spel moeten leren spelen. Dat is perfect van toepassing op online succes.

Leer het spel spelen. Ook al duurt het jaren. Op een gegeven moment heb je de sleutel gevonden en ga ook JIJ het succes ervaren waar je zoveel moeite voor hebt gedaan. Kijk dan maar eens hoe trots je bent en hoe geweldig je je voelt.


Bonus-tip: Investeer in jezelf

Vaak zie ik bij (beginnende) marketeers dat ze hun uiterste best doen om maar GEEN geld uit te geven aan een online programma, coach, boek, of wat hen dan ook maar verder gaat helpen. Vooral beginnende online ondernemers zijn nauwelijks bereid om wat geld te investeren in zichzelf.

En dat is zonde. Ik heb de laatste jaren geleerd dat geld geven aan de juiste personen/organisatie alleen maar meer geld oplevert. Uiteraard is het helemaal hun eigen keuze. Weet echter wel dat als je op de juiste plek geld investeert, je daar veel meer geld mee kunt verdienen.

LET OP

Geld uitgeven aan een nieuwe televisie, neonlampen onder je auto of Xbox kan leuk zijn. Alleen gaat je dat geen geld opleveren. Tenzij je professioneel gamer bent uiteraard. 


De meeste mensen geven hun geld uit aan zaken die hen alleen maar geld kost en niets oplevert. Rijke mensen investeren hun geld in 'assets'. Dit zijn zaken die hen geld OPLEVERT. Denk aan een (online) training, indexfonds, of coachingstraject. 


Word vanaf vandaag succesvol dankzij het internet

Ik ben ontzettend benieuwd naar jouw eigen passie en specialiteit op het gebied van online ondernemen. Waar houd jij je mee bezig en wat zijn je huidige resultaten? Waar loop je in vast?


Deel het in een reactie hieronder, of stuur me een bericht.


Ben je nog niet echt begonnen aan je reis om succesvol dankzij het internet te worden? Dan is dit je kans. De drie beste mogelijkheden heb ik namelijk hieronder voor je op een rijtje gezet.


Ik heb ieder programma zelf tot op de letter gevolgd en geweldige resultaten geboekt. Vandaar dat ik ze op deze pagina vermeld. Ik sta volledig achter een ieder van deze drie programma's.


 • Dus welke weg je ook ingaat; je gaat hoe dan ook verbluffend succes ervaren als je er SERIEUS mee aan de slag gaat. Zolang je de 5 punten van dit artikel als heilig verklaart.

Over de auteur

Robert Jansen

Vrijheid. Een passief inkomen online. De mindset van een winnaar. Dat is waar ik voor sta en waar ik mijn studenten mee help. https://ikbenrobertjansen.nl

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>