Trading Navigator Review
Robert Jansen Ondernemer
Robert Jansen
26/04/2021
 in Reviews 


Welkom bij de review van de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk. Je wilt weten wat mijn ervaringen met de training en cursusleider zijn omdat je je afvraagt of dit een goede investering is. Of dat alles misschien wel te mooi is om waar te zijn.

 • In deze recensie laat ik je alles zien. Van wat je precies kunt verwachten van de training tot mijn persoonlijke resultaten. 

Bekijk de video voor meer informatie.

Trading Navigator Methode review 

Op het internet vind je talloze manieren om snel rijk te worden. Google voor de grap eens 'rijk worden' en je krijgt binnen een halve seconde ruim 20 miljoen zoekresultaten. Ziek.

Veel mensen hebben deze manieren wel eens geprobeerd, om er vervolgens achter te komen dat het te mooi was om waar te zijn.

Rijk worden zoekresultaat

Denk aan veelbelovende sites als Euroclix of een platform waarbij je geld kunt verdienen met het invullen van enquêtes. Aspergeplukken levert nog makkelijker geld op.

Maar één van de manieren om geld te verdienen (en waar veel mensen ook echt rijk mee zijn geworden), is met beleggen. En dat is waar drs. Harm van Wijk in gespecialiseerd zou zijn.


Beleggen is voor velen onbekend terrein

Decennia lang werd het beleggen door de “gewone mens” gezien als iets dat niet voor hem of haar is weggelegd. Je moest echt in het bankwezen zitten om er überhaupt iets mee te kunnen verdienen. Maar sinds de komst van het internet, is deze afstand aanzienlijk afgenomen en wordt het steeds makkelijker om te beleggen.

Trading Navigator voorbeeld Harm

Harm van Wijk is een succesvol belegger.

Om dit behoorlijk onbekende wereldje toegankelijker te maken voor de 'normale mens' zag hij hier potentie in en ontwikkelde vervolgens een cursus/programma genaamd de Trading Navigator Methode.

In deze training word je gecoacht en krijg je eenvoudige software tot je beschikking om zelf te gaan beleggen. 

 • Software die je helpt met geld verdienen op de beurs.

Er wordt zelfs gesproken over een rendement van gemiddeld 20,6% per jaar in combinatie met een veel lager risico dan normaal. En daar had ik (en heb jij) uiteraard wel oor naar.

Maar wat houdt Trading Navigator nu precies in en hoe werkt het? Is het betrouwbaar of is het net als een van al die andere “gegarandeerde” manieren om geld te verdienen?


Waarom ik met deze cursus begon

Ik heb mezelf wekenlang afgezonderd van de buitenwereld en ben ermee aan de slag gegaan. Voorheen had ik namelijk TOTAAL geen idee van wat beleggen precies inhoudt.

Ik durfde het eigenlijk ook nooit echt aan, omdat ik er simpelweg geen weet van had. En zomaar iets uitproberen leek me ook geen goed idee.

Het is daarom erg leuk om dit soort producten ZELF te mogen uittesten. Dat doe ik maar al te graag.

Ik vraag me vaak af of een "gouden methode" echt werkt, of dat het puur een lokkertje is.

Tegenwoordig hoor je namelijk van allerlei zogenaamde "goeroes" dat ze hét wiel hebben uitgevonden. 

Beleggen

De één noemt zich geleerde, de ander zet simpelweg "drs." voor zijn naam en weer een ander is 'die Piet om de hoek'.

Wat moeten we hier nog van geloven? Want ook Harm van Wijk beweert dat hij dé absolute methode heeft ontwikkeld voor het winstgevend beleggen. Maar in feite kan IEDEREEN dat beweren. Naast dat:

Als je écht zo'n geniaal systeem hebt ontwikkeld; waarom zou je dat dan met anderen willen delen?

"Dat kun je dan toch net zo goed zelf succesvol (blijven) toepassen?" is wat mensen denken.

Allemaal interessante vragen. Vandaag speel ik open kaart. Ik leg de waarheid op tafel, zodat jij weet of je die 5 meijer moet investeren in deze "geniale" Trading Navigator Methode. Of dat je je geld nog beter kunt investeren aan de roulettetafel van Holland Casino.


Dit is de Trading Navigator Methode

Harm van Wijk heeft een training opgezet die globaal gezien uit drie hoofdonderdelen bestaat.

 • Persoonlijke coaching
 • De software zelf
 • Twee varianten van de Trading Navigator Methode

Hieronder laat ik je zien wat ieder onderdeel precies inhoudt.


Persoonlijke coaching

In de basis is Trading Navigator een methode om met beleggen geld te verdienen. In eerste instantie gebeurt dit door middel van persoonlijke coaching. Er wordt je uitgelegd wat essentieel is in de wereld van beleggen.

Zie het als een set spelregels die elke (beginnende) belegger zou moeten weten om succesvol (of in ieder geval met een zeer beperkt risico) te kunnen beleggen.

Je leert bijvoorbeeld hoe je risico’s kunt beperken en hoe je nooit tegen de trend moet in gaan handelen.

Daarnaast leer je hoe je aandelen kunt spreiden, hoe je objectief (emoties uitgesloten) kunt handelen en hoe je jouw vermogen laat groeien door op de juiste momenten actie te ondernemen.

Dit is een greep van de lessen die je leert, wanneer je met Trading Navigator aan de slag gaat.

drs. Harm van Wijk

Door deze lessen ga je de aandelenmarkt beter leren kennen en weet je ook wat belangrijke zaken zijn om daadwerkelijk geld te kunnen gaan verdienen.

Ook leer je meer over de termen die elke belegger kent, zoals aandelen (inclusief Nasdaq), opties, small cap index en dividendaandelen. 

 • Hiermee wordt een sterke fundering gelegd en word je onderwezen op de basis (en tevens belangrijkste onderdeel) van het beleggen.

De software

Zoals gezegd wordt Trading Navigator van Harm van Wijk voorzien van een geraffineerd stukje software. In essentie geeft de software aan wanneer het beste moment zich voordoet om te kopen of om juist te verkopen.

Trading Navigator software

Je hebt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een stop loss. Je kunt de stop loss op een bepaalde waarde instellen nadat je bijvoorbeeld een aandeel hebt gekocht.

De waarde van een stop loss geeft vervolgens bij welk verlies het aandeel automatisch moet worden verkocht.

Of door te hedgen. Een hedge is een investering of transactie die bedoeld is om jouw bestaande exposure aan risico te beperken. 

Ook deze termen komen uitvoering aan bod tijdens de persoonlijke coaching sessies, evenals andere termen als speeders, sprinters en turbo’s.

 • Doordat het programma makkelijk in gebruik is en wordt ondersteund met een gebruiksvriendelijke interface, zorgt het er in wezen voor dat je zorgeloos gaat beleggen.

Ik weet nog dat ik -zeker als beginnende belegger- bijna elk mogelijk moment op mijn telefoon zat om te kijken hoe de koers stond. Dat is niet de bedoeling en met de software leer je dat snel af.

Met deze software hoef je echter JUIST niet actief op te blijven letten. Je vertelt het programma wanneer je wilt kopen en/of verkopen. Kortom, heerlijk zorgeloos beleggen.

Met deze manier van beleggen kun je zelf bepalen hoeveel uur per week je eraan besteedt. Mocht je zoals ik zijn en het interessant vinden, zal je merken dat je er meer tijd aan zult besteden. Het gaat immers wel om je bankrekening.


Twee varianten

In principe zijn er 2 varianten beschikbaar, namelijk Trading Navigator Methode 1 en Trading Navigator Methode 2.

 • Trading Navigator Methode 1: leert je hoe je beleggen in aandelen
 • Trading Navigator Methode 2: leert je te beleggen in opties (in plaats van aandelen)

Beiden varianten worden beschikbaar gesteld. Zet ze beide in om maximaal te beleggen met een beperkt, maar altijd aanwezig risico

Duur van de cursus

De Trading Navigator Methode bestaat uit een 6-weekse training. Hierin wordt je alles geleerd over het beleggen. Eerst in algemene zin en daarna ga je de diepte in. 


Wie is Harm van Wijk en is hij betrouwbaar?

In een ander artikel bespreek ik wie Harm van Wijk is en of hij wel helemaal te vertrouwen is. 

Dit kun je van de training verwachten

De prijs van de Trading Navigator Methode kan afschrikken. Voorheen was de prijs een eenmalige investering van 1997 euro. Harm en ik konden ons voorstellen dat dat best een hoge drempel is voor de beginnende belegger.

Maar ik heb gebruik gemaakt van een tijdelijk aanbieding en betaalde slechts een vierde van de oorspronkelijke prijs.

En daar bovenop kreeg ik niet alleen de 6-weekse cursus, maar ook allerlei bonussen. Dit maakt het geheel compleet en de prijs meer dan waard.

Trading Navigator Overzicht

Bonussen bij de methode

 • 2 jaar VIP toegang tot De Slimste Belegger (normaal 696 euro)
 • Toegang tot de TN-community. Hier kun je alles met elkaar bespreken op het gebied van beleggen.
 • 2 jaar alerts via Telegram (normaal 1994 euro). Telegram is een service zoals WhatsApp. Via deze service ontvang ik tips en signalen over bepaalde aandelen. Dit is voor mij heel waardevol, want hiervoor hoef zelf geen onderzoek te doen. Maar een slimme belegger blijft wel altijd om zich heen kijken.
 • Handleiding Geld verdienen met Opties (normaal 47 euro). Deze handleiding is hier overigens ook los te bestellen. Dit is een e-book waarin wordt geleerd hoe je geld kunt verdienen met opties. Een hele goede aanvulling op Trading Navigator Methode 2.
 • Geld verdienen met Aandelen (normaal 47 euro). Een e-book waarin wordt geleerd hoe je geld kunt verdienen met aandelen. Dit boek is onderdeel vaan serie die je hier ook los kunt bestellen. Een aanvulling op Trading Navigator Methode 1.
 • Speeders, Sprinters en Turbo’s (normaal 47 euro). Een verdiepingsslag voor als je meer wilt leren en je verder wilt ontwikkelen in deze financiële markt. Ik vind dit een hele goede aanvulling, omdat Harm van Wijk dus al rekening heeft gehouden met mensen die nog meer willen leren.
 • MeXem transactietegoed (normaal 500 euro). De meeste kennen MeXem wel, maar een beginnende belegger zal deze naam misschien nog niet kennen. MeXem is een handelsplatform, waar je gratis een rekening kan openen. Handelen doe je immers via een tussenpartij (broker genaamd). Houdt er rekening mee dat een tussenpartij geld rekent voor iedere transactie.
 • Toegang tot een event voor 2 personen (normaal 1994 euro). Drs. van Wijk organiseert diverse events gedurende het jaar. Je krijgt toegang tot één van deze events waarbij je ook iemand mag meenemen. Deze events zijn onbeschrijfelijk inspirerend. Je doet nieuwe kennis en kunde op. Je leert nieuwe (like-minded) mensen kennen. Overal zeer fascinerend en leerzaam.

Garantieregeling en voorwaarden

Zoals gezegd geeft Harm van Wijk een “100% niet goed, geld terug”-garantie op dit product. Maar wat houdt dat precies in? 

Trading Navigator garantie

Het betekent dat je binnen 30 dagen je geld terugkrijgt, wanneer je niet tevreden bent over het product, de coaching en/of de lessen.

Dit is allemaal terug te vinden in de voorwaarden van Beleggen.com.

 • Ik raad je aan om er ofwel VOLLEDIG voor te gaan, of er bij twijfel niet aan te beginnen. 

Waarom? Dit is een systeem dat je op lange termijn een mooi rendement gaat opleveren (en dus bijna nooit binnen 30 dagen). Het zou zonde zijn als ongeduld de reden is voor het mislopen van een mooi rendement op langere termijn.

Als je hier een vervelend 'onderbuik gevoel' aan overhoudt, dan kun je nooit helemaal 'objectief' beleggen. En dat is juist wat essentieel is. Het komt uitvoerig aan bod in de training, maar als jij in je onderbewuste een negatieve associatie hebt met beleggen of beleggers, dan heb je diezelfde associatie met jezelf als je gaat beleggen. 

Een gegarandeerde cocktail voor falen. Als je er positief en met een open-mind in kunt staan en jezelf toewijdt aan dit interessante vak, dan heb je een veel grotere kans op succes.

Wel viel één negatieve ervaring van ene Paco me op. Hij is niet tevreden over de afhandeling van zijn vraag. Zelf herken ik me daar overigens totaal niet in. Mijn ervaring is zowat het tegenovergestelde van wat in deze klacht besproken wordt.


Andermans ervaringen en resultaten na het volgen van de Trading Navigator

Wat me nog meer opvalt (ondanks die ene negatieve review) is dat men overwegend positief is over de Trading Navigator en de maker Harm van Wijk. Op de site zelf staan reviews over zijn product, maar daar ben ik altijd wat voorzichtig mee. 

Het idee dat de meningen van deze personen enigszins gekleurd zijn, is namelijk zeer aannemelijk. Helemaal als je de testimonials bekijkt op video. Het lijkt alsof hen echt gevraagd is om een positief praatje te houden. Zie dit voorbeeld:


Maar als je verder zoekt naar reviews, die niet direct verbonden zijn met Trading Nagivator en/of drs. Harm van Wijk, kun je zien dat er lovende woorden worden geuit. 

 • Er is slechts één slechte ervaring te vinden online, zoals ik al zojuist al noemde.

Ook zijn er beleggers bekend die bij hun eerste “trades” al flink verlies hebben gemaakt (20%). Maar volgens Harm van Wijk is dit ingecalculeerd. Deze beweging in aandelen is opgenomen in het lesmateriaal en kun je stellen dat het een kwestie is van vertrouwen hebben in het systeem.

Ik ben geen ambassadeur van Trading Navigator, maar ik eerlijk is eerlijk. Er zijn nagenoeg geen slechte ervaringen/recensies of benadeelde beleggers te vinden.

Het lijkt er dus op dat de meeste mensen eenzelfde ervaring met de Navigator delen als ik. Het is een volledig en correct product die zeer waardevol is. In mijn optiek zelfs té waardevol voor een het kleine bedragje van 500 euro.


Mijn Trading Navigator Methode ervaringen

Wat is mijn mening en hoe beviel het beginpunt van de trading navigator?

Aanschaffen en installeren

Allereerst heb ik de cursus middels deze aanbieding aangeschaft via een beveiligd betaalsysteem van PayPro. Nadat de betaling is voltooid, ontving ik netjes een email.

 • Hierin staat omschreven wat je precies moet doen om te beginnen met Trading Navigator.

Het volgen van de lessen

Als je de stappen volgt en de software installeert, kun je direct aan de slag. 

Je begint met het volgen van de lessen die zijn samengesteld door Harm van Wijk. De lessen vind ik erg helder en goed opgesteld. Er zit een logische opbouw in. 

Los van het feit dat ik al op de hoogte was van wat vakjargon van het beleggen, zie ik dat de Trading Navigator een goede en duidelijk basis weet te bieden aan (beginnende) beleggers.

Trading Navigator

Ook het model dat zij hebben opgezet, in combinatie met de software, maakt het leren erg leuk. Tijdens het leren, ben je al een beetje aan het beleggen en leer je gaandeweg hoe je een rendement kan maken van je investering.

 • Je raakt zeer gemotiveerd. Helemaal wanneer je de resultaten ziet van het werk dat je erin hebt gestoken.

Checken op betrouwbaarheid

Ik heb me ook erg gefocust op de betrouwbaarheid van dit product (zoals in het begin van dit artikel te lezen is), omdat dat in de financiële wereld van groot belang is. Daar heb ik ook geen gekke en/of vreemde dingen geconstateerd. 

Ook heb ik het telefoonnummer gebeld, dat op de website vermeld staat. Telefonisch werd ik vriendelijk te woord gestaan en mocht ik alle vragen stellen die ik wilde stellen. 

Goed service dus. Voor mij en vele anderen is dat een behoorlijke geruststelling.


Algemene indruk en eindconclusie

Ik heb de afgelopen jaren vele methodes en programma’s voor bij zien komen. En allemaal beloven ze gouden bergen in een zeer korte tijd. Daar verschilt Harm van Wijk heel erg in, want hij schetst een reëel beeld van de verwachtingen.

Trading Navigator is dan ook echt een product waarmee je daadwerkelijk geld kan verdienen. Wel op de lange termijn. Dus een klapper op korte termijn maken zal er niet snel in zitten. Zie dit daarom als een lange termijn investering. Een duurzame oplossing in plaats van 'snel cashen'.

 • Gelukkig won de schildpad van de haas. Met deze training ga jij te werk als schildpad.
Lange termijn denken

Al met al zijn mijn ervaringen met Trading Navigator uiterst positief. 

Nadat ik in het begin wilde bewijzen dat er een addertje onder het gras zou moeten zitten, kan ik alleen maar stellen dat Trading Navigator doet wat het beloofd. 

Natuurlijk is het uitgangspunt om geld te verdienen (en met dit model is dat bijna een garantie), maar ik ben ook erg gecharmeerd van de lessen en het stukje kennisoverdracht door een bewezen kenner op dit vakgebied.

Wat wel als een valkuil zou kunnen worden ervaren, is de gretigheid van een beginnende belegger. En daar bedoel ik het volgende mee.

Ga niet direct de beurs op, maar neem echt de tijd om alle lessen en de persoonlijke coaching-gesprekken te doen, alvorens je aandelen of opties gaat kopen.

Gun jezelf de tijd om je voor te bereiden op het beleggen en zorg dat je daarmee beslagen ten ijs komt. Niets is zo teleurstellend als al je geld verliezen, vanwege onnodige fouten en handelen uit emotie.

Het is niet alleen teleurstellend, maar het kan er zelfs voor zorgen dat je het daardoor opgeeft. Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee, dus handel met zorg. Gebruik de theorie GOED voordat je lukraak 'maar wat gaat doen'.

Voordelen

 • Lesmateriaal/cursus die jouw kennis vergroot op gebied van de aandelenmarkt.
 • Mogelijkheid tot het verdienen van serieus geld (op lange termijn).
 • Je ontwikkeld inzicht op het gebied van aandelen.
 • Zorgeloos kopen en verkopen door de bijgeleverde software.
 • Beperking van (onnodige) risico’s dat kan lijden tot grote verliezen.
 • Ondersteuning van diverse platforms en communities.
 • Transparante organisatie die veel vertrouwen weer te bieden.

Nadelen

 • Er blijft altijd een risico op het verlies van je inzet, maar met dit systeem worden de risico’s zoveel mogelijk beperkt.
 • Dit systeem geeft niet direct grote sommen winst en is bedoeld voor een rendement op de langere termijn. Dus dit product is niet geschikt voor ongeduldige mensen.

Trading Navigator Methode

8

Algehele indruk

8.0/10

Effectiviteit

8.2/10

Variatie

9.0/10

Garantieregeling

5.0/10

Prijs/kwaliteit

10.0/10

Over de auteur

Robert Jansen

Vrijheid. Een passief inkomen online. De mindset van een winnaar. Dat is waar ik voor sta en waar ik mijn studenten mee help. https://ikbenrobertjansen.nl

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>